A független országgyűlési képviselő nem volt hajlandó befizetni a százezer forintos büntetést, inkább közmunkára jelentkezett. Kórházak közelébe még így sem engedik, pedig szerinte az állatorvosi végzettségével tudna annyit segíteni, mint egy képesítés nélküli segédápoló.

Hadházy Ákos osztotta meg Facebook-oldalán kedden, hogy a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatalától megkapta a dokumentumot, amiből kiderül, milyen beosztásban dolgozhatja le a tavaly tavasszal a kórházi ágyak felszabadítása miatti dudálós tüntetés miatt kapott pénzbírságot – számolt be a hírről a Telex.

A beosztás pedig nem más, mint a kertészeti kisegítő (napszámos), vagyis ilyen munkával fogja ledolgozni közmunkásként a független országgyűlési képviselő a százezer forintos büntetését.

Hadházynak napszámos munkával kell ledolgoznia a dudálós tüntetésért kapott büntetését

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Egyébként volt párttársa, a szintén független országgyűlési képviselő Szél Bernadett sem fizeti be a büntetést, hanem helyette közmunkában dolgozza le azt a cikk szerint (ő április elején jelezte, hogy már bejelentkezett közmunkára, de akkor még nem lehetett tudni, hogy milyen munkát kap).

Hadházy egyébként a bejegyzésében kifogásolta, hogy még közmunkásként sem engedik a kórházak közelébe, hiába jelezte, hogy állatorvosként talán tud annyit segíteni, mint egy képesítés nélküli segédápoló. Ugyanakkor a mezőgazdasági munkától nem tart, mert apja szőlőjében sokat dolgozott.

"A mezőgazdasági munkától sosem féltem, Édesapám szőlőjében elég sokat dolgoztam és azt hiszem, még jól is fog esni. De mélyen felháborít, hogy egészségügyi intézmény közelébe még közmunkásként sem engednek.

Az előírás szerint a hivatalnak a munkahely kijelölésekor figyelembe kellene vennie a szakképesítésem és kifejezetten jeleztem is, hogy állatorvos vagyok, így a végletekig leterhelt kórházakban egészen biztosan tudnék legalább annyit segíteni, mint egy képesítés nélküli segédápoló – mégis inkább kapálni küldtek...

Összesen 228 órát kell ledolgozni kertészeti segédmunkásként, hetente minimum egy napot dolgozva. Természetesen meg is teszem, ha már az államnak erre van a legnagyobb szüksége"

- olvasható a bejegyzésben.

Forrás: telex.hu, facebook.com/Hadházy Ákos

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Kibaszott rosszindulatúak vagytok itt mind!! Baszki nem lopott milliárdokat,mint a gazdáitok,nektek ez rendben van? Dudálásèrt ( vèlemènynyîlvánîtás!!) ilyen megalázó büntetèst kiszabni?? Egy állatorvosról, országgyűlési kèpviselőröl beszèlünk,aki csupán tiltakozott a mocskos kormány ellen!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
arról semmi hír,hogy könyvdarálós dúró dóri párt mit kaptak az ö "illegális" összeröffenésükér!? -pedig oszt a dórinak is vannak dudáji..
Giovanni Alba
Csak úgy eszembe jutott, az a bajer nevű képződmény összegyűjtötte már az ötforintosokat?
csak úgy....
@Giovanni Alba: mit gondolsz te egy magyar kóbornyás lovagról,hogy az nekiáll és gyüjtöget!? majd lehadakozza a hadházy tartozást orbán ellenségei ellen !
ö egy tinó-de lantosa orbánnak..
ómió
Most napszámban fog hazudozni? Simán is túl sok volt!
rokker33
@Namely: De az elsődleges megoldás a befizetés,hisz azért adják a pénzbüntetést, hogy kifizesse az ember. Ha mindenkinél úgy működne, hogy ledolgozza akkor senki sem fizetne büntetést és az állam sem jutna több pénzhez.Csak azért mondom, mert az ismerősöm a 80 ezres bírságot leakarta dolgozni, de van munkahelye és nem engedték neki. Ki kellett fizetni a büntetést 2 részletben, ami megint pénzbe került.Talán 5000 Ft volt az illeték bé!yeggel ellátott kérvény. Na ennyit arról hogy le lehet dolgozni...
Giovanni Alba
@rokker33: ma, 14:28
Tájékoztató a közérdekű munka végrehajtásáról.
A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (Szabs. tv.) 144. §-a alapján az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatal közreműködik a szabálysértési eljárásban közérdekű munkával sújtott, illetve a meg nem fizetett pénzbírság vagy helyszíni bírság megváltása érdekében közérdekű munkát vállalt elkövetők, a helyi önkormányzat rendeletében meghatározott magatartást elkövetővel szemben kiszabott közigazgatási bírság helyébe lépő közérdekű munkát vállalt kötelezettek, valamint a büntetőügyben elítéltek közérdekű munka büntetésének végrehajtásával kapcsolatos eljárások egységes működtetésében. Ennek érdekében együttműködik a foglalkoztatóval, az elkövetővel/kötelezettel, valamint a kiszabó szerv szabálysértési hatóságával és a bírósággal, azonban hatósági feladat ellátásában nem vesz részt.
www.kormanyhivatal.hu/hu/tolna/munkaero/kozerdeku-munka

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.