Esős időre kell számítani kedden, a levegő hőmérséklete akár 17 fokig is felkúszhat napközben, de éjjel 0 fokra is lehűl az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden az összefüggő felhőzet lassanként mindenütt felszakadozik, majd erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, emellett azonban rövidebb időre kisüthet a nap.

Az egész országban eshet kedden, zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Reggel még helyenként, főként a Nyugat-Dunántúlon lehet eső, majd a késő délelőtti óráktól kezdve többfelé alakul ki zápor, zivatar, amire szinte mindenütt megvan az esély. A zivatarok miatt a meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az ország összes megyéjére.

Az esti órákra a gomolyfelhők összesnek, ezzel együtt a csapadékhullás is megszűnik. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 17 fok között várható. Késő estére 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd éjjel érdemben csökken a felhőzet, általában gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű, de szerda reggelre foltokban köd, illetve rétegfelhőzet is képződhet. A záporok megszűnése után csapadék már nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb napsütésre mindenütt számítani lehet. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati, déli szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet délután 14 és 19 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.