A Covid-19 járvány leküzdésének kilátásairól, valamint a térséget érintő kiberbiztonsági kérdésekről is szó volt a visegrádi csoport parlamenti elnökeinek részvételével tartott szerdai online találkozón.

Kövér László: Közel állunk ahhoz, hogy a digitális világ fölénk kerekedik, és elveszítjük az ellenőrzést
Fotó:MTI/Kovács Attila

A tanácskozást a V4-ek soros elnöki tisztségét betöltő Lengyelország parlamentjének kezdeményezésére tartották. A megbeszélésen részt vett Elzbieta Witek, Tomasz Grodzki, Radek Vondrácek, Milos Vystrcil, Boris Kollár, és Kövér László is.

Az online találkozón szó volt a Covid-19 járvány leküzdésének kilátásairól, a térség biztonsági kérdéseiről a digitális- és információbiztonság, valamint a hibrid fenyegetések összefüggésében.

A résztvevők véleményt cseréltek az Európai Unió parlamenti elnökei május 10-re tervezett konferenciájának napirendjéről is

- közölte Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke.

Kövér László megemlítette, hogy Magyarország az átoltottságot tekintve jól áll az uniós átlaghoz képest, a lakosság több mint 33 százaléka már megkapta legalább az első oltást. Hazánk nem csak az oltások terén, hanem a gazdasági következmények kezelését nézve is jól áll

- folytatta a házelnök.

16,5 milliárd euróra tehető az az összeg, amit a kormány a költségvetésen keresztül mintegy a jövőbe való befektetésként a válság gazdasági kezelésére előirányzott, és aminek a legfontosabb célja az, hogy minél több munkahelyet mentsenek meg.

Bízunk abban, hogy Magyarország a pandémia által előidézett gazdasági válsághelyzetből előnnyel fog kikerülni

- hangsúlyozta a találkozón a magyar Országgyűlés elnöke.

A házelnök szólt arról is, hogy a járvány okozta veszteségek mellett érdemes számba venni, milyen károkat generál a dezinformáció, ami akár tudatos politikai, akár üzleti hátsó szándékkal keletkezik, akár egyszerűen csak a virtuális háló által adott gigantikus-globális pletykafészekjellegből adódik.

Kövér László a digitális infrastruktúrák elleni támadásokról, az adathalászatról szólva kifejtette, hogy egy újkeletű, globális problémáról van szó, amely Európát fokozottabban érinti, mint a világ más részét, ezért érdekükben áll erőiket egyesíteni, hogy ezeket a kihívásokat kezelni tudják.

Közel állunk ahhoz a veszélyhez, hogy a digitális világ fölénk kerekedik, és elveszítjük az ellenőrzést a működése fölött. A tét az, hogy a gyerekeink urai tudnak-e maradni a saját sorsuknak, azaz demokratikus tud-e lenni az a jövő, amiben élnek, vagy kicsúszik az irányítás lehetősége a kezükből, ami a mi generációnk felelőssége is

- fogalmazott.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Kovács Attila

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
A klotyó aljáról már nincs lejjebb, te is csak gyepmester leszel az újvilágba kis buzi köcsög.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
hát, ha ti kezetekből kifut az irányítás, akkor sokáig éljen a Skynet !!!
Clavigo
Kíváncsi vagyok,,,hogy ez a Kövér nevű ,,pápai szarputtony,,,,mi felett veszti el az ellenőrzést a digitális világban ??
Sámannus
A klotyó aljáról már nincs lejjebb, te is csak gyepmester leszel az újvilágba kis buzi köcsög.
namihami
Minek izgulsz Bajszi? A választást összesítő program már a ti kezetekben van.
Európának pedig egyébként is a főnököd a DNS-e.
Nessy
Glória szidolozás! Minden tökéletes, a kormány és O.V.szerint,egy másik dimenzióban, ahol most élnek! A valóság szerintük csak ellenzéki hiszti:
tudode
Micsoda szószátyár!
.
A szájára meri venni a jövő nemzeédkét, akiknek a nyakába buzeálták a helló röfi saját szája szerinti litye új államát!
.
Az lesz a feladata a jövő nemzedékének, hogy helyrehozzák a volt, rafcsi , sunyi félig művelt parasztok katvaszát!
lusta
Ez hülye. Mostani hír. Az Instute Humanites legfrissebb felmérése szerint 78% közép és nagy cég pont a digitális fejlődést tekintik a jövőbeni sikerüknek.
human
Teljesen egyetértek Kövérrel, de esetleg valakik a kezükbe veszik az ellenőrzést, azok nagyon remélem, hogy nem az ilyen kövér félék lesznek.
human
@human: ... csak a címre reagáltam, a cikket csak most olvasom rossz szokás szerint :)
Qqberci
Lehet, hogy morcosBajsz agyát bővítik egy bitesről két bitesre?...
justhpeter
Kövérnek nem kell félnie, ha itt valaha valódi ellenőrzés lesz azt követően sem lesz semmi baja, mert fegyőr fog rá vigyázni és majd az mondja meg mikor mit tehet.
lusta
@Qqberci: Nehéz lesz a sikeres művelethez vállalkozót találni.
ómió
Facebookék, bizony, már egy külön "hatalmi ág"!
folt
@ómió: bullshit generátor 2.0 a barátod

"Sürgősen szükséges megragadni a stratégiáknak megfelelő interoperabilitást."
ómió
@folt: Mondanál is valamit, vagy csak véletlen ütődtél a falnak?
Sámannus
Ez a hülye setét agyú a nevét sem tudná leírni, ha ide jönnek a sárgák pedig má gyakorolhatta volna a hülyeségét a rovásíró billentyűzeten, de a szeretett cirill betűket is igen jól püföli főleg ha a fosás elkapja a kumisztúl. Kövér Laca 胖拉卡 Azzal a begyepesedett agyával gyakorolhat míg él.
Béla333
Kövér házmester már évekkel ezelőtt elveszítette a kontrollt. Lebirkózta az agyát a valóság...
Eladott Ország
Kövér László, közpénzből fizetett, a demokratikus alapjogok védelmére felesküdött, különféle kiváltságokkal felruházott közszolga azt merészeli állítani, hogy itt az van, amit ő és a kormánynak kinéző családi vállalkozás mond. Ha ők úgy akarják, akkor mindenki keresztény. Ha akarja, ha nem. Nincs választás. Demokrácia sincs. Mert a demokrácia az európai törésvonal túloldalán álló csürhe és az általuk létrehozott káosz. Szemben a vallásra csimpaszkodó megélhetési keresztényekkel, a volt MSZMP párttagokból álló bigott, vaskalapos, félművelt, arrogáns hatalommániásokkal, akiknek mára meggyőződésévé vált, hogy felhatalmazásuk van beleugatni mindenbe. A családok életébe, az emberek legszemélyesebb ügyeibe. Teszik mindezt olyan erkölcsi magaslatról, amely magaslatra ők soha a büdös életben fel nem juthatnak. A keresztényi erkölcsbe nem fér bele a kiszolgáltatottak, idősek, gyermekek megnyomorítása. Nem fér bele a másik ember megalázása. Sem az uszítás, a gyűlöletkeltés. A kizsákmányolás sem. A lopás, hatalommal való visszaélés, korrupció, a parazita életmód sem fér bele. A hazugság sem.
Eladott Ország
A fidesz parazita férgek már mindent felzabáltak. A narancs meg akkorára hízott mint egy dinnye! Sajnos, de igaz ! Mindent felemészt a csürhe társaság! De nagyon benne bízom lesz ez még másképp is! 10 év uralom és ez maradt az országból.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/118472563_931317890681452_2134954451814916977_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=EPHz2sfEA2UAX9Dp4Te&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=d4050d2a384b3101024b75212a7ac0e8&oe=60A5C0DC
creativehun
Kövér elvtárs szóhasználatában ez a "Közel állunk ahhoz, hogy a digitális világ fölénk kerekedik, és elveszítjük az ellenőrzést" mondat valójában azt jelenti,hogy sajnos nem tudnak bármit megtenni ..mert ebben a kurva digitális világban 1, nyoma marad 2, valaki folyton észereveszi a faszságaikat...és ma már megteheti,hogy...3 , azonnal megosztja a közösségi máédiában. Megértem ezeket a totális ellenőrzéshez foggal-körömmel ragaszkodókat. Miylen szar is az ha mindenki aki nem hülye vagy vak..láthatja,hogy xy mekkora gazember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.