Már a teraszok megnyitásának első napján teltházas foglalásokról számoltak be a lapunk által szombaton felkeresett budai vendéglátóhelyek. – A jól megérdemelt pihenésemet töltöm – mondta egy Széll Kálmán téri bár teraszán egy nő, aki párjával jött. A kifejezetten derűs hangulatban indult beszélgetésünk hamar fordulatot vett, amikor kiderült, hogy egy budapesti kórház poszt-covid részlegén dolgozik orvosként. Emiatt teljesen más szemmel nézte a nyüzsgést, szinte katasztrófaturistaként tekintett a szombati nyitásra.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: division
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Gratulálok minden nem normális magyarnak, a kormány felelőtlenségének a foci EB előtti tesztpróba végett, remélem a beoltott, gondolkodni tudó emberek megússzák majd, akik meg már itt tolonganak és a nyaralást tervezik végezzék ott ahol megérdemlik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Gratulálok minden nem normális magyarnak, a kormány felelőtlenségének a foci EB előtti tesztpróba végett, remélem a beoltott, gondolkodni tudó emberek megússzák majd, akik meg már itt tolonganak és a nyaralást tervezik végezzék ott ahol megérdemlik.
namihami
Kormánybarát szakértők szerint minimálisan 65% az a szint, ami már elfogadhatónak mondható. Még 40-nél se tartunk.
Tessék mondani, mi ez, ha nem az embereken való kisérlet?
Fidesz vezérkar: Emberkisérlet? Milyen szép feladat egy ""igaz magyar keresztény kormánynak""!
namihami
És még annyi:: a 40% döntő része is csupán az első (ELSŐ) oltáson van túl.
Clavigo
Hát erre kíváncsi leszek...,,Mert szerintem ," baj lesz ebbű more "...!! Ezt a Mocskot,, meg a környezetét mar beoltották,,védetté is váltak már a második oltás után... Nincs ebben a korai nyitásban valami ócska szándékosság..?? Egy kis megágyazás a negyedik hullámnak..??
Nessy
@division: Nagyon gyáva lélek vagyok. Márciusban kaptam a második oltást, de ha tudnék is már biztonságosan járni, akkor is csak sétálni mennék..
Sziszifusz
@namihami: 15:21
A nyájimmunitás mihamarabbi elérése a fő cél. Ha nem megy oltássokkal, megy majd átfertőződéssel. "Bedobták a lovak közé a gyeplőt". A "járulékos veszteség" nagysága, számukra mellékes szempont.
Pálinkás Pál
@namihami: a megoldás...aki fél,otthon marad...ne aggódj te a másikért..
division
@Pálinkás Pál: Nem az marad otthon aki fél, hanem akiben egy csepp felelősség is van mások iránt. Benned nincs, ezt itt mindenki jól tudja, de még a te "szuper ellenálló képességednek" is vége lehet egyszer.
csak úgy....
@Pálinkás Pál: pali,te egy másik véglet,fogadok te is otthon ücsörögsz csak itt nagy a bagólesöd...
division
@Nessy: Felelősségteljes gondolkodás, de ezt tudtam eddig is rólad. Gondolod, én nem szívesen mennék már a családdal valahova külföldre nyaralni? De kibírjuk, mert fontosabb az életünk. Majd jövőre remélhetőleg.
division
@namihami: Az alsó tagozatosok és az óvodák nyitása is afféle teszt, ahogy a május 10. - ei felsősök iskolába menetelének időpontja sem véletlen, addigra ugyanis kiderül elbaltázott döntés volt e megnyitni az alsókat.
Pálinkás Pál
@csak úgy...: tévedsz..sőt..én utcán mindig sportolok,tehát nem maszkozom
Pálinkás Pál
@division: majd akkor ráérek aggódni...de azért hál istennek..a fertőzöttek 98%-nak szintén semmi baja nem lesz tőle..
gina
Ugyan ugyan , ez azért van csak hogy ezt az elmebeteget OV tapsolja a balga nép mint megváltót, ennyi barom IQ nulla van Magyarországon??? szégyen,, azt hittem a magyar büszke és gerinces nép , de sajnos a fidesz hivők mind primitiv panelprolik, az IQ 10 et sem érik el !!!
division
@gina: Azt miből szűrted le, hogy a bulizók Fidesz hívők lennének? Felesleges a gyűlöletbeszéd, pártoktól függetlenül tolonganak az emberek egymás hátán.
csak úgy....
@Pálinkás Pál: mit lehet utcán sportolni,csak nem maszknélküli tályékozatlan futást? :)
gina
@division: Mert aki ezt a cirkuszban részt vesz és megteszi , mintha holnap nem kelne fel a nap, az mint idióta, mert Isten OV hozzájuk beszélt, és megnyitotta a kánaánt, ennyi hülye ember sehol nincs a világon, én csak tudom !!!
Pálinkás Pál
@csak úgy...: ohó. ha esetleg a rendőr kérdezné...kocogok...de most tényleg ezen lovagoltok...maradj otthon ha félsz...bár azt ugye sejted hogy a vakcina nem örökre véd...tehát az emberiség vagy immunizálódik hozzá, mint annyi máshoz...vagy a gyávábbja állandóan oltakozni jár...bár ahogy nézem,2. oltás után is halnak az emberek...és milyen érdekes, pont az a réteg, aki oltás nélkül...ergo..ez az időhúzás a legnagyobb baromság volt...
Béla333
A főnök sörözni akart egy teraszon, hát akkor nyitni kell.
2021 április, Magyarország
csak úgy....
@division: 16:12 sajnos annyiban igaza van,hogy a gyülöletet orbánék vetették el az országban! -persze az ezzel járó következményeket szintén.
nem emlékszem arra,hogy valaha is így gyülölték volna egymást a magyarok,-ennek meg lesz még a böjtje..
division
@csak úgy...: Annak már megvan sajnos, itt is látható nap mint nap.
csak úgy....
@division: akkor tenni köll ellene míg nem késö! szerintem az úgy nevezett "nemzeti oldal " hülyére veszi az országot és ettöl sokan,egyre többen begorombulnak!
életem leg okosabb cselekedete volt,mikor leléptem a magyaros müvi káoszból!
division
@Pálinkás Pál: Sajnos előfordul, hogy a beoltott személy is meghal, ez pont olyan, mint a gyógyszerek mellékhatásai, egymillió emberből 10 megtapasztalja, a többi viszont nem, persze csak arról a tízről beszélnek a laikusok, mert nem értik az egésznek a lényegét. Amennyiben az oltással "csak" annyit érnek el mint a gyógyszerekkel, az már óriási dolog lesz. Nem tudhatod, hogy az egymillió emberből 999990 nem a vakcinák köszönhetik e azt, hogy enyhe tünetekkel megúszták, míg a másik tíz ember esetében sajnos valószínűleg semmi nem segíthetett volna. A rákgyógyítás is ilyen, barátom jól van a kemók után, míg egy másik nem élte túl. Ha meg sem próbáljuk, esély sem lesz.
division
@csak úgy...: Én nem léptem le, nem is akarok, a vírus ott van mindenhol, a többit meg megoldom:-)
Pálinkás Pál
@division: nem is lenne vele semmi bajom...mindenki tudja hogy lehet oltatni...ha egész nap harsogjátok akkor sem fog oltatni aki nem akar..csak ez már undorító...zsarolni próbáltok a " védettségi " szarral? előbb-utóbb valakinél elszakad a cérna..
csipetke
Ez van,ha nem a szakemberek döntenek,hanem a világon semmihez se értő miniszterelnök...
csipetke
@Clavigo: 15:36 Ez szó szerint kísérlet,orbán kísérlete. Ha szerencséje van,nem robban be a negyedik hullám,ha nincs szerencséje,(nekünk se) akkor meg ráfogják az oltásellenes ellenzékre. A két és fél millió oltottnál azt mondta orbán,hogy ez egy erkölcsi határ. Ettől az embertől az erkölcs szó egyenesen röhejes,vagy inkább siralmas.Most a cél a négymillió,és ehhez orrba&szájba kínálják a kínai vakcinájukat,ami jó esetben ötvenvalahány százalékos.Azaz,van aki védett lesz,van,aki nem. Ahelyett,hogy valós,normális segítséget kaptak volna az emberek,mint Európában máshol,kellett volna még várni a nyitással.
csak úgy....
@division: azért az elgonolkodtató,hogy egy több mint 80 milliós országban :
németország +118 halott,közben az alig 10 milliós magyarországon + 205 halott!
nem kell és nem is szabad mindenkinek lelépni de a kétségek az orbáni éleslátásban és a csalhatatlanságát ,józan ítélöképességét már idelye lenne kétségbe vonni,-már csak a magatok érdekében is...
division
@Pálinkás Pál: A védettségi igazolást én sem helyeslem, legalábbis ebben a formában, mert ha nincs tesztelve az oltott személy, akkor akár lehet fertőzött vagy fertőző is. A nyitással kellett volna inkább várni.
Pálinkás Pál
@division: eddig minden arra mutat hogy fertőződhet, fertőzhet..ennélfogva az igazolvány csak arra jó..kit lehet azonnal befosatni ilyen marhasággal..
division
@csak úgy...: Nem is az intézkedésekkel voltak bajok, hanem mindig csúsztunk velük jó egy hónapot, vagy túl hamar kezdtük meg a nyitást, mint pl. most is, vagy az iskolák esetében. A szakemberekre kell bízni amikor ilyen helyzet alakul ki a világban, ilyenkor nem a politikusoknak kell dönteni.
division
@Pálinkás Pál: Lehet, hogy oltás mellett is elkaphatod, de nem mindegy, hogy némi kis náthád lesz vagy lélegeztetőgépre kerülsz. Ezt kellene már végre megértenie mindenkinek.
Pálinkás Pál
@division: ezt a tézist semmi nem bizonyítja...simán tele a kórház oltott emberekkel...és ha emlékszel, tavaly mondtam már, ez a " járvány" a legnagyobb "buli " mert nem lehet ellenőrizni...minden kormány azt hazudik amit akar...
folt
Ma a hírtv-n az egyik műsorban a járványadatok ismertetése annyiból állt, hogy ezerrel dicsérték a magyar oltás programot (sokszor sokféleképpen elmondva, hogy a fideszes szavazók is megértsék), természetesen az EU átlagával és az EU-s országokkal összehasonlítva (nekik lehet összehasonlítani, míg botrányos, ha az ellenzék ilyet merészel), aztán annyit mondtak, hogy javulnak a járványadatok, mert csökken a kórházakban és a lélegeztető gépeken lévők száma, és... Snitt.

A halottak számát még csak meg sem említették, mintha nem is lennének, mintha ez a szörnyű adat, amivel világelsők között vagyunk, nem is létezne!

Csak mélységes mély megvetéssel tudok ezekre az emberekre gondolni, amivel a temérdek nemzetellenes, magyarellenes bűneiket tovább tetézik.
Ez már olyan mértékű, amit nem lehet megúszni elszámoltatás és kőkemény büntetés nélkül.
Ha ezt megúsznák, az egy világszégyen lenne, és az is kiderülne, hogy az ellenzék nem jó semmire!
csak úgy....
@division: 18:18 mint kivülálló mondom, orbán max. egy alacsony árvizet tud koordinálni ,az ö veleszületett focialista képességeivel! ha nálad sem esik le a garas,akkor az,hogy várható el a shikaritól vagy az "efftársi" ómiótól!?
division
@Pálinkás Pál: Két hét, és minden kiderül. A mai nyitás után ennyi kell, ill. a felsősök is ekkor kezdenék az iskolát. Addig immáron én is várok.
simmering73
"Lehet, hogy drága árat kell majd fizetni a terszon való sörözésért. Azoknak is, akiknek végre lett egy kis bevételük. Ezt a pénzt zárva tartás alatt Orbántól kellett volna megkapniuk, ha nem sajnálta volna tőlük, és nem vadászkiállításra, egyházaknak, strómanoknak adja. Ha megint elszabadul a vírus, és megint be kell zárni, elveszíthetik ezt is, amit most kerestek. Minden a szerencsére van bízva. Vagy bejön, vagy nem. Orbánnak mindenképpen bejön, mert ő akkorát szakít a járványon a kínai vakcinákkal, mint a háborúban meggazdagodó feketézők, és megmagyarázza majd a halottakat, hogy a járvány csak ilyen, ő harcolt.
Aztán iszik egy sört a bevételre és az újabb halottakra. Miközben a Fidesz népszerűsége emelkedik, mert mindenki hálás a szombati sörért és cirkuszért."
nepszava.us/orban-viktor-a-halottakra-iszik-halaltanc-kezdodott-budapesten/
division
@simmering73: Én úgy gondolom, hogy egy esetleges durva 4. hullám nem Orbán népszerűségét fogja növelni. Bízom abban, hogy sok hozzám hasonló "Fidesz párti" ember van még, akik már most elgondolkodtak azon, jól tették e hogy kitartottak folyamatosan mellette.
JAJMÁR
@division: Azért a nép is elég lüke!
human
@csak úgy...: Egy árvizet persze, hogy tud Orbán koordinálni, mert viszonylag pontosan tudható mikor ér véget. A vírus pedig hullámokban és új mutációkkal újra támad.
gina
Ezt el lehet magyarázni egy elmebeteg OV nak? nem--- ö az atyaisten aki orosz rulettet játszik. kit érdekel a nép, hulljanak csak, de ö sörözik lopja a pénzt. egy aljas patkány...
division
@JAJMÁR: Persze hogy az. Sajnos ahogy lehetőségük volt rá, máris rohantak enni, inni, mintha mi sem történt volna eddig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.