A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát. Ezért a kormány nyilvánosságra hozza az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat – közölte vasárnap a kormány. 

A Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltás után többen betegedtek meg, és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm-vakcina után – derült ki a Magyarország kormánya nevű Facebook-oldal vasárnapi bejegyzéséből.

Azt írták: a baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat, ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát.

A kormány ezért nyilvánosságra hozza az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat, amelyekből "jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen"

- hangsúlyozták.

Mindenkit arra kérnek, hogy éljen az oltás lehetőségével, mert "az oltás életet ment."

A bejegyzéshez csatolt képen a második oltás utáni fertőzések és halálozások adatai láthatók: a Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltások után 3048-an, a Sinopharm-vakcina után 1744-en, az AstraZeneca-vakcina után 613-an, a Szputnyik vakcina után 201-en, a Moderna-vakcina után pedig 108-an betegedtek meg.

A Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltások után 175-en, a Sinopharm-vakcina után 78-an, a Moderna-vakcina után 12-en, az AstraZeneca-vakcina után hatan, a Szputnyik oltóanyag után pedig ketten haltak meg

- derült ki a táblázatból.

A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe...

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2021. április 25., vasárnap

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Vajda János

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nem lepődnek meg ha ezekután a Pfizer beperelne a magyar kormányt rossz hír keltesert.
A Pfizer mar több országban is sikeresen bizonyított, szemben a kinai es ruszki vakcinákkal, amiket rajtunk tesztelnek.
Kizártnak tartom, hogy a Pfizer lenne a legrosszabb es a ruszki a legjobb. Ez is része a hazug fideSS propagandának, amivel mar a választást készítik elő.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
voltmárjobbis
Hanyatt fekve röhögök ezen a politikailag összeállított táblázaton.
Ezek szerint a legszarabb a Pfizer. HAHAHAHA!
Béla333
Nagyon kell nekik a kínai után járó kenőpénz. Ezért megkockáztatnak még egy sokmilliárdos pert is a Pfizerrel, aminek a költségét a per elbukását követően majd mi az adóforintjainkból természetesen kifizetünk.
Kíváncsi vagyok, hogy a számok mögött vannak-e emberek, esetek, vagy csak ezt is a Futsal miniszterünk ütötte össze egy hétvégi alkoholgőzös buli alatt?!
CsipkeRózsa
A Pfitzer vakcinát az idősebbek kapták, akik ugye "többségében idős, krónikus beteg," volt.

Sántít a kimutatás.
division
@Horizont: A táblázat szerint a Moderna meg a Pfizer a legszarabb, ez azért már a pofátlanság csúcsa.
division
@Horizont: Miközben Kína Pfizer tömeggyártásba kezd...
Yoda69
Nem lepődnek meg ha ezekután a Pfizer beperelne a magyar kormányt rossz hír keltesert.
A Pfizer mar több országban is sikeresen bizonyított, szemben a kinai es ruszki vakcinákkal, amiket rajtunk tesztelnek.
Kizártnak tartom, hogy a Pfizer lenne a legrosszabb es a ruszki a legjobb. Ez is része a hazug fideSS propagandának, amivel mar a választást készítik elő.
csipetke
Ezt a táblázatot vajon ki állította össze?Csak nem a nemzetes Cecil asszony?Mert akkor ércsük...
kereső
@Qqberci: Az hagyján, hogy tiltakozni nem tud, de a táblázat szerint összeadni sem! Micsoda égés!
kereső
Nem tűnik fel senkinek, hogy a százezer oltottra jutó számok végösszegei nem stimmelnek?Megbetegedettek összes száma százezer oltottra 408!- miközben ez a szám csak a Pfizernél 555. A össz. halálozás ugyanez az összeadási hiba??? A táblázatban foglalt számok, ha igazak, akkor a százezer oltottra jutó össze.megbetegés 1883, haláleset meg 76.

És akkor most keresükk azt az X (ismeretlen) számot, amely megmutatja, hogy az egyess vakcinákból hányan kaptak második oltást, illetve , 201.04.20-ig hány fő kapott második oltást.
Most tekintsünk el attól, hogy december 26-án még senki nem kaphatott második oltást, hiszen akkor érkezett az első szállitmány, amit az eü. dolgozók kaptak.Ezért az induló dátum egy kicsit sántit.
Más. Aki egy kicsit tanult statisztikát, az azért tudja, hogy összehasonlitó tábálázatot, grafikont- mérőszámokat úgy kell csinálni, hogy a mintaként vett halmazok azonos tulajdonságokkal birnak. Nem hasonlitunk össze villanykörtét, a gyümölcs körtével.
Peller Anikó
@RonaGyuri: "Tipikus példája annak, hogy miért nem szabad így adatot közölni

– mondta lapunknak egy szakértő, aki tudománytalan propagandának nevezte az oltásokról közreadott kormányzati adatsort. Hozzátette: elég csak a Pfizer oltásáról nyilvánosságra hozott izraeli tapasztalatokat elolvasni. Ott például az oltás nullára csökkentette a halálozást. A New England Journal of Medicine-ben publikált tanulmány szerint - amelynek keretében első alkalommal mérték fel egy koronavírus elleni vakcina hatását nem laboratóriumi körülmények között - a Pfizer védőoltása minden vizsgált életkorban 94 százalékkal csökkentette a tüneti és a súlyos Covid-19 megbetegedéseket, valamint elfojtotta az országban december vége óta kirívóan gyorsan terjedő brit variánst is."

Tipikus példája az igénytelen, csúsztatásokkal és hazugságokkal tűzdelt tudománytalan propagandának.
kereső
@kereső: Bocsánatot kérek, a "villanykörte", az nem körte, hanem égő. Égő, mint ez a táblázat.
tudode
Ezen a táblázaton úgy lehet elmenni, hogy a logikát kereső leteszi a földre!
.
Annál is inkább, mivel utánkövetés nélkül hozták össze, és olyan politikai szagúra, olyan fifiKÁSRA, mint minden más huncutságukkal kapcsolatban sikeredett megmagyarázni, szemben a szerbiai feldolgozással: .
.
---- Hatásosak az itthon használt vakcinák, de nagyon mást mutatnak a magyar adatok, mint a szerbek.
www.napi.hu/magyar-gazdasag/oltas-szputnyik-pfizer-moderna-sinopharm-operativ-torzs.727796.html
.
(…) „”” Szerbiában az AstraZeneca és a Pfizer-készítménye után sem regisztráltak olyat, hogy jelentős mennyiségű ember kórházba került volna koronavírussal a második oltás felvétele után.
.
--- A Szputnyik esetében ez 0,1,
--- a Sinopharmnál 0,2 százalék volt,
.
ami épp fordított eredményt mutat a hazai felméréshez képest. A német-amerikai termék beadása után tüdőgyulladás is csak az érintettek 0,1 százalékánál alakult ki, míg a két vektorvakcinánál 0,3-0,3 százalék esetében fordult ez elő, itt a Sinopharm 0,7 százalékot mutat. Kiemelendő viszont, hogy Szerbiában korábban kezdték a kínai termékkel az oltást és más specifikáció szerint adták a lakosságnak.”””
----------------------
.
Arról nem is szólva, hogy köszönet illeti bármely vakcina kidolgozóit -- a korábbi járványokhoz viszonyíytva -- azért, mert ilyen rövid idő alatt a világ rendelkezésére tudták bocsájtani, változó hatásfokkal, a járvány elleni védekezés legfőbb eszközét a vakcinákat.
.
Ennek a hamar munkának az lehet a lényege, hogy lesz, ami lesz a focibajnokság, ha törik, ha szakad a 4 milliót véve alapul, azaz úgy, hogy még a második oltás után sem annyi, a mennyi, akik valóban védetséggel rendlekezhetnek!
.
Mert vannak a jogÁSZOK, és a normális emberek!
kereső
@sgl: Akkor már inkább "körte"- mert a lámpa, az a komplett berendezés, ami a fényt szolgáltatja, és az "izzó" ennek csak alkotó része.A LED-lámpák meg nem csak hideg fényt szórnak, vannak sárga ,melegfényű izzók is.
kereső
@sgl: Értelek, de egyenlőre nincs más, jobb szó ezekre a fényforrásokra. Ezt megy ugye mégsem használjuk mindennapi szóhasználatban.
ómió
Azért foglalta össze, hogy a bolsi hazugságsivalkát némileg csendesítse!
Málna
@kereső: Azok nem összeadások a táblázat végén. Teljesen rendben vannak a számok.
solidedge
Nekem az sokat mond, hogy egész Izraelt Pfizerrel oltották be. No meg kormányunk tagjait.
Aki Én
@ómió: @Málna: Nem, nincsenek rendben. Félinformációkat közölnek, ráadásul almát körtével hasonlít. Ezek így konkrétan nem igaz számok. Ezek a kormány propaganda támogató számai. Nektek szól, mert nem tudtok gondolkodni.
Málna
@Aki Én: A számokról beszéltem a táblázat végén. Tudom, nehéz megérteni, de akkor is csak arról beszéltem...( Ettől függetlenül ezek konkrétan igaz számok, csak a hozzá tartozó információk hiányosak.)
Aki Én
@Málna: Nem hiányos, hanem konkrétan hazug, propaganda célokat szolgáló. Úgy szar és félrevezető, ahogy van.
Vérlázító ez a tudatos hazudozás, megtévesztés, vagyis hazaárulás.
Málna
@Aki Én: Melyik szám nem igaz a táblázatban?
Aki Én
@Málna: ...ha a részeredmények rosszak, valótlanok, hogy lehetne a végeredmény jó?
Málna
@Aki Én: Hát hogy igaz? Ezek számok, nem így vagy úgy igazak, hanem vagy igazak vagy nem. Tehát azt mondod, hogy nem ennyien betegedtek meg és haltal meg az egyes oltások után? De akkor mik a jó számok?
Málna
@Aki Én: Tehát a számok jók, csak a kiegészítő információk hiányosak.
kereső
@Málna: Igen, már felvilágositottak mások is, mert sehogy sem stimmelt a matek. Na de ennek a táblázatnak nem ez a legnagyobb baja- hogy egy összesen sorba berak egy jelzés nélkül, vagy megjegyzés nélküli átlag számot, egy hányadost, amelynek nem tudjuk az eredőjét. Ráadásul a mintavételi halmazok sem stimmelnek- lásd@sgl-lel folytatott körte/nem körte, hanem izzó, vagy gyümölcs polémiát. És akkor már csak az a kérdés, hogy ha a táblázat összesen sorának 2.-és 4.oszlopa egy hányados, akkor a táblázat belsejében közölt adatok is hányadosok-e? -ismereten törtszám hányadosaként, vagy nem. És mint dr. Karikó Katalin rámutatott, nem mindegy az sem, hogy a közölt adatok 4 hónapnyi időt ölelnek fel, vagy csak másfél hónapot. Mert a kinaival valló oltás második dózisától számitott adatok, csak ennyi időt ölelnek fel.
A Pfizer meg négy hónapot.

Irtad, hogy oltakozzunk, mert szinházba akarsz menni- ahhoz első sorban Neked kell" oltakozni".
Málna
@Aki Én: Hát nem tudsz cáfolni, ember...:-)
Aki Én
@Málna: Almát a körtével. Csoda lenne, ha értenéd.
Málna
@kereső: A táblázat kizárólag arról ad tájékoztatás, hogy az eddig mindkét oltásukat megkapó emberek közül hányan betegedtek meg ill. haltak bele a fertőzésbe - az oltás típusa szerint lebontva. Hogy tökéletesen reális képet kapjunk a vakcinák közötti különbségről, rengeteg kiegészítő adatra lenne szükség. De ez a táblázat most csak erre az egyszerű kérdésre ad választ.

Én már oltakoztam, azért sürgetek másokat, mert a hírek szerint 4 millió beoltott után nyitnak a színházak.
Málna
@Aki Én: Ezért nem kell különösebb jelentőséget tulajdonítani a vakcinákra lebontott adatoknak.
(És persze ha a kínai jött volna ki a legrosszabbnak, rögtön nem hiányolnátok a kiegészítő adatokat...:-))
kereső
@Málna: Ez igy nem "tájékoztatás", hanem egy manipulativ , valóság elhajlitás. A tájékoztatáshoz hozzá tartoznak a kiegészitő adatok, az inputok- a kutatási, vizsgálati eredmények, amelyekből VALÓS! következtetések szűrhetőek le.

Ami meg a 4 millió beoltottat jeleni- az nem egyenlő a 4 millió védettel. Tehát ez is manipulativ adat/elvárás- sőt félrevezető, és ezért roppant veszélyes.
Aki Én
@Málna: Megint feltételezel, holott ez a gazdád hazudozásairól szól kizárólag. Leszarom a buta, alaptalan feltételezéseidet, én a tényekkel foglalkozom.
Ez aljas és hazug propaganda, semmi más. Hogy nem érted, vagy nem akarod érteni, az egy másik történet. Nem a te képességeiden múlik egy-egy eset megítélése.
kereső
@Málna: Ja, 15 napja túl vagyok a második oltáson./ az a nagyon kártékony, semmire való Pfizer/
csipetke
@kereső: 13:32 Karikó Katalin már meg is cáfolta a kormány táblázatát. Ő nagyon finoman fogalmaz,de a lényege,hogy így egy kalap sz@rt se ér..(én is pfizert kaptam,miután nem fogadtam el a kínait)
kereső
@csipetke: Én is kerültem a "sor végére", hogy nemet mondtam a kinaira. Rögtön utána megkérdezték, hogy a pfizert felveszem-e. Naná!! Igy másnap már kaptam is az elsőt. (ez még március elején volt).Olvastam dr. Karikó cáfolatát. Szégyentelenek, amit művelnek.
kulabombaafityiszre
Táblázat ide,csúsztatás oda,azért az emberek többsége mégis a kormány szerint "szar"Pfizert és Modernát választja.Vajon miért,hisz itt ez a "remek" statisztika.
Málna
@kereső: Tájékoztatás ez, csak részleges.
Azt meg tudjuk, hogy a 4 millió oltott nem jelent 4 millió védettet, de nem is azt mondták, hogy 4 millió védetthez kötik a színháznyitást.
Málna
@Aki Én: Nem feltételeztem semmit, tényeket írtam. Nem tudom, miről beszélsz...
És tökéletesen értek mindent, én próbálom nektek megmagyarázni éppen...:-)
kereső
@Málna: Na látod ez a baj. Mert a nyitást nem az oltottak számához kellene kötni, hanem a védettek számához- ami megközelitőleg harmada lehet az oltottaknak, + a fertőzésen átesettek.
Málna
@kereső: Mindenki máshoz köti - ők épp ehhez. Ettől függetlenül tudjuk, hogy nem vagyunk még védettek és vigyáznunk kell.
laszlobihari
az a furcsa, hogy a táblázat nagyjából 1,4 millió oltottat mutat. Legtöbb oltott a Pfizerrel oltottak kb. 546-549 ezer, Moderna 60-61 ezer, Astra 85-87 ezer, Sputnik 200-211 ezer, Sinopharm 487-489 ezer. Vagyis 1.378-1,379 millió, hol van a többi 3,2 millió?
kereső
@laszlobihari: Április 20-ig ennyi a kétszer oltottak száma. DE még igy is van furcsaság mert ez egyik oldalon 1490 ezer főre jön ki, a másik (halálozási oldalon) meg 1356 ezer főre. a különbség már nem mondható "kerekitési " különbözetnek- ahhoz túl nagy.
kereső
@Málna: Ahogyan elnézem Európa többi államát, nem az oltásokat veszik figyelembe, hanem a 7 napra jutó új fertőzések átlagát, az újjonnan kórházba kerülők számát- szintén 7 napos csúszó átlaggal, az intenziv ápolásra kerülők számát. Csak nálunk orbán agybaja az oltások száma, amely semmit nem mutat a járvány jelenlegi magyarországi helyzetésről- és a holnapról.
ómió
@Aki Én: "Félinformációkból" kiindulva inkább ti hazudozzátok, hogy a "kerek nagy világon itt halnak meg a legtöbben" covidban. Ha meg valaki a rendeltetésszerűen, javasolt módon felhasznált oltások után tapasztaltakat táblázatba foglalva szemlélteti, az már "kormánypropaganda", mi!? Még leplezni se vagy képes a fajbolsi mentalitásodat?
Aki Én
@ómió: Itt halnak meg a legtöbben, ez tény. Nem én mondom, hanem a fideszen kívül mindenki.
Nincs itt semmi szemléltetve, csak hazug adatokat adnak meg. Mert egyik pontja sem úgy igaz, ahogy hazudjátok.
Nem én mondom, hanem a szakemberek, orvosok, virológusok, kutatók, szakemberek...
De mutatom az orvosi kamara véleményét.
Azt tippelem, hitelesebbek a témában, mint te, buta, hazug propagandista :)

hvg.hu/tudomany/20210427_Magyar_Orvosi_Kamara_vakcina_hatekonysag_koronavirus
Málna
@kereső: Vehetnék azt is figyelembe. Egy hete mondta egy intenzív osztályon dolgozó ismerősöm, hogy harmadannyi betegük van, mint volt még pár héttel ezelőtt.
kulabombaafityiszre
@Málna: ma, 10:52
Még szerencse,hogy van intenzíven ismerősöd akinek a mondatait megosztottad velünk,így teljesen megnyugodhatunk.Tényleg van ismerősöd az intenzíven?
Málna
@kulabombaafityiszre: Nem, csak vicceltem. Van még kérdésed?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.