Az Index.hu írta meg, hogy Pintér Sándor egyedi miniszteri határozatot tett közzé péntek délután a Magyar Közlönyben, amely kihirdeti, hogy április 24-én, szombattól hatályba lépnek az újranyitásról szóló rendelkezések.

Nyithatnak a teraszok, megjelent a rendelet
Kép:Pixabay

Megállapítom, hogy a hárommillió-ötszázezredik Covid–19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napja mint hatálybalépési feltétel 2021. április 23. napján bekövetkezett, ezáltal a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 175/2021. (IV. 15.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R1.) 10. § (2) bekezdése alapján az R1. 1. §-a és 3–5. §-a hatálybalépésének naptári napja 2021. április 24. (...), valamint az egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 176/2021. (IV. 15.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R2.) 8. § (1) bekezdése alapján az R2. hatálybalépésének naptári napja 2021. április 24.

– áll a miniszteri határozatban. 

Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese péntek délelőtt bejelentette a belügyminiszter mai határozatát, amelynek értelmében a teraszok, a kerthelyiségek este fél tízig lehetnek nyitva. A teraszokon kint nem kell viselni a maszkot, bent viszont igen, ahol addig lehet tartózkodni, amíg átveszik az elvitelre készült ételt vagy a mosdóhasználat erejéig.

A mai Magyar Közlönyben megjelent az a kormányrendelet is, amely este 11 órára módosítja a kijárási tilalom kezdetét:

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet módosítása 3. § A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdésében a „10 óra” szövegrész helyébe a „11 óra” szöveg lép.

A módosítás a kihirdetés utáni napon, vagyis szombaton lép életbe.

Beszámolt arról, hogy a kormány kidolgozta az újabb újraindítási lépést:

szerdán vagy csütörtökön, négymillió beoltottnál megnyitják a szolgáltatások széles körét azok számára, akiknek van védettségi igazolványuk.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón szintén részletezte, hogy az oltások számában jövő héten léphetjük át a négymilliós határt, a regisztráltak egy-két héten belül megkaphatják a vakcinát.

Kiemelte, hogy a társadalmi immunitáshoz legalább hatmillió oltott szükséges. Aznap ismertette, hogy tesztelés alatt áll az internetes rendszer, amelyben egy SMS után az érintettek online foglalhatnak időpontot az oltásra.

Péntektől azonban megnyílt minden eddig regisztrált, be nem oltott személynek, így már mindenki tud online időpontot foglalni az oltására. A kormányzati tájékoztató oldalon megjelent információk szerint ez a lehetőség most kifejezetten a jövő heti Sinopharm-vakcinával történő oltásra nyitott. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra.

Forrás:Index.hu 
Címlapkép:Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ennyire sürgős volt ? Miért nem kormányhatározat rendeli el ? Azért, hogy a tegnapi halottszám után ne Orbánnak kelljen aláírni ?
Pálinkás Pál
no...akkor valamelyik vírushívő vázolja fel nekem...a teraszokon, ahol ülnek az emberek esetleg órákig..nem kell maszk...az utcán , ahol lényegesen "több " a hely.és könnyebb .elkerülni a másikat ott kell a maszk, mert ott támad a covid...mennyire kell degeneráltnak lenni ahhoz hogy ezt bevegye valaki?...
folt
Rosszul áll a Fidesz, ezért kell valami népszerű (populista) döntés - emberek halála árán is !!!

Évtizedek óta nem megyek magyar vendéglátó helyekre, mert, vagy szart adnak el, vagy sokért adják el a szart.

Ne figyelj meg, és körülöttem ne téblábolj. meg rakosgass geciputtony!
Mit akarok?
Azt akarom, hogy hagyj békén a picsába!
creativehun
akiknek van védettségi igazolványuk...Már az elnevezés is egy hazugság! Mi ellen véd??? Ugyanúgy elkaphatod hordozhatod és fertőzhetsz ha beoltattad magad akkor is. Egyfajta hamis biztonságérzetet sugall semmi mást...illetve..elvileg..talán enyhébb lefolyású azoknál akik oltakoztak és alkapják. Mellesleg ..ha már itt tartunk...ki jogosult ellenőrizni az iggazolványí meglétét? Ne tegyek ki egy sárga csillagot a mellemre,hogy mindenki lássa..én még nem vagyok beoltva??? Egyébként..állítólag akik betegek voltak azok is kapnak ilyen igatzolványt..nos ..én tavaly december óta sem kaptam...
volvós
..." Végre megihatok egy korsó sört a " TERASZOMON ",,,, mondta a disznóól takarító
dagadék ...legyen ez vikike az utolsó kortyod
division
@Pálinkás Pál: Majd bezárják őket rövidesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.