A Blikk.hu értesülései szerint sok szülő nem engedte vissza a tanterembe a gyermekét a mai nyitással. Kérdés, hogy az ő teljesítmányüket hogyan fogják értékelni.

Sokan nem mentek iskolába a nyitás első napján – Így fogják értékelni őket

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A járványhelyzet alakulása miatt sok szülő nem érzi biztonságban iskolás gyermekét, így többen nem jelentek meg a mai oktatáson. Eközben a helyzet elég zavaros erre vonatkozóan: iskolafüggő, hogy melyik intézmény milyen igazolást fogad el. Van, ahol az igazgató leigazolja, ha valaki a járványhelyzet miatt nem jár be, máshol a szülők orvosi igazolással próbálkoznak – tudta meg a Blikk.hu.

Mivel mától elindult a jelenléti oktatás az alsó tagozatokban, az online formája mától hivatalosan nem megengedett. Azaz: az oktatók nem közvetíthetik az órát az otthon maradóknak. Azonban azok, akik nem mennek iskolába, a feladatokat és az órai munkát továbbra is megkapják a Kréta rendszeren keresztül.

Azonban a kisebbeknél a szülőkre rengeteg feladat hárul: aki komolyan veszi, gyakorlatilag maga taníthatja a gyermekét a kapott feladatok alapján, hogy az ne maradjon le túlzottan addig, amíg a szülő is biztonságosnak nem ítéli a tanterembe való visszatérést. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint a mostani helyzetben méltányosan kell elbírálni a kisiskolások teljesítményét.

Horváth Péter hétfőn, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arra, hogy valószínűleg nem minden szülő engedi a gyermekét részt venni az alsósok újraindult jelenléti oktatásában, azt válaszolta: a szülőknek lehetőségük van erre, és úgy gondolja, ha a hiányzások száma meghaladja a 250 órát, a tantestületnek akkor is engednie kell az osztályozóvizsgát.

Azt gondolom, most mindenkinek az a feladata, hogy méltányosan bírálja el ezeket a kérelmeket, méltányosan zárja le a gyermekeket, még akkor is, ha nem feltétlenül ugyanaz a teljesítmény lesz idén, mint az előző években.

Forrás: Blikk.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Megmondjam mit fog ebből ez a hülye kormány kihozni? Nincs is akkora baj a háztartásoknál, nem is kell ide bértámogatás mert a gyerekeknek meg van oldva az otthonmaradása.
justhpeter
@levarosbukta: Ez is lehet egy megállapítás.
kissé felnőttem
hát ja félig tele a poharam ? fenéket, félig üres. aki nem engedte sok szerintem joggak ahogy tegnap rinyát az államtitkárné megvédjük a gyerekeinket ja ilyenkor 13,000 ft az egy gyerekre a családi pótlék magyarul egy rakás szar 18 évesnek nem is elég a kajára sem. 3-4 ezerre taksálják a hazai eper kilóját, egy kiló kaliforniai paprika 2,300 , hivjuk tán vissza a torgyánt? csilléből repülövel hozatta a cseresznyét kása proff azt mondá rugalmassan kezeljük majd a hiányzókat na lássuk a medvét majd

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.