Szabó Krisztina, aki a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetője, nem mellesleg Végh László, polgármester élettársa hamis érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik – írja a hvg.hu.

Megduplázta a fideszes polgármester élettársa fizetését, aki lebukott, hogy hamis az érettségijeFotó: Pixabay

A Pécsi Járási Ügyészség indítványozza, hogy kobozzák el Szabó hamis érettségi bizonyítványát – írja a hvg.hu a Magyar Narancs értesülése alapján.

Szabó ellen Kovács Mihály (Élhetőbb Városért) tett feljelentést, közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt. A lap úgy fogalmaz:

A nyomozás februárban lezárult, és minden kétséget kizáróan megállapította, hogy az érettségi bizonyítvány valóban hamis.

A Pécsi Rendőrkapitányság a lap szerint kimondta, hogy a Szabó Krisztina nevére Budapesten kiállított érettségi bizonyítványnak nincs törzslapja az azt kiállító gimnáziumban. A Sümegi Szó, mely az ügyről beszámolt, közölt néhány fotót egy dokumentumról, amelyben a fenti megállapítás olvasható.  

A lap értesülései szerint a Pécsi Járási Ügyészség átküldte a Pécsi Járásbíróságnak azt az iratot, amelyben indítványozza a hamis érettségi elkobzását.

A rendőrségi nyomozás végén megállapították, hogy az okirat-hamisítás büntethetősége időközben elévült.

Ettől függetlenül a lap által idézett jogászok véleménye szerint érettségi hiányában érvénytelennek kell tekinteni Szabó két diplomáját, melyet azóta szerzett és amikre szüksége van pozíciójának betöltéséhez.

Kovács Mihály a Magyar Narancs szerint az egyik érintett egyetemtől úgy tudja, ott már el is indították az ilyenkor szokásos eljárást – írja a hvg.hu.

Egyébként két héttel a rendőrségi határozat után Szabó élettársa, a polgármester, megemelte Szabó fizetését 861 ezer forintról több, mint 1,6 millió forintra. Ezt a járványhelyzeti intézkedések miatt, egyeztetések nélkül tehette meg.

Forrás: hvg.hu, Magyar Narancs

Címlapkép: Pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.