A 24.hu számolt be arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank nemrégiben felfüggesztette egy, a tavalyi gigantikus lélegeztetőgép-bizniszben erősen érintett cég, az OTT-One Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését

Hatalmasat kaszált a cég a lélegeztetőgép-mutyin, csalás gyanúja miatt mondott fel a könyvvizsgáló
Fotó: MTI/Árvai Károly

Ennek azonban elég különös oka volt:

a cég könyvvizsgálója felmondott, ezzel az MNB szerint veszélybe került az, hogy a cégnek az április 30-i határidőre elfogadott mérlege legyen.

A 24.hu értesülései szerint a helyzet még ennél is izgalmasabb:

a lap úgy tudja, hogy a cég könyvvizsgálója, Gyapjas István azért mondott fel, mert súlyos szabálytalanságokat talált.

A lap kereste Gyapjast, aki a titoktartási nyilatkozatára hivatkozva megtagadta a válaszadást. A 24.hu szerint az is különös, hogy a cég tőzsdei kereskedését felfüggesztő határozatában arra hivatkozott, hogy a cég nem közölte azt a lényeges információt, hogy pontosan miért lépett vissza a könyvvizsgálója.

Ez azért furcsa, mert az MNB-nek pontosan tudnia kell az eset hátterét, mert a szabálytalanságok észlelésekor a könyvvizsgálónak tájékoztatnia kellett a felügyelő szervezetet.

Azt, hogy Gyapjas szabálytalanságokat észlelt, maga az OTT-One tette közzé. Tájékoztatásuk szerint könyvvizsgálójuk csalás gyanúját észlelte, ellentmondó bizonylatokra bukkant, ezért nem vállalta a felelősséget a mérleg hitelességéért. A közleményben idézik a könyvvizsgálót is, aki szerint

valószínűsíthető, hogy a csalás esete nem elszigetelt jelenség

Jelezték, hogy a cég amúgy nem ért egyet a könyvvizsgálóval, és szerintük Gyapjas jogellenesen lépett vissza.

Ahogy arról mi is beszámoltunk az OTT-One Nyrt. a tavalyi nagy védőeszköz-beszerzés egyik nyertese volt, a Külügyminisztériummal 4,7, az Állami Egészségügyi Ellátóközponttal 7,7 milliárd forint értékben szerződött összesen nyolcszáz lélegeztetőgép és hárommillió védőmaszk beszerzésére.

Ez jelentős forgalomnövekedés a cégnek, amelynek 2019-ben összesen volt 2,8 milliárd forint árbevétele.

Forrás: 444.hu/24.hu
Címlapkép: MTI/Árvai Károly

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@sgl: Már a dohányboltosnál kiakadtam, amikor az ellenzék- főleg a dk "mutyit" emlegetett a nyilt lopásra. Mert ott az történt- nyiltan loptak el magántulajdonokat- természetesen, mindezt törvénnyel, jogszabállyal aládúcolva. persze a saját alaizéjük ellenében is. Hiszen még a gránitszilárdságú is védi a magántulajdont-ezt irták fölöl a dohány koncessiós törvénnyel, a takarékszövetkezeti, a szövetkezeti tagok tulajdonát meg törvények sokaságával lopták el .
ómió
Erre aztán, efftársak, mindent rá lehet hazudni. Húzzatok bele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.