Mínuszban vagyunk a tervhez képest.

Telex: ma négy napnyi adagot kéne oltani ahhoz, hogy teljesüljön csütörtökre Orbán ütemterve a terasznyitáshoz

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A kormány előbb 4 milliós, majd 3,5 milliós oltottsághoz kötötte a könnyítéseket, elvileg napokon belül nyithatnak a teraszok.

A kormányzati kommunikációból az derül ki, hogy 4 milliónál lesz majd valamiféle, eddig még nem világos funkciója az oltási kártyának, és május végére, 6-7 millió oltás körül leszünk kinn a vízből – írja a Telex.hu.

Az április 21-én közölt adatok szerint kedden (tegnap) 46 547 első dózist adtak be, így egyre inkább mínuszban vagyunk a tervhez képest, a múlt héten beadott sok oltás ellenére

– derül ki a Telex grafikonjaiból.

Orbán Viktor április 14-én azt mondta, hogy a 3,5 millió beadott oltást most szerdára, csütörtökre várja. Mára ugyan nem lett meg, de holnapra még elérhetjük, ám ahhoz

140 000 oltást kéne ma beadni, ami nagyjából annyi, mint amennyit az elmúlt 4 napban adtak be összesen.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Majd péntek du. Müller Szicília kiáll és rezzenéstelen pofával azt mondja, hogy ADATTORLÓDÁÁÁÁS! És már meg is van a 6 millió is...
Emlékezzünk a választásra! Az adatok közlése hirtelen megállt, aztán pár óra múlva 2/3-a volt a Fidesznek.
Mocskos csürhe ez :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
hja kérem...lassan elfogynak a fideszesek, meg a "gyengébb képességűek " akik befogadták mao könnyét...
Qqberci
Mindenkit négyszer kell oltani, elvtársak!!!...
kakambuki
Csak bejött az újabb igazolása annak hogy a keleti vakcinák hiányában a béka alsó koptatófelülete alatt lennénk védőoltások beadása ügyében. Nyugatról továbbra sem jön a "lé" annyi és olyan ütemben ahogy szükség lenne rá, de sebaj. 3 nap csúszás nem a világ az mégsem három hét vagy esetleg három hónap. Az éppen beérkező keleti készlettel pedig majd folytatható a meló tovább. Ja és igen érdekes számomra hogy a keleti vakcinák ellen villogó szemmel és habzó pofival óbégató ellenzék meg sem mozdul hogy hazája népének részére kikuncsorogjon némi pótvakcinát nyugatról akkor amikor tényleg nagy szükség lenne rá hogy a megszabott oltási ütemet tartani tudjuk. Pedig megtehetnék, illetve moccanhatnának de nem, még látszatra sem teszik. Ők annyira megfontoltak és előrelátóak hogy még a saját, ilyentén való népszerűsítésük sem jut eszükbe jövőbeni választóik előtt, még látszatra sem.
Emmersson71
Nos, ahogyan a reklám is mondta anno: Cipőt a cipőboltból! - Ezért információt vakcinával kapcsolatban a hivatalos oldalról hoztam:

koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-11

Tehát érkezett...

EU beszerzésből: 3 288 865 adag
Keletei vakcina: 2 425 600 adag (a Szputnyik két komponense nem felcserélhető!)
A különbség: 863 265 (láthatóan az EU javára)

Hogy ezeket milyen arányban oltották már el, számszerűsítve nem adták meg, csak azt írják: "az eddig Magyarországra érkezett oltóanyagok nagy részét már beoltották első és második oltásokra, minden az országba érkező vakcinát rövid időn belül kiszállítanak az oltópontokra és a háziorvosokhoz. Az a vakcina, amely már az országban van, de éppen még nincs beoltva, az vagy második körös oltásra biztonsági tartalék, vagy éppen kiszállítás alatt van, vagy hatósági vizsgálat alatt áll és annak befejezésig nem engedélyezett az oltásra."

A vakcinák beszerzése a kormányzat feladata! Ezt tavaly OV is mondta, vállalta is a felelősséget.
Az ellenzék dolga a kormány döntéseit figyelve megfogalmazni a(z ellen)véleményüket és javaslatokat tenni.
kereső
@kakambuki: miről regélsz atyámfia? Ott van fehéren-feketén a cikkben, grafikonon- hogy "csúcs"oltással a heti beoltottak száma 300 ezer fő, Ennyi oltóanyag jön az Eu-ból is hetente. És csak azért sem értem a kormány és a Te köpködésedet, mmert a vakcinaszállitás ütemezését a kormány egyzetette a gyártókkal. Most akkor saját magát köpi szembe, és hazudik a hiveknek. Ri szerencsétlenek- tudtok egyáltalán leolvasni egy grafikont? Ha igen, akkor világos lenne számotokra, hogy a kormány nem minket vág át. mint azt a bozonyosot a palánkon, hanem titeket.Gondolkodj már ember, nem olyan fárasztó az.
nezelodo
Hátha meg azt nézzük, hogy a mi mini. elnökünk egy hétvége alatt leoltatja a teljes lakosságot, (ahogy szerényen közhírré tette), akkor nem tudom, meg tudja-e valamelyik ország dönteni a mi nevezetes hosszú hétvégénk rekordját, amelynek a hosszát még mi magunk sem ismerjük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.