A kormány előbb 4 milliós, majd 3,5 milliós oltottsághoz kötött enyhítéseket, mint például az éttermek és szórakozóhelyek teraszainak kinyitása. Ezt a hét közepe felé ígérték, ám ahogy most haladunk, úgy ez a hétvégére fog csúszni – írja a Telex.hu.

Telex: Csúszhat a terasznyitás, mert nem haladunk úgy az oltásokkal, mint azt terveztékFotó: Pixabay.com

A kormányzati kommunikációból az derül ki, hogy 4 milliónál lesz majd valamiféle, eddig még nem világos funkciója az oltási kártyának, és május végére, 6-7 millió oltás körül leszünk kinn a vízből – fogalmaz a Telex.hu.

A lap szorosan nyomonköveti az oltási tervet és a közölt számokat és ebből az derült ki, hogy bár,

hétfőn (tegnap) 50 627 első dózist adtak be, így továbbra is mínuszban vagyunk a tervhez képest,

- írják. Annak ellenére, hogy a múlt héten nagyon sok oltást sikerült beadni.

Orbán Viktor április 9-én rádiós beszédében ismertette a célokat, mely szerint:

- május elején 4 millió beoltott lesz;

- május elejétől 7-10 nap alatt felmegy 5 millióra;

- május közepén 6 milliónál fogunk tartani;

- június elejére pedig „képesek leszünk” 7 millió embert beoltani.

A miniszterelnök inkább attól fél, hogy nem fognak elegen vakcinát kérni.

A stratégia egyébként, 

májusig 60 ezer oltás naponta, utána 2 hétig napi 150 ezer, majd a fennmaradó időben ismét napi 60 ezer első adag beadása.

- írja a lap.

Forrás: Telex.hu

Címlapkép: Pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nem kene dugdosni es masnak ajandekozni a Pfizert, amit a tobbseg szeretne megkapni. Maris nagyobb lenne az oltakozasi kedv.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Nem kene dugdosni es masnak ajandekozni a Pfizert, amit a tobbseg szeretne megkapni. Maris nagyobb lenne az oltakozasi kedv.
ómió
A brüsszeli efftársak vakcinái már megint a "hiányzók listáján"?
Gazella
Mer'' kija tök akar oltakozni?? Még akkor se ha Pfizerről van szó... a regisztráltakból is sokan meggondolták magukat; vagy épp elhunytak.
Pálinkás Pál
no...ha ehhez kötik, sosem nyitunk...elfogytak azok az emberek...hogy is mondjam...a gyengébb képességűek, akik oltakoztak a keleti vízzel...
tudode
Nincs sem a kormányban, sem az operatív izében egy talapraesett , gerinces ember, látva azt, hogy udvariasan felhívja a figyelmét a keresztapunak ne pofagoljon bele abba, amihez annyit érthet mint a tyúk az ábécéhez!
.
Ja hogy félnek a retorziótól! Az más attól, akinek a retoriKÁJA harcias, nem volt gyermekvasútja, sem ólomkatonája, és a kisebbségre jellemzőá retorikával terpeszkedik a bársonyfotelban, lassan több éve, miknt az ellenzék együttvéve
.
Nézzük csak:
.
----- Orbán gyermekkori álmai helyszínén
nol.hu/gazdasag/orban-gyermekkori-almai-helyszinen-1452391
=============
.
Ami a fő dobása, amely felhatalmazással már korábban is úgy bánhatott, mintha az ország összes vagyonával őfényessége rendelkezhetne
.
----- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
Ami azt jelenti, ha nem dobja kukába a közjogilag érvénytelen rötyipapírját
.
„””Egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe került a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése.””””
-----------------------
.
Ami csúcs a focibajnok közeledtével, átpacizott a vak chinákra, előkapva jóstehetségét
.
------ Orbán Viktor a járványról: elsősorban a halálozások számára kell figyelnünk
mfor.hu/cikkek/makro/orban-viktor-a-jarvanyrol-elsosorban-a-halalozasok-szamara-kell-figyelnunk.html
---------------------------
.
Nem ügy, lényeg az, hogy a kisiskolások, és a teraszok lehetnek a kísérleti laboratóriumában a kísérleti nyulak
-------------------------
.
Tényleg ha a teraszok nem, akkor mi lesz a kisgyerekekkel, mivel ők nem a divatbl kiment csotrogányok, a jövő nemzedékét képviselik ebben a pöccentett, senki nem tud semmit kupiban!
cikicakk55
Talán ha az első pillanattól kezdve igazat mondtak volna mindenről,akkor nagyobb lenne az oltakozási kedv is. Nem értem az egész oltási tervet sem. Addig jogos volt,hogy az EÜ-ben dolgozók kapták meg a vakcinát legelőszőr,hisz rájuk hatalmas szükség van,hisz így is nagyon kevesen vannak. Az viszont nem értem,hogy miért a sportolók voltak a következők? Miért nem a súlyos alapbetegségben szenvedő időseket oltották a második körben. Természetesen itt nem csak az idős emberekre gondolok,hisz fiatalok is sokan szenvednek súlyos alapbetegségekben. Az sem értem,hogy nekünk( 66) idős embereknek miért csak a kínai jutott. Mindenki tudja,hogy a kínai és az orosz vakcinákkal gond van. Maga a kínai professzor vallotta be,hogy nem javasolják idős embereknek és 10 éven aluliaknak,mert nincs letesztelve erre a korosztályra. Persze,hogy ezek után az embereknek el megy a kedvük az oltakozástól. Én például nem regisztráltam,3 hete még is felhívott a körzetorvosom,hogy 2 nap múlva menjek be fél10-re. Kérdeztem,hogy melyik vakcinát kapom? A kínait,volt a válasz. Mondtam,hogy köszönöm,hogy rám is gondoltak,bár nem regisztráltam,de pont a kínai miatt tettem. Nem kértem a vakcinát és azok után amiket lehet hallani ( nem a Magyar kormány médiájában ) nem is valószínű,hogy fogom kérni. Megvárom még kötelező lesz,addigra csak kiderül,hogy melyiknek milyen mellékhatásai vannak és mennyire hatékonyak.
gina
Csak nem??? hiába tonna számra hozzák be a sz@r keleti vakcinákat ,,a kutyának sem kell, majd jó helye lesz a raktárban a lélegeztetőgépek mellett, vagy ajándékozzák majd a románoknak
Yeromos
Ebben csak egy dolog hibádzik, hogy ebben az országban nincs 7 milló ember aki be szeretné oltatni magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.