A "közös ellenzék" szerint a 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése.

Ellenzék: A Fidesz a veszélyhelyzet meghosszabbítása kapcsán kettős beszédet folytat, előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése lesz
Kép:Pixabay

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írták:

az ellenzéki szövetség pártjai felkészültek rá, hogy az előválasztást a meghosszabbított veszélyhelyzet ideje alatt is megtartsák a jogszabályoknak megfelelően, az emberi élet védelmét elsődlegesként kezelve, a legteljesebb hozzáférés mellett.

A szövetségre lépett hat ellenzéki párt elnökei azt a döntést hozták, hogy 2021-ben országos előválasztást szerveznek, amelynek során a magyar emberek választják ki a 106 ellenzéki egyéni képviselőjelöltet és a közös miniszterelnök-jelöltet.

A tervezés során a pártok egyrészt számoltak azzal, hogy a járvány miatt különleges körülmények között kell megrendezni az előválasztást, amelynek lebonyolításakor a legfontosabb szempontnak a biztonságot tekintik.

Másrészt, ismerve a Fideszt, arra is felkészültek a szövetségre lépett ellenzéki pártok, hogy a kormány a járványhelyzettől függetlenül is megpróbálja megnehezíteni az előválasztás megszervezését. A Fidesz ugyanis a veszélyhelyzet meghosszabbítása kapcsán is kettős beszédet folytat: az új vírusvariánsok miatt elengedhetetlennek tartják a fokozott védekezést, ugyanakkor telt házas futballmérkőzések megszervezésére készülnek

- írták.

Az ellenzéki pártok készen állnak arra, hogy a jogszabályoknak megfelelően, az emberi élet védelmét elsődlegesként kezelve megtartsák az előválasztást. Lehetőség lesz a részvételre és a szavazásra, így a választók számára továbbra is biztosított lesz, hogy dönthessenek arról, kik legyenek a Fidesz kihívói.

A 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése lesz. Számítanak a változást akaró többségre, amelynek lehetővé teszik, hogy biztonságos körülmények között, szabadon élhessen a választás lehetőségével – olvasható a közleményben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbán a választásig fogja a cirkuszt csinálni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Kinek lenne "új demokrácia"?
Az itt tomboló lipsik mind a szocializmust sírják vissza...!
Az a jó, biztos párttitkári, szb.titkári állás...az volna csudajó!
Nessy
A kormány és az igaz mondás, két külön kategória! Nyitnak a teraszok,sportesemények, misék létszám korlát nélkül látogathatók, telt házas foci meccsek nemzetközi rendezését vállalta Orbán.Vészhelyzet szeptemberig meghosszabbítva! Tessen mondani , most melyik rendeletet kell komolyan venni? Mert a két rendelet ellent mond egymásnak!
csipetke
@verőce21: 11:26 Erről a gazdád tudna neked mesélni,végülis orbán KISZ titkár volt. Azóta meg...épp csak akasztott ember nem volt még..Bár ami késik,nem biztos,hogy múlik..
justhpeter
@Eladott Ország: OK. De arra kíváncsi lennék mit fog csinálni az ellenzék az említett helyzetben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.