A 4 milliós beoltottság lehet a mérföldkő.

Azt már korábban bejelentette a kormány, hogy 3,5 millió beoltottnál egyrészt nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, másrészt újabb újraindítási lépések várhatóak.

Ekkor nyithatnak Magyarországon a szállodák, a fürdők, a mozik, a színházak

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy négymilliós határnál várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és az egyéb rendezvények újraindulása.

Azonban mindezeket majd csak 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni.

A vendéglátósok számára is hatalmas bejelentés várható, a lap információi szerint ugyanis négymillió beoltottnál a teraszok után már a belső terek is nyithatnak, melyekben ismét érvénybe lép a korábbi szabály, a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt.

Forrás: Magyar Hírlap

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

creativehun
@Shikari: Mit? A 25 ezer halottat? Mert miközben hurrá propagandát szajkóznak az oltakozás arányát előtérbe helyezve..azt azért ne felejtsük el,hogy 2/3 -os többséggel egy évtizede vannak hatalmon és ezt még az utóbbi évben kierőszakolt..igaz nem rendeltetésszerűen használt..különleges jogrend is megerősítette. Így aztán minden felelősség kizárólag a kormányt terheli..ami tekintettel a több mint 25 ezer halálesetre..elég komoly felelősség! ...és most..ne...nem akarok egy kibaszott kurva szót sem hallani az ellenzékről..mert tudtommal nem náluk van a kormányrúd..és kibaszottul leszarom mi lett volna akkor ha ők lettek volna kormányon..Nem ők vannak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez olyan vicc kategória a maszkkal...igen érdekelne, ezt hogy fogják betartatni?...vagy akad olyan hülye aki maszkban üldögél,és még fizet is érte keményen? 4 milliót ha csak a keleti vaccinák lesznek, sosem éri el a puhos..
creativehun
@Shikari: Mit? A 25 ezer halottat? Mert miközben hurrá propagandát szajkóznak az oltakozás arányát előtérbe helyezve..azt azért ne felejtsük el,hogy 2/3 -os többséggel egy évtizede vannak hatalmon és ezt még az utóbbi évben kierőszakolt..igaz nem rendeltetésszerűen használt..különleges jogrend is megerősítette. Így aztán minden felelősség kizárólag a kormányt terheli..ami tekintettel a több mint 25 ezer halálesetre..elég komoly felelősség! ...és most..ne...nem akarok egy kibaszott kurva szót sem hallani az ellenzékről..mert tudtommal nem náluk van a kormányrúd..és kibaszottul leszarom mi lett volna akkor ha ők lettek volna kormányon..Nem ők vannak!
Giovanni Alba
Négymillió beoltott, tehát felteszem az örökzöld kérdést, ekkor mennyi lesz azok száma, akik már megkapták a második oltást is, és el is telt a védettség kialakulásához szükséges idő?
Ezt tessenek nagy, kék plakátokon hirdetni, és mellette még az összlakossághoz mért százalékos számarányt is. Ameddig ez nincsen meg, addig ez elképesztő méretű felelőtlenség, mármint a hiszékenyek hamis biztonságérzetbe ringatása.
namihami
Végre egy biztos ponthoz köthető dátum, amihez a következő fertőzés- és halálhullám napra lesz behatárolható. De az orbáni pénzmohóság felülírja még a halálos világjárványt is. Ehhez a kínából "" szijjártózott"", egyetlen szaklabor által sem tesztelt Maokönnye csak a háttérzenét adja.
tudode
Milyen igaza volt 1993-ban Vas Évának, az alapítók magjáról, a FIDESZ-adminisztráció egykor volt titkárának még azzal is, hogy vagy nem érti a mai felcsúti nemzetvezető, vagy kísérleti nyúlnak tekinti az állampolgárokat azzal, hogy az a négy millió akkor lesz négy millió amikor a második oltás után mindenki megkapja az oltást
.
------ Orbán Viktor első titkárnője nyilatkozott
Az Isten óvja meg tőlük Magyarországot!
civilhetes.net/velemeny/orban-viktor-elso-titkarnoje-nyilatkozott
------------------------------------
.
Azzal együtt, hogy
.
Szerbiában van utókövetés

.VIZSGÁLAT Az idősebb korosztálynál kevésbé indítja be az ellenanyag-termelést a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinája – ismerte el az oltóanyagok hatásosságát vizsgáló szerb Atomenergia Intézet (INEP) első embere, Marija Gnjatovic. Az intézményvezető a Danas című napilapnak mondta el, hogy a két dózissal beoltott 20 és 65 év közöttiek 90 százalékában mutattak ki megfelelő antitest-választ. Az idősebbek kapcsán Gnjatovic csak annyit árult el, hogy náluk némileg alacsonyabb ez az arány. Hangsúlyozta azonban, hogy ez nem jelenti azt, hogy a kínai szérum hatástalan lenne. "Nincs összefüggés a védőoltást követő antitest-koncentráció és a védelem között, mivel az ellenanyag csak az immunrendszer egyik eszköze" – állította.
.
Szerbiában az INEP tízezer fős mintán követi nyomon a vakcinák hatékonyságát, a felmérésben résztvevő beoltottaknál az első és a második dózis beadása után két-két héttel, aztán pedig havi rendszerességgel vizsgálják az ellenanyag-termelés mértékét.'''' (...)
----------------------------
.
Tehát a tisztifőorvos asszony szerint (a gyengébb felfogásuak érdekében)
.
""" Müller Cecília tájékoztatása szerint az első oltást 3 266 425 embernek adták be, és 1 391 381-en a második oltást is megkapták."""
---------------------------
.
Ezen a szinten elvárható lenne a tárgyilagos, felelősségteljes tájékoztatás annak érdekében, hogy senkiben ne fofduljon meg az a...
Pokróc
A vendéglátó és idegenforgalmi szolgáltatások újranyitását újra kellene gondolni . mármint a működés továbbvitelét .
Az emút 10 ben majd minden ingyen vót . wifi ,svéd sztalos reggeli benne a szobaárban ( felzabálták a szoba árát ),Nevetséges szállodai árak , minden bennt volt az árban ,na így k..a nehéz megélni . javaslom hogy Magyaroraszágon minden úgy legyen mint a régi Nyuganémet Országban . Kávé fizetős ,Retyi fizetős , Wifi mindenhol fizetős, Parking fizetős , és a többi és a többi . Mnden fizetős ! Nszk- ban és máshol nyugaton és spanyolban is is ez volt . Láttam ,fizettem mindenhol ,mindenért .
tudode
Befejező mondat!!!
.
Ezen a szinten elvárható lenne a tárgyilagos, felelősségteljes tájékoztatás annak érdekében, hogy senkiben ne fofduljon meg az a...gondolat, hogy csupán kísérleti nyúl őfélesége tesztlaboratóriumában!!!
.
Tehát az a négymillió jelenleg jó ha 1 391 381 fő, attól függően, hogy -- kisiskolás fokon -- eltelt e legalább 2-3 hét a második oltás beadása után, utókövetés nélkül!!!
Pokróc
ha minden benne van a szoba árában az k..ra nem jó biznisz .Ez tisztán kiderült 10 éve . Nem nehéz dolog ,csak oda kéne figyelni akinek ez dolga hogy mit csináltok .
Pokróc
Benzinkutakon retyi fizetős legyen .Nincs olyan ember aki ingyen vagy a benzinár -egyéb bevételből takaritja ki a retyit !
Azonnal bevezetni a fizetős retyiket . autópályadíjakat átnézni ,átalakaítani . Külföldieknek éves ,havi országos !
Pokróc
Fogalmuk nincs milyen megye ,mint ha te kimész románba ,fogalmad nincsen holvan milyen megye . Ez a mostani fizető szisztéma rohadt nagy baromság a külföldieknek.
creativehun
@Pokróc: Igazad is van. Legyen fizetős minden . Aztán a honpolgár szépen azt mondja..bekaphatjátok..aztán kimegy külföldre..ahol a pénzéért a seggét is kinyalják. Mellesleg..a kávé bár sok helyen voltam ..de sehol nincs ingyen..legfeljebb valami tejeskávé jellegű fos..ha igazi presszókávét szeretnél akkor veszel.A parkolás sok helyen szintén nincs ingyen.Nem hiszem,hogy ettől vagy a free wi-fi-től mennének tönkre a szállodás.A kaja.. Nos..a kaja a legjobb üzlet a hoteleknek..ezt bnyugodtan elhiheted...Ha bélpoklos vagy akkor sem tudsz annyit enni mint amennyit felszámolnak rá.
Pokróc
@creativehun: Nebakki ,xállodai recepciós vagyok ,nem véletlenül mondtam véleményt . láttam mi van, repjegy xinte ingyen ,szoba fillérekért . jó, jöttek de mondtam ez nem jó út . Máshogy kell hidd el .
Pokróc
@creativehun: Hiába töröd magad és töltöd meg a hotelt ha a költség több vagy annyi mint bevétel . Gondolkodj ! Mindent igyen adsz szinte a szobához . ilyen sosem volt sehol , lehet a vendégek örülnek ennek és jönnek ,de mi nem .
levarosbukta
@Pokróc: No hun van ez a repjegy szinte ingyen és szoba fillérekért mert rögtön megyek!
Pokróc
20 eurós fapados repjegy moszkvából és 20 eurós szoba / fő / éj ***és ingyen wifi ,igyen parking svédasztalos reggeli . Mondjak még többet ?
Xerintem nem kell .Ennyi .
Néro
Azonban mindezeket majd csak 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni. Na de ki vigyáz otthon a gyerekekre?
creativehun
@Pokróc: Azt gondolom ha a hotelnek nem érné meg nem csinálná. Senki nem annyira lüke,hogy veszteséget termeljen magának..ha meg még is..akkor az Ő dolga.
division
Jól megugrik majd megint a fertőzöttek száma.
Emmersson71
@Néro: "Na de ki vigyáz otthon a gyerekekre?"

A Magyar Hírlapból: "A négymilliós határnál várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása, melyeket majd 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni.

18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol, így a családok nem nagykorú gyermekeikkel közös programokon is részt vehetnek, amennyiben a szülők érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek."

***

Nyitnak a könyvtárak is. (nem tudom, ott kell-e védettséget igazolni) Azt viszont tudom, hogy a levéltári kutatást már április 19.-én engedték és nem kérnek semmit! Én a könyvtárakkal egy kategóriába sorolom a levéltárakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.