Az EMMI minisztere a Magyar Nemzetnek adott interjút. 

Kásler: "Nem tudok egyetlenegy betegről sem, akit ne láttunk volna el"
Fotó: Facebook/Kásler Miklós

"Az egészségügyi rendszer összességében bírja a terhelést. Volt persze olyan pillanat, amikor egyes kórházakban megteltek az ágyak, de akkor azonnal átszállították a betegeket egy másik kórházba, ahol volt előkészített üres ágy. Nem tudok egyetlenegy betegről sem, akit ne láttunk volna el.”

- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a miniszter.

Kásler szerint az egészségügyi dolgozók oltása után az ő fertőződésük gyakorlatilag megszűnt. Az interjúból kiderült még egy adat, ami a világ számos országában rendszeresen közölt információ, de Magyarországon csak elvétve hozzák nyilvánosságra: a vírus reprodukciós rátáját jelző R szám. Ez azt mutatja, hogy egy fertőzött hány embernek adhatja tovább a fertőzést. A járványügyi szakértők szerint az R számnak 1 alatt kell lennie ahhoz, hogy az új esetek száma csökkenni kezdjen.

ez a szám novemberben 0,71 százalék volt, a brit mutáns terjedésével 1,34 százalékra ment fel, ekkor robbant be a fertőzöttek száma. Mostanra sikerült visszavinni 0,7 környékére.

Forrás: 444.hu

Fotó: Facebook/Kásler Miklós

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
1 komment máshonnan:
"Ha a világ legrosszabb járványkezelését sem tudja kommunikációs fegyverként használni az ellenzék és leváltani a fideszmaffiózókat, akkor ezt az ellenzéket nem lehet ellenzéknek nevezni, csak egy szarhalomnak."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro
@sgl: Csak szónék a máshonannak : szarhalom az aki ezeket a trógereket vezetőnek megválasztotta. Az meg nem az ellenzék volt.
terlasz
Persze, személyesen láttál el mindenkit jótanáccsal, Pubi. Hálásak is vagyunk a "tízparancsolat" prevenciódért.
bencemacska
Még jó, hogy nem azzal védekezett: nála nem jelentkezett senki, hogy ő azért halt meg, mert nem látták el.
Én most jelentkezem, AZÉRT VAGYOK ÉLETBEN, MERT NEM MENTEM A KÓRHÁZAK KÖZELÉBE SEM! De most már elfogyott minden gyógyszerem, amelyet a háziorvos csak a kórházi kezelőorvos engedélyével írhat fel.
Ezek hiánya pedig veszélyesebb, mint bármely trombózist kiváltó vakcina!
Csak szólok! Vagy ez nem ellátatlanság??? Miért vonták vissza ezeknek az igazolásoknak a meghosszabbítását éppen a "második hullám" előtt?
Peller Anikó
Tudjuk, mindenkinek elláttátok a baját. Csak elég sokan belehaltak.
Nessy
Lehet, hogy Kásler nem tud senkiről, mert éppen régészkedett, azért vagyunk többen, akik bizony megszívjuk az "átvezénylési őrületet".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok