A veszélyes időjárási jelenségek a térképen látható járásokat fenyegetik.

Jön a vihar! Riasztást adtak ki a közelgő zivatar és jégeső miatt szinte az egész országra

Fotó: met.hu

Az esti órákig elszórtan várható zivatarok kialakulása, legkisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon, nagyobb eséllyel északkeleten, keleten, illetve a Kelet-, és Közép-Dunántúl vidékein fordulhatnak elő – volt olvasható a meteorológiai szolgálat honlapján szerdán délután három óra körül.

A zivatarokat szélerősödés, valamint jégeső is kísérheti.

Egy-egy cellát intenzív csapadék kísérhet (helyenként rövid idő alatt akár 20 mm körüli mennyiség). A zivatarok az esti órákra fokozatosan legyengülnek, megszűnnek.

Csütörtökön a déli óráktól egy hidegfront mentén észak felől egyre többfelé alakulnak ki zivatarok, amelyek dél felé haladnak. Legkésőbb a déli megyékben várható zivatar kipattanása. Az esti órákban már mérséklődik a csapadékhajlam. A zivatarokat átmenetileg viharos szél kísérheti (70-80 km/h), jégeső is előfordulhat. Az intenzív cellákból, illetve az egymást követő zivatargócokból helyenként nagy mennyiségű csapadék is összegyűlhet (ált. 20-30 mm, de néhol akár ~40 mm sem kizárt).

- írják a honlapon.

Forrás: met.hu

Címlapkép: met.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ma reggel még azt pofázták, hogy csak a keleti határszélen lesz zápor, zivatar. Erre napközben csak ott nem volt.
division
@simmering73: Megfordultak közben a felhők:-) Nálunk sem volt Dél-Keleten egy csepp sem. Néha azt gondolom, kár riogatniuk, majd kiderül úgyis milyen idő lesz, így meg csak becsapják az embert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.