Akár 20-25 százalékkal is drágulhat a hús ára. Az áremelkedésre azért számíthatunk, mert a takarmány árak is közel harminc százalékkal nőttek – írja a Telex.hu.

Kétezer forint egy kiló csirkemellért?! Ennyivel drágul a hús ismét, és még tovább nőhet az áraFotó: Pixabay.com

Az Atv.hu szerint egy kiló csirkemell 1900 forintba is kerülhet majd. Emellett a csirkecomb ára 700 forintról 900 forintra ugorhat, a sertésköröm kilója 800 forintig is mehet, a sertéskaraj pedig 1700-ról 2100 forintra emelkedhet – írja a Telex.hu.

A Baromfi Termék Tanács titkára azt is elmodta, hogy az év közben további drágulásra is számíthatunk, hisz ha folytatódik a takarmányárak emelkedése de ezt a hús felvásárlási ára nem követi le, akkor a termelőnek nem fogja megérni egyszerűen termelni.

Forrás: Atv.hu, Telex.hu

Címlapkép: Pixabay.com

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
De a vállról indítható cipőhúzó-kanál 30 százalékkal olcsóbb lett, a családi uszodákba szükséges vízkeringető 29 százalékkal kerül kevesebbe, a vasúti sín ára is csökkent, tehát meg is van az alacsony infláció. Propaganda, hazugságok, manipulált statisztikák amerre a szem ellát. Ettől a valóság még semennyit sem változik, de nem baj, fő a jókedv. Lassan már az egész országot láthatatlanná kellene tenni, mint a hajléktalanokat. Akkor szép a szegénység, ha nem is látszik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
folt
Savasbácsi vezette Orbán-fan kisnyugdíjasok előre a Leni.. Puty... Orbáni úton!
A nyugdíjemelésnek inflációkövetőnek kéne lennie (nem átlag szerinti számolásban, amiben a hús 20-25 százalékkal drágul, míg a lépegető exkavátor 0,1 százalékkal)
balos
Ezt hozza a kinai vírus fideSSes terjesztése!Az infláció számításnál csak maguknak mérték a jó számot!Nem véletlen,hogy a milliókra 20% ot tettek!A pénzünkből!Hajrá nyuggerek a fideSSes utón!Szerencsém,hogy még időben rokkant lettem,mert már rég felkopott volna az állam!
desir62
@balos: Ez a rhadék törölte el a nyugdíj plafont és a svájci indexálást. Azért van az állatainak 2millás nyugdíja.
verőce21
Rengeteg pénz van otthon az embereknél a szalmazsákokban, úgyhogy nyugodtan lehet drágítani még mindent.
Majd, ha éhenhalásról szólnak a hírek és nem a covidról, akkor lehet mérsékelni az árakat.
Katalina62
@verőce21: "hallod" amit mondasz???!!! De komolyan!!
Aki Én
@verőce21: ...valami egészen elképesztően buta vagy :(
Katalina62
@verőce21: ha irónia volt, akkor bocs. Remélem, az volt!
verőce21
@Aki Én: (10:53) Állj el a tükör elől...!
Eladott Ország
De a vállról indítható cipőhúzó-kanál 30 százalékkal olcsóbb lett, a családi uszodákba szükséges vízkeringető 29 százalékkal kerül kevesebbe, a vasúti sín ára is csökkent, tehát meg is van az alacsony infláció. Propaganda, hazugságok, manipulált statisztikák amerre a szem ellát. Ettől a valóság még semennyit sem változik, de nem baj, fő a jókedv. Lassan már az egész országot láthatatlanná kellene tenni, mint a hajléktalanokat. Akkor szép a szegénység, ha nem is látszik.
Gauntlet
Ezért is biztos Gyurcsányferi a felelős!!
134.bátor
Takarmány drágult? Mi a faszt csinálnak a milliomos " gazdák" a több millió eurós támogatásokkal???!!! Vadászkastélyt ,szállodát èpît. Mi ,fogyasztók fizetjük ezt is!
division
@desir62: Miért írod, hogy fityma szopósok? Értelmes volt... Ez azokat fogja érinteni csak igazán rosszul, akik keveset keresnek, és eddig is fillérre ki volt számolva minden hónapjuk pártoktól függetlenül. Az árak eddig is változtak, hol le hol fel, az emberek mégis megvettek általában mindent, és a benzin áremelkedése miatt sem lehet(ett) látni kevesebb autót az utakon. Oké, drágább lesz minden (sajnos okkal), de többen sírnak azért mint az indokolt lenne (magyar szokás). Akik eddig sem tudtak húst venni vagy tankolni, azoknak mondhatni úgyis mindegy, akiknek meg eddig sem jelentett gondot, ezután sem fog. Itt igazán azoknak lesznek gondjaik, akikről az elején is írtam, kik önhibájukból, kik egyéb más okok miatt vannak ebben a helyzetben. Ilyen ez a világ, mindenhol vannak szegények, középosztálybeliek és gazdagok. Lehet támadni innentől a megszokott módon, az igazság ugye mindig fáj.
vacsi
Nem is emlékszem, mikor ettem utoljára csirkemellet - talán gyerekkoromban? Mondjuk, a körömpörköltet sajnálom...
division
@vacsi: Én szinte mindig azt eszem, bár a pulykamell sem rossz. Ezeken kívül viszont inkább csak a vadhúsok jöhetnek szóba, a disznóhús kizárva, marha meg csak amikor megkívánom. A körömpörkölt miként kapcsolódik a csirkemellhez? :-))
vacsi
@division: A cikkben írták, hogy a köröm kilója 800 Ft lehet... De én nagyon szeretem!
namihami
Na, ezt nem/sem lesz könnyű beszorítani a 3,8%-os inflációba. A KSH (lásd Fidesz) felkötheti a gatyáját, hogy ezt összehozza. Ez még a nagy mágusok tdljes varázslótudását is könnyen meghaladhatja. Lesz az talán még 4,1% is. De több már biztosan nem, ugye Füstös? Magasabb értékre már nem adsz engedélyt, így, a választás előtti évben.
Néro
@folt: Elfeledte ,hogy Savazó Bácsikát elkíséri élete párja Rettegő Mári néne meg annak barátnője Kézcsókos Julcsa is. Igy alkotják a Nagy Csapatot a Nemzeth gerincét. Legközelebb pedig üdvözült arccal hálát rebegnek Megváltójuknak a 3 százalékos emelésért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.