A tisztifőorvos köszönetet mondott a vakcinákhoz kapcsolódó logisztikai feladatok megszervezéséért és kiemelte, hogy egy időben fogunk Magyarországon ötféle vakcinával oltani a következő héten. Köszönetet mondott továbbá azért is, hogy nő a regisztráltak száma, és egyre több fiatal is regisztrál az oltásra.

Müller Cecília közölte, hogy rendkívüli helyzet lesz a jövő héten: Mindegyik vakcina elérhető lesz az oltópontokon

Bedros J. Róbert, az országos kórházfőparancsnok helyettese, főigazgató beadja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája második adagját a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. február 3-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A beoltottak számának a növekedésével érzékelhetővé vált a járványügyi adatok javulása

- mondta Müller Cecília a szerdai sajtótájékoztatón. Egyértelműen érzékelhető, hogy az új fertőzöttek száma csökkenőben van – tette hozzá. Látszik, hogy ugyan csökkennek az adatok, de rendkívül lassú ez a csökkenés.

Arra számítanak, hogy elhúzódó csökkenés lesz, és ez a brit mutánsnak köszönhető

- tette hozzá Müller, aki elmondta, hogy a brit mutáns hatása, hogy sokkal több időt vannak kórházban a betegek. Valamikor több hónapig is eltart a felépülés – tette hozzá.

Azért is hosszú a kórházban töltött idő, mert a lélegeztetőgépről való lekerülést követően sokféle kezelésre van még szükség. Müller Cecília szerint ez utóbb jelenség a harmadik hullám jellemzője, az 1. és 2. hullámnál sokkal gyorsabb volt a gyógyulási időszak.

Müller Cecília közölte azt is,

hogy a következő héten egy időben fognak oltani ötféle vakcinával.

Olyan rendkívüli helyzet lesz a jövő héten, hogy mindegyik vakcina elérhető lesz az oltópontokon. Nő a regisztráltak száma is, és a fiatalok is regisztrálnak – tette hozzá. Megcsillant a lehetősége annak, hogy megszabaduljunk ebből a mostani helyzetből, mivel a védett személyek előrehaladásával óvatosan újrakaphatjuk a megszokott életünket – mondta a tisztifőorvos.

Forrás: Origo.hu, Portfolio.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@division: Nálunk a kúúúrmány úgy döntött, hogy a 60 felettieknek elég a Sinofarm, még mindig túl sok a nyugdíjas.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
"Mindegyik vakcina elérhető lesz, az oltópontokon jövő héten" - mondta müller asszonyság. orbán viszont azt üzente, hogy mindenhol kínaival fognak oltani, mert bár most érkezett 250 ezer Pfizer, de azt félreteszik a 16-18 éveseknek /akiknek még nem is kezdődhet az oltásuk/ ! Ez már a másofik szállítmány Pfizer, amit nem oltanak be, hanem raktározzák: ajándéknak, vagy eladásra szánják, ezektől minden kitelik!
balos
@vitriol: Sajnos igen!Remélem,hogy énekes halottak is lesznek rövid időn belül!
gina
Érdekes itt valami nem stimmel, mivel telefonon sms ekben zaklatja ez a vén szipirtyó az embereket hogy menjenek oltakozni a kinai vakcinával, hát ez nem jött be nyanya, vén gerinctelen pincsikutya
Eladott Ország
@Yoda69: április 22., 12:36 ♦ Én is kivártam a Pfizert és azt kaptam.
Yoda69
@Eladott Ország: Helyes döntés volt. Én is ezt teszem. Annak ellenére, hogy a fideSS most azt próbálja behazudni hogy az a legrosszabb vakcina :) A sino-t es szputnyikot meghagyom nekik. Vagy itt van dubrincs es csikari, ok felszippanthatjak a reszem.
volvós
Nincs ember, orvos, vagy győgyszerész és virológus ebben az országban, aki valóban meg tudja mondani, hogy mi volt a vakcinás üvegben amit ennek a gazember hazug Nőnek beadtak...lehet hogy kinai infulzíó sósoldat lötty. Nem árt, nem használ jeligére

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.