A vád szerint az ittas barátja mellett utazott, majd helyett cseréltek. A rendőröknek azt állította, ő vezetett – írja a videó alatt az Ügyészség.

Igazi hülye: így csusszan át egy ittas sofőr a társa helyére igazoltatás előtt – videó
Kép: YouTube

Pechjére a helycserét a rendőrök látták, és azt kamera is rögzítette. A Siófoki Járási Ügyészség büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt emelt vádat.

A vádlott 2020 májusában az éjszakai órákban Enying belterületén utasként utazott az ittas állapotban lévő barátja által vezetett kistehergépkocsiban, amikor észrevették, hogy egy rendőrjárőr intézkedés alá akarja vonni őket. Az ittas sofőr ekkor a közeli autómosóba hajtott azért, hogy ott a vezetőülésben helyet cseréljen a józan vádlottal, így az intézkedő rendőrökben az a benyomás alakuljon ki, hogy az autót mindvégig a vádlott vezette.

- kezdi az esemény leírását a Somogy Megyei Főügyészség.

A rendőrök azonban a hátsó szélvédőn keresztül észlelték a helycserét, így a gépkocsit ténylegesen vezető férfi ellen indítottak büntetőeljárást.

A férfi azért, hogy barátját mentse, a törvényes figyelmeztetések ellenére valótlan tanúvallomást tett, és akként nyilatkozott, hogy a gépkocsit kizárólag ő vezette, és az ittas férfi a rendőri intézkedéskor csak azért szállt ki a vezető oldali ajtón, mert a másik szorult.

A vádlott azonban nem tudott arról, hogy amellett, hogy az intézkedő rendőrök látták a helycserét, az automosó biztonsági kamerája is rögzítette az esetet.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

Forrás: Somogy Megyei Főügyészség
Címlapkép: YouTube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.