Botrányos a kommunikáció az új Színház- és Filmművészeti Egyetemen, amit hibás levelek tömkelege is bizonyít.

Az SZFE hibáktól hemzsegő levélküldési akciót indított kormány által kierőszakolt modellváltás utánFotó: Instagram / @freeszfe

Az összes, azonos szakra felvételiző e-mail-címét elküldte a Színház- és Filmművészeti Egyetem a jelentkezőknek, majd kétszer is hibás információk körbeküldése miatt kényszerültek magyarázkodásra – írja a hvg.hu.

A triviális adatvédelmi szabályokra fittyet hányva lett kiküldve a kormány által kikényszerített modellváltás után az SZFE-re jelentkező diákok felvételi információi. Ugyanis minden azonos szakra jelentkező diák e-mail-címe látható volt.

Ráadásul nem csak ennyi volt a baj. A levés első mondatában rögtön az szerepelt, hogy a vizsgára 2011 májusában kerül sor. Ezt a levelet később Sára Balázs megbízott intézetvezető korrigálta:

Kedves Felvételiző! A ma délután kiküldött felvételi tájékoztatóban tévesen lett megadva az írásbeli vizsga évszáma. Természetesen 2021-ről van szó. Üdvözlettel: Sára Balázs mb. intézetvezető

– áll a levélben.

Ezután egy nappal jött a következő meglepetés. Április 15-én kaptak egy újabb levelet, amiben felszólították őket, minden szükséges önéletrajzot, motivációs levelet, esetleges bemutatkozó videót, narratív filmet három napon belül, április 18-áig küldjék el a megfelelő címre, valamint a felvételi díjat is eddig fizessék be.

Néhány órával később érkezett ez a zavaros korrekciós üzenet:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a felvételi vizsgadíj (4000Ft/szak) befizetési szükségességétől eltekintve, minden előzetes, a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet levelében megjelölt határidő vonatkozásában, az ott megjelölt időpontoknak kell megfelelni, azokat kell figyelembe venni. Ez vonatkozik mindennemű felvételihez szükséges előzetes anyag beküldésére, (önéletrajz, digitális portfólió, youtube link, motivációs levél stb…). Üdvözlettel: Oktatástámogatási Igazgatóság

A hvg.hu-nak nyilatkozó felvételiző azt mondta: ugyanezeket a hibákat több, más szakokra jelentkező ismerőse is tapasztalta.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: Instagram / @freeszfe

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
@Shikari: Köszönöm a tájékoztatást. Én is így gondoltam. Pontos megfogalmazás csak a libsik elől kifelejtette az i meg az l betűt. Egyben illibsik. Na így már tökéletes. Az Ön helyében én felkeresném ezt az Új Ukrán Egyetemet és kérnék egy osztályt attól az ukrán megélhetési migráncstól ahol a Nemzethy Szellentést oktatná. Elvihetné tananyagnak itteni írásait kötfve-fűzve. Biztos tárt karokkal várnák.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Propeller, szöveghűen idézd, légy szíves, a cikket, mert a HVG-n megjelent írásban nem találhatóak meg azok a magyartalanságok, amelyek itt viszont, igen. Hogyan tudtok így viszonyulni az anyanyelvünkhöz, különösen, ha , amúgy autentikusan, hibáktól hemzsegő levelezésről van szó? Persze, ha az Origóról jöttek az alkalmazottak, akkor nem csodálkozom.
Néro
SZFE . Az meg mi lehet? Valami Ukrán segédmunkásképző ? Bocs most látom valami egyetem. A fene se gondúta vóna.
Néro
@Shikari: Köszönöm a tájékoztatást. Én is így gondoltam. Pontos megfogalmazás csak a libsik elől kifelejtette az i meg az l betűt. Egyben illibsik. Na így már tökéletes. Az Ön helyében én felkeresném ezt az Új Ukrán Egyetemet és kérnék egy osztályt attól az ukrán megélhetési migráncstól ahol a Nemzethy Szellentést oktatná. Elvihetné tananyagnak itteni írásait kötfve-fűzve. Biztos tárt karokkal várnák.
Nessy
Keressenek már valami értelmes kisdiákot, aki tud magyarul, és kicsit konyít legalább a csoportos levélküldés nehéz problematikájához. De a legfontosabb az lenne, ha végre eldöntenék a bölcs vezetők, hogy mikorra, mit akarnak, és nem óránként változtatnának.az elképzelésükön.
nezelodo
@Nessy: Zavaros álma lehetett a vezérnek, előbb a Fletó vitát álmodta újra, aztán meg a lázadó művészpalánták fészkelték be magukat az agyába. De lehet hogy fordítva volt. Esetleg nagyon sok és túlzottan zsíros volt a pörkölt, amit vacsorára belapátolt. Ezek az újdonsült egyetemi vezetők pedig még az álmát is lesik. Aztán ezek a hülyék megpróbálták írásba foglalni. Ezért a zavaros levelek sora.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.