A 444.hu szúrta ki Menczer Tamásnak, a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárának videóját.

Nagyot csúsztatott vakcina ügyben a Külügyminisztérium – hiába állítják, nem állt ki a világ legtekintélyesebb orvosi szaklapja a Sinopharm mellett
Kép:Pixabay

Ebben a Facebookon megjelent videóban, azt állítja, hogy a világ egyik vezető tudományos szaklapja, a The Lancet kiállt a kínai Sinopharm vakcina mellett. Az államtitkár azt állítja, hogy a folyóiratban megjelent:

a Sinopharm hatékony az egyik legveszélyesebb variáns, a dél-afrikai ellen is.

Annak ellenére, hogy a The Lancet tényleg a világ egyik legtekintélyesebb szaklapja, a Microbe pedig ennek egy speciális folyóirata, a rovat azonban, amiben az írás megjelent, az úgynevezett Correspondence:

egy olyan terület, ahová tudományos szakértők, sőt, akár csak egyszerű olvasók is beküldhetik a leveleiket, amelyek vagy egy másik tudományos eredményhez szólnak hozzá, vagy pedig a saját kutatásukat ismertetik.

Azonban egy ilyen levél nem egyenlő egy szakmai tanulmánnyal, hiszen azon túl, hogy sokkal rövidebb, nem is nézi át megjelenés előtt független tudományos szakmai testület.

Ilyen formában tehát nemcsak hogy csúsztatás, de egész egyszerűen nem igaz, amit az államtitkár állított.

A levelező szerző, Xiaoming Yang a Sinopharm alvállalatának, a China National Biotec Group-nak az elnökségi tagja és a vakcinaprojekt vezető kutatója.

Egy másik szerző, Hui Wangszintén a Sinopharm alkalmazottja, a többiek pedig különböző kínai kormányszervek vagy a kínai állami tudományegyetem kutatói.

Ez persze még nem azt jelenti, hogy valótlanságot állítanak, és azt sem, hogy a Sinopharm nem lesz hatásos a dél-afrikai variáns ellen.

A levél szerint 24 szérumminta neutralizáló hatását tanulmányozták, mindkét vakcinával oltottak esetében a szérumminták nagymértékben megőrizték neutralizáló hatásukat a dél-afrikai variánssal szemben

- írja Dobson Szabolcs gyógyszerengedélyeztetési szakértő Facebook-csoportjában.

Az eredmények arra utalnak, hogy a dél-afrikai variáns ellen a mindkét vakcina által kiváltott immunitás hatásos lehet, a kutatásban mindössze 12 fő kapott Sinopharm vakcinát, ami tudományos tekintetben nagyon kevés.

Az pedig finoman szólva is csúsztatás, hogy a The Lancet kiállt volna a Sinopharm hatásossága mellett, a szaklap ugyanis egyáltalán nem tett ilyet. 

A Sinopharmról egyébként továbbra sem jelent még meg semmilyen információ a fázis 3-as klinikai vizsgálatokkal kapcsolatban, így lehetetlen pontosan megállapítani a hatásosságát.

Forrás:444/24.hu
Címlapkép:Pixabay

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csúsztatott??? egy frászt; szokásuk szerint HAZUDTAK!!! =))
solidedge
Képesek lesznek visszatartani a raktárakban a nyugati vakcinákat, hogy az emberek rákényszerüljenek a kínaira. Aljas bagázs.
balos
Majd a betelefonálos konzumációjukban elmagyarázzák,hogy a kinai vakcina ,csak a vírusnak kegyelmez!Az embereket meg-gyógyitja!
Béla333
Kérdezett valamit a maffiatag? Akkor hazudott!
Mondott valamit? Akkor is hazudott!
Aludt éppen? Akkor is hazudnak ezek a mocskok!
Levegőt vett? Az is hazugság!

Ilyenek ezek a maffiatagok! Képtelenek az igazmondásra...
Peller Anikó
Egetverő hazugság amit állítanak a nyaloncok, a folyóirat lábjegyzetében megjelent 12 oltásos tesztalany eredményei szerint a kínai oltás valamennyire hatásos a délafrikai változat ellen is.

Továbbra sem tudni mennyire hatásos, vélhetően nem jobban mint az eredeti vagy a britt variáns ellen.

Tehát azt állítani, hogy a Lancet kiállt a kínai vakcina mellett csak tényleg a szokásos hazugság. Aztán csodálkoznak, hogy lasszóval kell fogni vállalkozókat a kínai oltásra.
folt
Hihetetlen, mit művel a hazugság a testtel - Meglepően káros következményei vannak
Nemcsak az emberi kapcsolatokra, hanem a testre és a mentális állapotra is kifejti a negatív hatásait.

femina.hu/kapcsolat/hazugsag-hatasai/
kereső
Megérik ezek a pénzü(n)ket! Ez nem csúsztatás, hanem vaskos hazugság. És annál több is, hiszen emberekről szól a dolog. Emberek egészségéről, életéről. Most végképp megmutatkozik, hogy ezeknek a trógereknek pontosan az nem számit.
Nem először irom- ezek a halál kufárjai, dögkeselyűk. Nincs kivétel, mind az!És mert nem állnak el a vakcinának nevezett lötty használatától, ezért szándékosság is felmerül. Szándékosan ártanak az ország lakosainak. Az ezért való felelősség nem kenődhet el a jog útvesztőjében!
kissé felnőttem
sebaj tóbiás első kőrben rugjátok seggben az államtitkárt másodikban adjatok neki ebből aztán engem nem hat meg ki és miért nem éli túl olyan selejtes mint a gazdája lopez lop az spanyol keresztnévvel de ez már sok na akkor pofa feltéve mögöttem is orbán áll úgy 900 fényévnyire ne közelits mert zárlatos lehet "rablánc a lábon nehéz volt de " nincs semmi de legyen is nehéz
kissé felnőttem
daloljam el? " hazudik a szemed az a gyönyörű, ha valaki te vagy aki sose hű "viktor mehetnétek ám a mosodába mert lassan percenként fognak sánta kutyákat, meg hazúg államtitkárokat, nem kéne lemondani ? kevesebb lenne 40 évnél a sitted, amúgy már csak duplázodna ám. ja ha megérte?? te tudod, de putt nem fog segiteni
simmering73
Hányszor kell még elmondani: azt sem szabad elhinni amit kérdeznek. Az ilyen beszédek csak az illiberális törzsközönségnek ad virtuális kielégülést.
gina
És még van pofája ennek a buzi kinézetűnek, az enúmberek szemébe hazudni, de ez igaz fidesz stilus, aljas undoritó féreg hazug mind !!!
kakambuki
Mindezek ellenére én azért megvárom a WHO szakvéleményét a kínai vakcinákról. Ha igaz akkor egy hét múlva kiadják mindkettőről!
Yoda69
Ezek a mocsok fideSSesek mindenben ugyanigy hazudnak es csusztatnak.
Ha annyira jo a kinai vakcina, akkor miert nem csinalnak egy atfogo ellenrozo tesztelest a vedettseg kialakultsagarol.
Ezt a vakcinat nalunk a 60 ev felettieknek adtak tobbnyire, amire nincs precedens, mert Kinaban csak 60 ev alattiakat oltottak vele. Most abban a tudatban van mindenki hogy megkapta a 2.oltast akkor biztonsagban van. De vannak aggaszto hirek. Van olyan akinel csak 10%-os vedettseg alakult ki!
A kormanynak kotelessege lenne ezt a szurest megcsinalni! Enelkul totalis a bizonytalansag, es eletveszelyes lehet egy teljes nyitas, amenyibben nincs meg a vedettseg.
Néro
Ez is olyan mint mindenük. Selejt. De hát a selejtben hívők csak selejt vezetőket tudnak választani. Az M1-M12 csatornákon még sose hallottak róla , hogy a valóságban a selejt nem érték. Csak pocsékolás..
ómió
Szóval, azt írta ugyan, de nem állt ki mellette! Az "ellenvéleményt" elküldtétek már, efftársak!?
folt
@ómió: "Fontos lenne targetálni az együttmûködõ versenyhelyzetet."
ómió
@folt: Mondanál is valamit, vagy csak véletlen ütődtél a falnak?
kokopelli
@kakambuki: ...ne a WHO,hanem az "EMA" véleményét várd meg! Ők vizsgálják meg a gyógyszereket!
(European Medicines Agency)
NKF
Tele van a tököm ezzel a vakcina dumákkal.Megkaptam a kínait és kutyabajom.
Ezt a 444-et Faszházy szerkeszti?
kakambuki
@kokopelli: Egy cseppet sem akarlak idegesíteni de én arról tudok hogy osztrák parlamenti bizottság kérdezte az EMA főnöknőjét a nemzetközi gyógyszercégekkel való kapcsolatairól. Fölmerült a gyanú ugyanis hogy az illetékes vezér szoros kapcsolatokat tart fönn velük és gyógyszer engedélyezés tárgyában megengedhetetlen engedményeket tett nekik és (szerintük) tesz ma is.
kokopelli
@kakambuki: Tegnap csak azt írtad,hogy megvárod a WHO-t a kínai...,amire én csak azt írtam,hogy,
"az EMA t is meg kell" várni! Nem többet és nem kevesebbet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.