Az Ember, nem adat elenvezésű oldalt azért hozták létre, hogy ezzel is megemlékezzenek a koronavírus következtében elhunyt áldozatokról – írja a 444.hu.

Ez az emlékoldal ráébreszt, mekkora a baj: napra lebontva bemutatja a koronavírusban meghalt áldozatokat

Fotó: Ember, nem adat

Az oldalt, ami az Ember, nem adat, nevet kapta két önkéntes hozta létre azzal a céllal, hogy nyilvános megemlékezési lehetőséget biztosítsanak a gyászolóknak – írja a 444.hu. Az oldal felépítése egyszerű, mégis nagyon hatásos: minden adott nap dátuma alatt követik egymást a férfiakról és nőkről készült stilizált portrék. Az itt található mind a közel 26 ezer ember a járványban vesztette életét. Az oldal leírása így szól:

A koronavírus világjárványban már több tízezer honfitársunk vesztette életét. Ez nem pusztán egy szám. Nem adat. Életek. Szeretnénk arcokat, sorsokat kapcsolni a pandémia áldozatainak sorszámaihoz, elmondani, kik voltak ők, emléket állítani nekik.

A rajzok között egyszer-egyszer fotókat is láthatunk, köztük ismert embereket. Vannak karmesterek, önkormányzati képviselők, sportolók. A fotókra kattintva megnyílik egy aloldal, amelyen elolvashatjuk a megemlékezéseket. Az alábbiakhoz hasonlóakat: 

„Puritán boldogsága, kiegyensúlyozottsága, belső harmóniája a környezetére is kisugárzott, ahogy végtelen lazasága is. Emberségével, őszinteségével, valamint kifinomult, zseniális humorával hamar került egy hullámhosszra olyanokkal is, akikkel életében először találkozott.”

Talán elsősorban azoknak ajánlanánk az oldalt, akik még mindig nem szembesültek azzal, mekkora pusztítást végez a koronavírus-járvány. A járvány, amelynek magyarországi áldozatainak száma eddig a legmagasabb a világon, lakosságarányosan. 

Forrás: 444.hu
Fotó: Ember, nem adat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.