Egy herceghalmi férfinál találták meg a gombaspórákat, amelyeket kábítószerként tervezett használni – tudta meg a 444.hu. a police.hu-ról.

„Kár lenne tagadni” – Nyugat-Európából rendelt gombaspórákat, de a rendőrség elkapta, mielőtt kipróbálhatta volna
Fotó: Police.hu

A budaörsi rendőröknek jelezték, hogy egy gyanús csomag tart Nyugat-Európából egy herceghalmi címre. A 44 éves R. László gombaspórával beoltott táptalajt rendelt, de mielőtt megérkezett volna, április 21-én reggel a rendőrök állítottak be a lakására – írja a 444.hu.

A házkutatás során több gyanús dolgot is találtak. A konyhaszekrényben, hűtőben tárolt dunsztos üvegekből, műanyag tégelyekből különböző színű, szagú és állagú anyagok kerültek elő. Emellett dohányőrlők, fecskendők, valamint gombaspóra, illetve azzal beoltott, edényekbe halmozott, apró földkupacok is voltak a lakásban.

Összesen bruttó 1203 gramm gombaspórával beoltott táptalaj, bruttó 27 gramm dried blue lotus nevű szárított növényi törmelék, valamint 278 gramm növényi törmelék. A lefoglalt anyagokat szakértői vizsgálatra továbbították.

A gyanúsított beismerő vallomásában úgy fogalmazott: „kár lenne tagadni”. Állítása szerint saját használatra, előre kifizetve rendelte a spórákat, hosszú évek óta fogyasztó. Kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. 

Forrás: 444.hu
Fotó: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.