A képmutató nyugati kettős mérce miatt szólalt fel Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán – írja az MTI.

Varga Judit keményen odamond: „A képmutató nyugati kettős mércén pedig elég csak mosolyognunk”
Fotó: MTI/Vajda János

A „Kettős mérce Berlinből” című bejegyzésében azt írta: Angela Merkel német kancellár egy szerdai panelbeszélgetésben Manfred Weberrel az Európai Néppárt  európai parlamenti frakcióvezetőjével együtt bírálta azokat az országokat, amelyek az Európai Gyógyszerügynökség lassú és átláthatatlan ellenőrzését megelégelve engedélyeztek keleti vakcinákat.

Varga Judit kiemelte: el is tekintve attól a ténytől, hogy a keleti vakcinák – amelyeket a legjobb magyar szakemberek vizsgáltak – ugyanolyan hatékonyak és biztonságosak, mint nyugati társaik, akkor sem lehet megfeledkezni arról, hogy márciusban még maga Angela Merkel mondta: ha nem lesz európai szintű Szputnyik vakcina beszerzés, „Németország a maga útját járja majd” – idézte a kancellár szavait a miniszter.

Hogy is van ez? Magyarország nem járhatja a saját útját, csak Németország?

– tette fel a kérdést Varga Judit, aki szerint „az igazán nagy csavar a történetben”, hogy csütörtökön Michael Kretschmer CDU-s szász miniszterelnök oroszországi látogatása során bejelentette: Németország a nyár folyamán 30 millió dózis Szputnyik V oltóanyag vásárlását tervezi.

Mindeközben a magyar lakosság több mint egyharmada már megkapta a koronavírus elleni vakcina legalább első adagját – emelte ki a miniszter, megjegyezve: ez nem sikerülhetett volna, „ha Brüsszelre várunk”.

A magyar vakcinabeszerzés sikerességét igazolja, hogy egyre több tagállam, így Németország is nyit a keleti oltóanyagok felé. A képmutató nyugati kettős mércén pedig elég csak mosolyognunk

– írta Varga Judit.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Vajda János

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Csúsztatsz vagy inkább hazudsz jucus,mert nem az a teljes igazság.

Harmincmillió adag Szputnyik V vakcinát vesz Németország
Németország 30 millió adagot vásárol a koronavírus ellen kifejlesztett Szputnyik vakcinából – írta az MTI. A beszerzésről Michael Kretschmer szászországi tartományi kormányfő tájékoztatott Moszkvában, miután tárgyalt Mihail Murasko egészségügyi miniszterrel.

Elmondta, hogy a tervezett menetrend szerint júniusban, júliusban és augusztusban egyaránt tízmillió adagot vásárolnak. A beszerzés feltétele, hogy az orosz készítmény rendelkezzék EU-s forgalmazási engedéllyel.

Michael Kretschmer kiemelte, hogy az orosz vakcina beadatására minden bizonnyal nagy hajlandóság mutatkozik majd a Németország keleti részén, az egykori NDK területén fekvő tartományában.

index.hu/kulfold/2021/04/22/mexikotol-lengyelorszagig-terjednek-a-hamis-vakcinak/harmincmillio-adagot-szputnyik-vakcinat-vesz-nemetorszag/
Nessy
@kulabombaafityiszre: A szokásos fidesz "tájékoztatás. Csak a szöveg egy részét ismertetik, a többit már nem! Hogy a beszerzést feltételhez kötik, az már nálunk nem tartozik a hírhez! Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak! Mindig feledi pártunk és kormányunk, hogy a XXI. században élünk, és a híreket nem hetek múlva jelentik a lovas futárok. hírnökök.
gina
Alja sarki OV ribanca, unintelligens primitiv panelproli..
tudode
Úgy tűnik Angela Merkel rádöbbent, hogy kígyót melengetett a keblén!
.
Mi az, hogy kettősmérce a TABU országban, ahol repedezik a hallgatás fala már a fideSS alapítók gyomra sem veszi be azt a penetráns mocskot, amelyet az un. nem is miniszterelnök elkövet saját hazája ellen, csupán eszköznek használva az alárendeltségébe tartozó közszolgákat is, köztük miniszter asszonyt is:
.
---- Kardos József egykori Fidesz-alapító: Le kell leplezni a hazug és
www.facebook.com/SzegedTV/videos/1110482012795089

Kardos József egykori Fidesz-alapító: Le kell leplezni a hazug és gonosz Orbánt - Téma - 2021.03.30.
A folyamatos elkeseredés és az országban zajló folyamatok okozták Kardos Józsefben azt a dühöt, ami odáig fajult, hogy ön- és közveszélyes elmének nevezte Orbán Viktort. Erkölcsi kötelességének érzi megszólalni egykori Fidesz-alapítótagként, és szeretné lerántani a leplet a miniszterelnökről – mondta a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában a kedden az Orbánt nyílt levélben bíráló Kardos József.
------------------------
.
CinKOSS aki néma!
simmering73
A művésznőtől több észt nem is várhatna az ember. Németország, sőt Ausztria is vesz orosz vakcinát - HA AZ EURÓPAI GYÓGYSZERÜGYNÖKSÉG ENGEDÉLYEZI. Nehéz ezt értelmezni fideszes aggyal ugye? Gyantázza inkább a vonót tésasszony, annak legalább van valami értelme.
lusta
Szegény (i)gazságügyi miniszterünknek szövegértelmezési problémái vannak.
Na pont ezért lett miniszter. Ha valamihez értene, akkor a jelenlegi helyzetben már munkanélküli lenne (persze csak akkor, ha nem lenne állampárti, hanem egy mezei normális ember).
justhpeter
@Horizont: Már nincs mit elvesztenie, hiszen a sosem voltat nem lehet, újat meg a vezére sem tudott neki adni. A megfelelési kényszer és a szervilizmus áldozata és már nem is akar és nem is tud kilépni ebből a körből.
Gazella
Nőként tiszta hányinger vagy juliska!!
kokopelli
Kibuggyant a valamikori "oszi"-ból a német-szovjet barátság szeretete!? Nem véletlen,hogy a szászoktól
jelentkezik! Igaz az a mondás,hogy "a szászok mindent tudnak,csak németül beszrélni nem"!
nezelodo
Úgy érzem, hamarosan leamortizálja magát ez a kitűnő politikus jelölt, aztán majd őt is dugva tartják mint a MANYUP őrzőjét.
Eladott Ország
Ahhoz képest, hogy milyen leplezetlenül dübörögtetik a korrupció legfőbb kormányzati politikáját és az ország kirablását, rendkívül irigylésre méltó a miniszterasszony fölényeskedő magabiztossága. Ezért egyszer felelni, az nem lesz mentség, hogy a pofátlanságod mellett még szakmailag is segghülye vagy!
Az anya nő az apa SZT tiszt, szolgálati hely: BM Borsod M RFK III/II rendfokozata hadnagy
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/140046688_434147841355994_5199447572112072001_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=TXIc8iHNQ0IAX9Q7sHL&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=eff2cf94fee7afbf295f6d5af53e674a&oe=60AA034E
Nessy
@Eladott Ország: Ez manapság nem probléma! De egyik, másik fórumtárs elszakadhatna az állandó komcsizásól, bolsizástól. Lényeg, hogy a mostani politikai tisztánlátása rendben legyen.
folt
Büdös paraszt seggorrú kurva, csak azért nem írtalak ki az élők sorából, mert a jogállam szerint az büntetendő.

Szeretném, ha megértenéd a "jogállam" fogalmát, te PARASZT KURVA !!!
Sokat tanultál, gondolom megérted idővel.

Én azért nem mentem egyetemre, mert úgy éreztem, hogy nekem nincs ott semmi látnivaló.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.