A Telex.hu szerette volna megtudni, van-e lehetőség a védettségi igazolvány meghosszabbítására amennyiben az érvényét veszti.

Nem hosszabbíthatóak meg a lejárt védettségi igazolványok
Fotó: Propeller

Valakinek, aki már átesett a fertőzésen, még igazoltan magas az ellenanyagszintje. Az egyik információs számon azonban azt közölték a lappal:

a lejárt határidejű védettségi igazolvány nem hosszabbítható meg.

Mára már több millió magyar kapta meg a védettségi igazolványát, vagy azt követően, hogy megkapta a koronavírus elleni vakcinát, vagy azért, mert átesett a fertőzésen.

Azok, akiket beoltottak, olyan igazolványt kapnak, amelynek nincs érvényességi ideje, míg a fertőzésen átesettek 4 vagy 6 hónapos határidővel rendelkező kártyát kapnak, attól függően, igazoltan megfertőződtek vagy ellenanyag-vizsgálat bizonyítja, hogy átestek a fertőzésen.

A fertőzésen átesettek közül sokaknak hamarosan lejárhat a kártya érvényessége, és sokan közülük az azóta eltelt időben még nem kaptak oltást – ha egyáltalán regisztráltak.

Azok, akik korábban igazolt fertőzöttek voltak, az igazolvány lejártát követően kifizethetnek 11 ezer forintot az ellenanyag-vizsgálatra, majd háromezer forintért kérhetnek új védettségi igazolványt.

Forrás: 24.hu/Telex.hu
Címlapkép: Propeller

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@simmering73: Értem, bocsánat. Így van az, ha valaki nem olvassa el az egész cikket, hanem bedől ezeknek a hátulról, körmönfontan megfogalmazott címeknek. De jó, hogy nem lettem firkász.
Málna
Nahát, előbb válaszoltam, csak utána jön a kérdés...A jövőbe látok...:-)
creativehun
@simmering73: Ahogy itt már leírták...az oltottaknál nincs lejárati időpont csak a betegségen átesetteknél van. Ami persze egy orbitális ökörség...de engedjük el...amihez ez a dilettáns banda hozzáér azt szarrá változtatják.
Málna
@simmering73: 18:22 Látos, így etetnek meg veletek minden hülyeséget. Remélem, tanultál belőle.:-)
simmering73
Már az első oltás után megkaptuk a védettségi igazolványt. Nincs lejárat. Akkor hogy jár le?
Csizmás Kond
...szerintem ez az egész védettségi igazolvány egy baromság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.