Akár 20-25 százalékkal is drágulhat a hús ára. Az áremelkedésre azért számíthatunk, mert a takarmány árak is közel harminc százalékkal nőttek – írja a Telex.hu.

Kétezer forint egy kiló csirkemellért?! Ennyivel drágul a hús ismét, és még tovább nőhet az áraFotó: Pixabay.com

Az Atv.hu szerint egy kiló csirkemell 1900 forintba is kerülhet majd. Emellett a csirkecomb ára 700 forintról 900 forintra ugorhat, a sertésköröm kilója 800 forintig is mehet, a sertéskaraj pedig 1700-ról 2100 forintra emelkedhet – írja a Telex.hu.

A Baromfi Termék Tanács titkára azt is elmodta, hogy az év közben további drágulásra is számíthatunk, hisz ha folytatódik a takarmányárak emelkedése de ezt a hús felvásárlási ára nem követi le, akkor a termelőnek nem fogja megérni egyszerűen termelni.

Forrás: Atv.hu, Telex.hu

Címlapkép: Pixabay.com

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
De a vállról indítható cipőhúzó-kanál 30 százalékkal olcsóbb lett, a családi uszodákba szükséges vízkeringető 29 százalékkal kerül kevesebbe, a vasúti sín ára is csökkent, tehát meg is van az alacsony infláció. Propaganda, hazugságok, manipulált statisztikák amerre a szem ellát. Ettől a valóság még semennyit sem változik, de nem baj, fő a jókedv. Lassan már az egész országot láthatatlanná kellene tenni, mint a hajléktalanokat. Akkor szép a szegénység, ha nem is látszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Nem is emlékszem, mikor ettem utoljára csirkemellet - talán gyerekkoromban? Mondjuk, a körömpörköltet sajnálom...
division
@vacsi: Én szinte mindig azt eszem, bár a pulykamell sem rossz. Ezeken kívül viszont inkább csak a vadhúsok jöhetnek szóba, a disznóhús kizárva, marha meg csak amikor megkívánom. A körömpörkölt miként kapcsolódik a csirkemellhez? :-))
vacsi
@division: A cikkben írták, hogy a köröm kilója 800 Ft lehet... De én nagyon szeretem!
namihami
Na, ezt nem/sem lesz könnyű beszorítani a 3,8%-os inflációba. A KSH (lásd Fidesz) felkötheti a gatyáját, hogy ezt összehozza. Ez még a nagy mágusok tdljes varázslótudását is könnyen meghaladhatja. Lesz az talán még 4,1% is. De több már biztosan nem, ugye Füstös? Magasabb értékre már nem adsz engedélyt, így, a választás előtti évben.
Néro
@folt: Elfeledte ,hogy Savazó Bácsikát elkíséri élete párja Rettegő Mári néne meg annak barátnője Kézcsókos Julcsa is. Igy alkotják a Nagy Csapatot a Nemzeth gerincét. Legközelebb pedig üdvözült arccal hálát rebegnek Megváltójuknak a 3 százalékos emelésért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.