A Magyar Nemzet készített interjút az oltási munkacsoport vezetőjével, György Istvánnal, aki a politizálás mellett néhány adatot is megosztott az olvasókkal – jelentette a Telex.hu.

György István: akár az életébe is kerülhet, ha nem kéri valamelyik vakcinát
Fotó: MTI/Kovács Attila

György szerint eddig mintegy 1,25 millióan kaptak keleti vakcinát, és kétmillióan nyugatit. Beszélt a pedagógusok beoltottságának állapotáról is. Eszerint a behívottak 80 százaléka jelent meg az oltóhelyeken, és a regisztráltak 88 százalékát tudták mostanáig beoltani – tudta meg a Telex.hu. Ez azt jelenti, hogy több mint 195 ezer pedagógus kapta meg eddig az oltást, és további 32 ezer tanárt hívtak be az előző hétvégére is. Azt is elmondta, hogy azok a pedagógusok sincsenek kizárva az oltásból, akik eddig nem regisztráltak. Őket a háziorvosokok értesítik majd akkor, ha sorra kerülnek.

Azt is elárulta, hogy már több mint 4,2 millió ember regisztrált, közülük kétmillióan az elmúlt két hónapban. Így elmondása szerint bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja. György szerint már az aktív korosztály oltása is zajlik:

Érdemes bármelyik vakcinát elfogadni, amikor az orvos oltásra hív. Ha valaki nem kér egy oltóanyagot, később újra sorra kerülhet, amikor érkezik a számára kedvesebb vakcinából, de ezzel időt veszít az illető, ami tragikus esetben sajnos akár az életébe is kerülhet.

Több mint 5700 oltópont áll rendelkezésre ütemezett oltási heteken. Az úgynevezett tömeges oltási szakaszban pedig több mint 6700.

Emellett helyet adott némi politizálásnak – azaz baoldalazásnak és uniózásnak – is:

Ha az uniós oltási adatokat nézzük, azt látjuk, hogy a többi tagállamhoz képest kétszeres sebességgel haladunk most. Ez is mutatja, hogy sikeresen szerveztük meg az oltási programot. A számok makacs tények, hiába vitatja a baloldal az eredményeinket, az adatokból látszik, hogy megfelelő az oltási ütemünk.

Hozzátette:

A baloldal vádjaival ellentétben az unión keresztül érkező vakcinákat sem őrizgetjük, hanem gyorsan beadjuk. A keleti vakcinák is hatásosak és biztonságosak, a magyar hatóságok kontingensenként külön is bevizsgálják őket. Minden vakcinával életeket mentünk, és egyáltalán nem mindegy, hogy a keletiek nélkül negyven százalékkal kevesebb oltást adhattunk volna be, ennyivel kevesebben lennének védettek a vírussal szemben. Éppen ezért felháborító a baloldal keletivakcina-ellenes kampánya.

Forrás: Telex.hu
Fotó: MTI/Kovács Attila

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Nem győzelmi jelentésként, hanem tényként mondom el, hogy Magyarország Európa leggyorsabb oltási sebességét diktálja" – ezt közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője kedden, amikor kitolták a függöny elé. György Istvánról van szó, akit a főnöke úgy dicsért februárban a propagandarádiójában, hogy polgármester volt Kőbányán, alapos ember. Vagyis ha valaki volt polgármester, akkor jó lesz oltási munkacsoport vezetőnek is, értjük. De akkor már miért nem Mészáros Lőrinc? Az államtitkár úr mára előkészített, indokolatlanul terjedelmes lamentálásának csupán néhány hangulatkeltő állítását teszem ide, nehogy megfeküdje a gyomrunkat. Ha nem egy világjárvány sokadik hullámának leggyászosabb szakaszában lennénk, és volna legalább egy olyan ország a világon, ahol napok óta lakosságarányosan többen halnak meg koronavírusban, mint Magyarországon.
Így viszont nem tűnik viccesnek. Mielőtt belegondolnánk abba, hogy és az milyen lenne, ha ezek valóban más országokkal versenyeznének, és téglaporosra döngetnék a mellüket, hogy kihez képest mennyire kurvajól állnak, összefoglalom: ha nem lenne a baloldal, ha nem lenne sajtó és nem lenne Brüsszel, még jobb lenne a helyzet. Hiányolom még a Magyar Orvosi Kamara, illetve Gyurcsány név szerinti említését, ami nélkül nem élet az élet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@namihami: kar, hogy nincs rohogos lajk!...:o)))))))
namihami
@Eladott Ország: Bennem azért erősen él az a remény, hogy ez a mostani fideszes garnitúra már annyira eszkuzálta magát, hogy egy váltás esetén, az új elit már nem MERI magához venni őket. Szerintem (és remélem), hogy amennyiben erre merne vetemedni, úgy az őket megválasztó réteg, első felháborodásában, ezt az új-régi vegyeselitet azonnal söpörné el.
És, a kiosztott milliárdok ismeretében, ennek a rétegnek már nem is lenne szüksége az új se..re. Olyan anyagi háttérrel bírnak, ami a saját és leszármazottaik, életeik végéig tartó (a mienknél) fényesebb életet biztosít a részükre. Az Orbánnal való el- és leszámolás is csak abban az esetben képzelhető el, ha elcsípik. Biztos vagyok benne, hogy pontosan ismeri azokat a karibi és egyéb luxusországokat, amelyikkel nincs kiadatási egyezményünk. Akkor pedig ágyesz-búgyesz. Onnan röhög a pofánkba, a jólmegérdemelt ""600.000 forintjából"".
justhpeter
György István egy hűséges szolga. Semmi más. Azt mondja, amit a szájába adnak.
Gauntlet
Öntömjénezés, hazudozás !
A keleti vakcinák is hatásosak és biztonságosak - mert nyomást helyeztek a hatóságra !!
vacsi
Azaz, amelyik tanár regisztrált, de csak most kapta meg az első oltását, szinte semennyire nem védett! Akkor miért is kaptak fegyelmit Répcelakon azok, akik online órákat tartottak a személyes megjelenés helyett?!
Ludas Matyi
Akkor kerdezem en, hogy eddig miert is haltak meg több mint ketszazezren nyugateuropaban, es miert veszitette el 68 kis mama a magzatat az oltas utan, ha annyira kötelezö es megved a virustol es a halaltol?
Miert van az, hogy Israelben a beoltottakat tamadta meg az afrikai mutans es a nem beoltottaknak semmifele infektiot nem registraltak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.