A Blikk.hu értesülései szerint szűk családi körben, a nyilvánosság kizárásával vett végső búcsút a család Törőcsik Maritól. A színésznő hamvait a Tiszába szórták.

Teljes titokban vettek végső búcsút Törőcsik Maritól, a Nemzet Színészétől – Így zajlott a szertartás

Sárga rózsák Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő portréjánál a Nemzeti Színház előtt 2021. április 18-án. A magyar színjátszás felejthetetlen alakja, a nemzet színésze és a nemzet művésze április 16-án, életének 86. évében, hosszas betegség után hunyt el. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Április 16-án, péntek hajnalban, hosszú betegeskedés után, életének 86. évében elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze.

Temetésére a család teljes titokban, a nyilvánosság kizárásával készült.

A gyászoló család eddig semmilyen információt nem osztott meg Törőcsik Mari temetésének a részleteiről, de ami igazán különös, a legközelebbi barátok, kollégák sem tudták, mikor és hol lehet végső búcsút venni a legendától, aki pontosan meghagyta, hogy hogyan vegyenek tőle végső búcsút szerettei, lánya, Teréz pedig teljesítette édesanyja végakaratát.

Most, pénteken délelőtt, a Nemzeti Színház a következő közleményt osztotta meg a weboldalán:

Törőcsik Mari családja és a Nemzeti Színház tudatja a művésznő tisztelőivel, hogy tegnap, 2021. április 22-én a család szűk körben búcsúzott a Nemzet Színészétől. Törőcsik Mari végakarata szerint Bokros Levente lelkipásztor beszentelte a művésznő hamvait, amit azután a lánya, Teréz és párja, Zoltán Pély községnél a Tiszába szórtak.

A színésznő legközelebbi barátai nem voltak ott a búcsúztatón, sőt, nem is tudtak arról, hogy megtörtént. Jordán Tamás is a médiából értesült róla.

Tudtam, hogy így lesz, hogy erre készül, és nagyon kevesen lehetnek ott, mert mondta Teréz, de azt nem, hogy mikor lesz.

Igazság szerint szerettem volna ott lenni, de teljesen megértem a döntését.

Sokat gondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha nyilvános lenne a búcsú, akkor biztos, hogy ezren és ezren lettek volna ott. Szeretnék majd elmenni Pélyre, vagy bárhová a Tiszához, és egy szál sárga rózsát be is dobok majd, hátha a sodrás Mari után viszi majd

- mondta Jordán.

Teljes titokban vettek végső búcsút Törőcsik Maritól, a Nemzet Színészétől – Így zajlott a szertartás

Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a nemzet színésze Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő portréinál a Nemzeti Színház előtt 2021. április 16-án. A magyar színjátszás felejthetetlen alakja, a nemzet színésze és a nemzet művésze ezen a napon, életének 86. évében, hosszas betegség után hunyt el. MTI/Koszticsák Szilárd

Törőcsik volt férje, Bodrogi Gyula sem tudott arról, hogy mikor kísérik utolsó útjára a színésznőt.

Azt mindenkinek el kell fogadnia, ha tetszik ha nem, hogy ez volt Mari akarata, ő ezt szerette volna, a lánya pedig mindent tudott, és ennek megfelelően járt el. Én minden nap elbúcsúzom tőle, de úgy is elengedtem, hogy nem voltam ott

- nyilatkozta szomorúan a színész.

Forrás: Blikk.hu

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Telejsítették a végakaratát, nyugodjon békében.
justhpeter
Utólagos tiszteletem a szerénységéért.
folt
A Művészek és a maffiózók szeretnek feketébe öltözni - MIÉRT?
Mi volt előbb, hogy művészek vagy a maffiózók öltöztek feketébe?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.