Az Ajkai Járásbíróság egy év, végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt a doktornőt.

Durva! Megalázta, megütötte és fellökte asszisztensét a doktornő Ajkán a véradó napon – egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték
Kép: Pixabay

Az orvos egy véradó napon az asszisztensként dolgozó kolléganőjét bántalmazta. A bíróság a vádlottat a felfüggesztett szabadságvesztést érintően előzetes mentesítésben részesítette, továbbá kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

A vádlott 2018. októberében Ajkán, egy nyílt véradó napon az asszisztensként dolgozó kolléganőjét hangosan szidalmazta, majd tarkón, utána pedig vállon ütötte.

A sértett miután levette a vért egy véradótól, panaszkodni kezdett neki a doktornőre, amin a vádlott felháborodott és ismételten szidalmazta a vérmintákat rendező sértettet, majd felszólította, hogy takarodjon ki a helyiségből és a köpenyénél fogva megrántotta őt, akinek a lába a szék lábában elakadt, így a rántástól a földre esett. A székkel együtt ismét felborította, amitől a sértett újra a földre esett és a nyitott ajtó élébe beütötte a fejét.

A sértettet a sofőr ismételten felsegítette a földről, majd a vádlott a felálló sértettet a helyiségből kilökdöste, a véradáson jelenlévő kollégáknak pedig megtiltotta, hogy a sértettet hazavigyék.

Az egyebekben egészségügyi dolgozóként közfeladatot ellátó személynek minősülő sértett a vádlott bántalmazása következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A kihirdetett ítélet ellen a vádlott és védője, valamint az ügyészség is három munkanap gondolkodási időt jelentett be a jogorvoslati nyilatkozattételre.

A doktornő az eset idején az RTL Klubnak azt mondta:

nagyon sajnálja, hogy nem tudott uralkodni magán, de képtelen együtt dolgozni az asszisztenssel, és a hosszú ideje gyűlő feszültség így tört ki belőle.

Azt is hozzátette, hogy fizikailag nem akarta bántani kollégáját, egyúttal pedig bocsánatot kért a véradóktól, amiért végig kellett nézniük a megalázást.

Forrás: Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály
Címlapkép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.