A még oltásra várakozók most hamarosan hozzájutnak a megfelelő mennyiségű vakcinához – közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki tájékoztatóján. Elmondta azt is, még nincs vége a járványnak. Tovább kell növelni a 35 százalékos átoltottsági arányt, ami az egyik legjobb Európában – tette hozzá  Müller Cecília. Sokféle típusú oltóanyag áll rendelkezésre, de most 600 ezer Sinopharm-vakcina érkezik – ismertette Müller. A várandósokat ezzel nem lehet oltani.

Müller Cecília bejelentette: "Elrendelem a tömeges oltást"

Bedros J. Róbert, az országos kórházfőparancsnok helyettese, főigazgató beadja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája második adagját a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. február 3-án. MTI/Balogh Zoltán

Az oltás további gyorsítási érdekében elrendelem a tömeges oltást a mai naptól

– mondta a tájékoztatón Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos hozzátette, mindez azért történik, hogy az emberek mind az oltópontokon, mind a háziorvosoknál nagyobb számban tudják felvenni a védőoltást, miután jelentős mennyiségben érkeznek oltópontok az országba, első körben 600 ezer Sinopharm vakcina.

Egyúttal figyelmeztetett, hogy a járványnak nincs vége, a vírus még jelen van, a védelmi intézkedésekről nem szabad elfeledkeznünk.

Az országos tiszti főorvos arról is beszélt, hogy minden fennálló intézkedés továbbra is komolyan betartandó.

Egyetlen oltást követően már adtunk esélyt magunknak arra, hogy enyhe formában zajlódjon le a megbetegedés

– hangsúlyozta.

Az országos tisztifőorvos arra kérte a várandós kismamákat, hogy Sinopharmra ne foglaljanak időpontot, mert ők nem kaphatják meg ezt a vakcinát.

Aki aktívan beteg, az ne foglaljon időpontot! – mondta el még Müller.

A nyitással kapcsolatban Müller Cecília az egyéni felelősség fontosságáról is szólt, hiszen noha mindenki örül annak, hogy újra kiülhetünk a teraszokra,

ez a nyitás csak és kizárólag az átoltottságnak köszönhető.

Az átoltottság növekedésével a fogékony szervezeteknek a számát tudjuk csökkenteni, és a védett személyek számát növelni, ez fog kivezetni minket a járványból, fogalmazott.

A tájékoztató végén az országos tiszti főorvos Szent György napja – április 24. – apropóján megköszönte a rendőröknek a szolgálatot.

A rendőrök munkája kettős: a szolgálat és a védelem.

A mögöttünk hagyott egy év a rendőrséget is nagy kihívás elé állította, mivel rengeteg területet ellenőrizniük kell – tette hozzá. Müller szerint a rendőrség a bástya.

Újságírói kérdésre Müller Cecília elmondta, jelenleg a vakcinák közül, amiket használnak hazánkban és Európában, egyedül a Pfizer vakcinája teszi lehetővé, hogy 16 és 18 év közötti fiataloknak is beadhassák, de tudnak számos más egyéb vakcináról, amelyeket már klinikai hármas fázisban tesztelnek. A vakcinafejlesztők célja, hogy a gyermekek számára is elérhető vakcinát hozzanak létre, külön vizsgálatok folynak egy-egy csoport alkalmazhatóságára vonatkozóan.

Forrás: 24.hu, Origo.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Az eddigi milyen oltás volt? Egyéni? Kiscsoportos..vagy mi a qrva anyád, Nyunyóka?!
Milyen az a "tömeges oltás"? Ágyúba töltöd a fecskendőket és a tömegbe lövöd, te vén majom?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
folt
Anyádnak rendeld el a tömeges oltást!
Simán szétfejellek, te búdós csicska vén kurva!
Gazella
Röviden: k@rva anyádat!! Idáig is tömeges oltás volt!! Vén kretyós banya!!
justhpeter
Ciki Cili egyre jobban hasonlít a gazdaállatához. Ő is egyre sűrűbben él "bejelentéssel", "elrendeléssel", holott rajta kívül mindenki tudja, hogy azt büfizi kifelé amit beletettek. Gyakorlatilag mint egy italautomata, feltöltik valamivel és ő kiadagolja.
A gazdaállata - aki a népbutító automata - és ő közte csak annyi a különbség, hogy a gazdit időzítették is, ő minden pénteken kötelezően mond egy csomó marhaságnak álcázott hazugságot.
tudode
Ejha!
.
Cili néni sarkára állt, hasonlóan a vörösiszap közben/után, amikor ellentmondott s frissen megválasztott Magyar Népköztársaság alkotmány rombolLÓJÁNAK:
.
---- Meglepő nyilatkozat vörösiszap-ügyben - nem is volt katasztrófa
.
168.hu/itthon/meglepo-nyilatkozat-vorosiszap-ugyben-nem-is-volt-katasztrofa-98821
.
A vörösiszap katasztrófa kapcsán az egészségügyi ellátás nem volt veszélyben, ezért a regionális tisztiorvosnak nem is kellett volna kihirdetni az egészségügyi katasztrófahelyzetet - közölte az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat. Az ÁNTSZ a Magyar Hírlapban megjelent cikkére reagált, melyben egyebek mellett azt írták, hogy Müller Cecília, a közép-dunántúli regionális tiszti főorvos - szembefordulva a kormányzati határozattal - nem hirdette ki az egészségügyi katasztrófahelyzetet, mivel azt nem tartotta indokoltnak.
.
2010. november 11., 07:18
---------------------------------------------
.
Így adva tudtára, hogy az az 1,5 millió ÁNTSZ-elig nem 3,5 millió!
Emmersson71
Az eddigi milyen oltás volt? Egyéni? Kiscsoportos..vagy mi a qrva anyád, Nyunyóka?!
Milyen az a "tömeges oltás"? Ágyúba töltöd a fecskendőket és a tömegbe lövöd, te vén majom?!
Yoda69
Mi? Kötelezővé akarja tenni? Most, amikor mar a birkózó szőnyegen fetreng a vírus?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.