Annak ellenére, hogy ma érkezetett meg az eddigi legnagyobb szállítmány, most 300 ezer embernek kell elfogadnia a kínai vakcinát, hogy tartható legyen Orbán menetrendje.

Megérkezett az eddigi legnagyobb vakcinaszállítmány, de Orbán álmaihoz 300 ezer embernek kéne elfogadnia a kínait – mutatjuk miért
Kép:Pixabay

Szombaton délelőtt megérkezett az eddigi legnagyobb vakcinaszállítmánya Magyarországra

- derül Szijjártó Péter élő bejelentkezéséből.

Ez az a 600 ezer adag, amiről április 21-én beszélt a külügyminiszter, aki korábban azt is mondta, a 400 ezer várt adagot egymillióra módosították a hónapra, így ezzel kezdődik el a tömeges oltás a jövő héten.

A keleti vakcinaszállítmányokat beérkezésük után először tételes vizsgálatnak veti alá a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), és csak miután megfelelőnek találta, kezdődhet el a felhasználásuk.

De ennek értelmében a szállítmányt jövő csütörtökig el sem lehetne kezdeni használni. Miután azonban az új online időpontfoglaló rendszerben már hétfőre is lehet foglalni Sinopharm-oltásra, semmi kétségünk arról, hogy ez valójában nem akadály.

Több háziorvosi praxistól halljuk, hogy tízből csak egy ember fogadja el a Sinopharmot.

Most pedig mintegy 300 ezer embernek kellene elfogadnia a kínai vakcinát a jövő héten ahhoz, hogy legalább csütörtökre meglegyen a 4 millió beoltott.

Hogy jön ki ez a szám? Az országban rengeteg vakcina van, ám több vakcina is kiesik, ugyanis a tervek szerint Moderna nem érkezik az országba a jövő héten, illetve az érkező oltóanyagok jelentős része már a második körösöknek megy, így készleten jelenleg:

csak mintegy 122 ezer olyan vakcina van, amelyet fel lehet használni első körös oltásokhoz jövő csütörtökig

Az utóbbi egy-két hétben elsősorban a Szputnyik felpörgő beadásának köszönhető a növekedés, és ha így haladunk tovább akkor egyértelmű, hogy:

csütörtökig csak akkor lehet meg a 4 millió beoltott, ha mintegy 300 ezren elfogadják a Sinopharmot.

Címlapkép:Pixabay

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@kereső: Azért taroljak mert el fogjak adni a kinaiaknak. A kinaiak mar deklaráltak hogy Pfizerrel fogjak oltani a kinaiakat júliustól. Mar meg is rendeltek több száz millio vakcinát, sot a Pfizer meg egy gyárat is oda fog dobni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@ómió: Bolsikam, nem is kéne, hogy jöjjön, mert jön a Pfizer, amiből mar most is 2,5 millió adag van raktáron. Csak azon nem keresett volna 55 milliárdot a gazdid.
kereső
Április 23,-i állapot szerint, az oltásokra fehasznált vakcinák száma:
Pfizer 2,193 ezer/ ebben kételkedem, hiszen 500 ezer raktáron van!!- és oltottnak közölték???/
Sinopharm 1,100 ezer
Szputnyik 600 ezer
Astra 580 ezer
Moderna 200 ezer
kokopelli
@Yoda69: ...össze kellene számlálni a Fidesz és a KDNP családokat és csókosaikat,hogy hagynak-e Pfizerből
valamit!
ómió
@Yoda69: Már ezt a gazdibeállítottságodat is másokra kell hazudnotok? A tetves bolsiságotok meg a lopkovic egótok másrahazudása már nem is elég? És tényleg? Jön a Pfizer? Mire vége a járványnak már ide is ér? De legalább öblöseket hazudozhatsz róla!
Yoda69
@ómió: Ne hazudj bolsevik!
Te is tudod mennyi Pfizer van es jön, hiszen az operett torzs folyamatosan közli. Majd jól seggbe rúgnak, hogy meg a torzs adatait se tudod, asshole.
ómió
@Yoda69: Mondtam már, segglyuk efftárs, ne vidd túlzásba a tetves bolsiságod másrahazudását! Vagy ezzel pályázol a Lenin Díjra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.