A Telex írta meg, hogy egy olvasói beszámoló alapján nem kapnak védettségi igazolványt azok, akik külföldön jutottak hozzá az oltáshoz. Az NNK indoklásában azt írta: ezekről a magyar állampolgárokról nem vezetnek nyilvántartást. A miniszterelnök szerint május közepére állhat elő az a helyzet, hogy már mindenkit beoltottak, aki regisztrált. Ekkor a külföldön élő magyarok is sorra kerülhetnek. Majd indítunk egy akciót arra, hogy ha a Magyarországon élő magyarokat már beoltottuk, akkor a világ bármely pontjáról lehet jönni annak, aki magyar és meg fogja kapni a vakcinát - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában. Ezzel kapcsolatban Híradónk megkeresésére a Koronavírus Sajtóközpont azt írta, regisztrálni egyelőre csak magyar TAJ- számmal lehet, de a határon túl élő magyarok oltására vonatkozó szabályozás kidolgozása jelenleg folyamatban van.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

voltmárjobbis
Tele van a tököm a határon túliak megsegítésével, amikor itthon, Mo.on élő embereken nem segít ez a hazaáruló rohadék orbán.
CsipkeRózsa
Mennyiért kaphatnak oltást, vagy nekünk mennyibe kerül?
Giovanni Alba
Mi nem avatkozunk be más országok belügyeibe, csak megpróbáljuk aláásni a szomszédos országok polgárainak saját kormányukba vetett bizalmát egy ilyen kiemelten kényes helyzetben, egy világjárvány idején. Nem utálnak még minket eléggé a kettős állampolgárság miatt? Öntünk még egy kis olajat a tűzre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.