A háziorvosok már kedden megkapták az oltási folyamatba bevonható regisztrált személyek legújabb listáját.

Hamarosan megkezdődik a "Tömeges oltási szakasz", most a 45 évnél idősebbek kerülnek sorra

Fotó: pixabay.com

Két emailt is kaptak kedden kedden kora este a háziorvosok

„az elkövetkező két hét oltási programjáról”

a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK).

A Telex birtokába került emailek egyikében az országos oltási munkacsoport vezetőjének, György Istvánnak a levelét küldik ki, a másik a NEAK saját, személyes szignó nélküli levele.

György István a levelében arról tájékoztatja a címzetteket („valamennyi háziorvosi praxist vezető háziorvost”), hogy

„a 2021. április 24-25-ei hétvégén és a következő hét közepén előre láthatóan nagyobb mennyiségű Sinopharm típusú vakcina fog érkezni hazánkba”.

Ennek a nagyon nagy mennyiségű vakcinának az oltására a fővárosi kormánymegbízott már hétfőn tett lépéseket, a budapesti háziorvosoknak írt, a Telex.hu portálhoz szintén eljutott körlevelében Sára Botond még állítólag pénzt is ígért a beadott kínai oltásokért, bár az operatív törzs később a 24.hu-nak cáfolta, hogy lenne Sinopharm-fejpénz.

György István mostani levele viszont átfogó, az egész országra érvényes intézkedésekről tájékoztatja a háziorvosokat.

„A rendelkezésre álló vakcinák mielőbbi eloltása érdekében a következő hét 2021. április 26-tól április 30-ig, valamint 2021. május 3-tól május 5-ig »Tömeges Oltási Szakasz« kerül bevezetésre..."

A másik, NEAK által írt levél további részleteket is elárul az oltási program felpörgetéséről. Eszerint a háziorvosok már kedden megkapták az oltási folyamatba bevonható regisztrált személyek legújabb listáját, de egy új korcsoportos bontásban:

a regisztrált „45 évesek és annál idősebbek teljes köre, akik még nem kaptak oltást”, szerepel benne.

A levélben egy helyen ki is emelik:

„Ezen a héten elsődlegesen a 45 évesek és idősebbek oltását kell megtennie, illetve megszerveznie, de ha Ön már korábban egyeztetett ennél fiatalabb páciensei számára oltási időpontot, akkor természetesen az ő oltásuk is megtörténhet.”

A tömeges oltás azonban nem megy annyira gördülékenyen, mint elvárják. Erre utalnak a 24.hu cikkében, amely szerint nem érkezett meg a vakcina, ezért kellett halasztani az oltást.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
A héten megcsörrent a telefonom, ami önmagában nem szokatlan, csak a hívó fél közölnivalója tette azzá.
Miután erősen recsegett a vonal, csak annyit tudtam kivenni, hogy valaki a segítségemet kéri egy rövid orvosi konzultációhoz.
Azt válaszoltam, amit a termékeiket reklámozóknak szoktam: nem érdekel.
Ja: a telefonáló számát nem írta ki a kijelző.
folt
Mi történt?
Időrendi sorrendben?

Regisztrálás után nem sokkal kaptam emailt, hogy Szputnyik V.
Anyádnak! - mondtam magamban.
Kifejeztem a nem tetszésemet, és úgy voltam vele, hogy a budaörsi nagybani virágpiacon előbb kapok hamisított Pfizer oltást, mint bárhol másutt.
De ez ügyben nem tettem egy lépést sem (mert csak)
Aztán hívott a háziorvos dokinő, hogy ha már annyira akarom (annyira azért nem akarom - de ezt nem mondtam), két nap múlva (vagyis ma) kaphatok Pfizer oltást.
Ha már az Istenek is így akarták, akkor legyen (persze ezt sem mondtam).
És eljött a mai nap. Délután háromkor nézz az ég felé, mert meteoreső lesz (vagy nem).
De nem ez a lényeg!
nemrég hívott a háziorvos dokinő asszisztense, hogy holnap a rendelőben kaphatok Pfizer oltást.
Mondom neki, hogy mára már be vagyok ütemezve az egyik kórházba.
Erre az asszisztens: "Ja"

Érted, hogy hol kezdődik a probléma az egyeztetéssel?
A másik, és talán fontosabb: Ezek szerint annyi Pfizer vakcina van az országban, hogy Dunát lehetne rekeszteni vele, de a halálkormány halálkufárjai mégis a keleti szutykot erőltetik - mert nekik nem az ország az első, hanem az ország ellopható pénze !!!
Ez sokadszorra bizonyosodik be.

UNDORÍTÓ !!!
Emmersson71
@Nyírfa: Ilyenkor én megkérdezem, mennyit fizetnek. Nagy csodálkozás van abban a csöndben, ami a kérdésemet követi :)
Mert hogy, szoktam mondani, a tőlem szerzett információk és adatok segítik ahhoz, hogy a munkájának eredménye legyen, ergo én a "munkatársa" lennék..ha fizet egy korrekt összeget. Ritka, hogy itt nem bontják a vonalat..a maradék pedig beszól, mert bunkó :D Őt aztán én is elküldöm a retkes lábú durva anyjába.
Sámannus
Van ahol a krumpli mellé kínaí vakcinát is adnak. Van akinek Budapest Bankot. a Pfizer mellé
Nyírfa
@Emmersson71: Ó, én udvariasan meg szoktam köszönni a megkeresést, majd ugyanebben a hangnemben közlöm, hogy bármit is akar rám sózni, nem érdekel. Minden jót kívánok, telefon le. Van, amikor elküldenek olyan helyekre, ahová nem szívesen mennék, de sokan rendesen elköszönnek, úgy, ahogy az anyukájuk tanította őket. :)
Ugyanígy nem vagyok hajlandó semmilyen kérdésre válaszolni, ha egy ismeretlen hívó közvélemény-kutatásra hivatkozva tudakozódik az enyém felől.
Amennyiben nálunk keresnek valakit, aki ugyebár nem mi vagyunk, akkor sem mondom meg, hogy ez milyen lakás, csak tájékoztatom az illetőt, hogy téves hívás.
Szóval, bizalmatlan vagyok, ez nem az a világ, amikor az ember kedélyesen elbeszélget egy vadidegen emberrel a telefonján.
Nem furcsa? Itt meg úgy kitárulkozunk, pedig az IP-címünk alapján bármikor beazonosíthatóak vagyunk.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: miért, te valós ip címmel kommentelsz?...az ebben az országban az felelőtlenség...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Miért, lehet másképpen is? Bocsánat a naivitásomért, de nem vagyok járatos az álcázásban vagy az átverésben.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: a legegyszerűbb a tor böngésző...a szolgáltatód csak azt látja hogy felmentél a tor hálózatára...amit nézel ott meg max egy tor hálózati fals ip címet...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Köszönöm, majd hozzáértővel konzultálok. :)
Csak, tudod, a nevemet semmi pénzért nem változtatnám meg, így vagyok jelen hosszú évek óta a nettérben. És, ha mégis átnevezném magam, a stílusom maradna, a véleményem szintén, akkor meg minek?
Az más kérdés, hogy új regisztrációkat lehetne a toron keresztül intézni. Úgyhogy köszi még egyszer!
Mindenképpen utána járok.
Nyírfa
Tömeges oltási szakasz= tömeges foci szurkolókkal.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: pontosan...toron keresztül csináld azt a fiókot, amivel regisztrálni fogsz...ha esetlegesen országod ,szolgáltatód tiltja a tort...magát a tor hálózatot is el lehet rejteni...és ha teljesen " lapítani " akarsz..a gép macadress
Pálinkás Pál
@Nyírfa: folyt...mac adress címét is meg lehet változtatni...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: :)) Én meg a teljes lapítás! Bár, olykor tényleg szeretnék! :)
Még a gimiben történt, hogy egy pattanás jött a szám fölé, irtó ronda volt, zsebkendővel eltakartam, legalább, amíg haza nem érek, senki ne lássa. De még túl kellett élni néhány órát. A vihar előtti csend nem lehet némább, mint ahogy én húztam meg magam, csak most a nevemre ne bökjön a tanár, hogy akkor legyek szíves...
Bökött. Felálltam, mint aki halni készül, az arcomat félig belepte a zsebkendő...a tanárnő, tele empátiával: Ó, szegénykém, a fogad? Ülj le, majd legközelebb felelsz. Megmenekültem. Nem így az egyik legkedvesebb osztálytársnőm, aki, egyébként hozzám hasonlóan nem készült, pedig egyébként szoktunk. De most ez egy ilyen nap volt. Akkora egyest húzott be, amilyet még sosem, hetekig nem is bocsátotta meg nekem! :)
Kár, hogy ez a tor nem az a Thor, és nem Chris H., pedig...!:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.