Egy éve bárki bármennyi ideig ingyen parkolhat Budapesten. A főváros belső kerületeiben ennek hatására megteltek a parkolóhelyek.

A budapesti kerületek vezetői nem tudják, meddig lehet ingyenes a fővárosi parkolás, miközben a jövő héten több korlátozást is felold a kormány

– derült ki az ATV híradójából. A kormány azt közölte a híradóval, hogy majd ha meglesz a 4 millió beoltott, tájékoztatják a nyilvánosságot, marad-e az ingyenes parkolás.

A fővárosi önkormányzatok polgármesterei egymilliárdos veszteséggel számolnak a kiesett parkolódíjak miatt.

A tavalyi évben 590 millió forint, az idei évre, hogyha május 23-val számolunk akkor további 620 millió.

Ekkora önkormányzati bevételkieséssel számol Zugló polgármestere az ingyenes parkolás miatt. Horváth Csaba szerint sokan a helyi lakosoktól veszik el a parkolóhelyet, hivatalos tájékoztatást azonban ő sem kapott, hogy meddig nem kell az autósoknak fizetniük.

Informális jelzések voltak, de őszintén a világ egyetlen egy országa vagyunk, ahol az ingyenes parkolással harcolnak a járvány ellen. És bízom benne, hogy ez rövidesen 1-2 héten belül meg is szűnik

– fogalmazott Horváth Csaba.

A 9. kerület polgármestere kiemelte, az ingyenes parkolás miatt az önkormányzat az elmúlt egy év alatt 1 milliárd forinttól esett el. Baranyi Krisztina azt mondja, „ebben az évben éppen emiatt, hogy látszott, hogy az ingyenes parkoláshoz nagyon ragaszkodik a miniszterelnök, már eleve erre az évre nem is terveztünk bevételt, csak áprilistól, mert úgy gondoltuk, hogy az év első hónapjában biztos nem lesz parkolás, de ahogy látjuk, ez nyár végéig is elhúzódhat.”

A szombati terasznyitást 3,5 millió beoltotthoz kötötték. Négymillió oltott után – amit akár jövő héten elérhetünk – már sporteseményekre is járhatnak majd a védettségi igazolvánnyal rendelkezők.

Forrás: Atv.hu, 24.hu

Címlapkép: Pixabay cco

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@voltmárjobbis: Ezt talán O1G-től kellene megkérdezned, mert ő rendelte el az ingyenes parkolást a vírusra hivatkozva. Már akkor sem tudott rá válaszolni!
Talán kérdezd meg most, hátha már eszébe jutott!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
voltmárjobbis
Mi a fasz köze van a parkolásnak a vírushoz?
bencemacska
@voltmárjobbis: Ezt talán O1G-től kellene megkérdezned, mert ő rendelte el az ingyenes parkolást a vírusra hivatkozva. Már akkor sem tudott rá válaszolni!
Talán kérdezd meg most, hátha már eszébe jutott!!!
rokker33
Sirjatok csak. Úgysem arra használták fel az ingyen milliárdokat, hogy mondjuk több parkolót létesítsenek vagy a parkolóknak a burkolatát csinálják meg, hanem ment zsebbe. A 444 csinált felderítő riportot az automata pénzek 90% a zsebbe landolt! Se nav kapcsolat se ellenőrzés semmi.Sok kerületben évi több 100 millió tűnik el nyomtalanul. Az mind a parkoló automatákból származik!Akkor mit adnak a népnek ezek a tolvajok!Semmit!
csak úgy....
@rokker33: "Úgysem arra használták fel az ingyen milliárdokat, hogy mondjuk ..." :)
csak úgy....
"a világ egyetlen egy országa vagyunk, ahol az ingyenes parkolással harcolnak a járvány ellen." -azt hiszem,hogy ez is sokat elárul az orbánkormány 1/2kegyelmü ötleteiböl... :)
csak úgy....
@rokker33: a másik fontos dolog,hogy mindíg gondolj arra,még mielött dühös lennél rám,hogy én nem tehetek arról,hogy te nem tudod vagy nem akarod használni az eszed!
human
@voltmárjobbis: Gondolom felmérték, hogy növeli a népszerűséget. Ráadásul bevételkiesést is inkább az önkormányzatoknak okoz. Annak meg fele ellenzéki.
Yoda69
Boritekolom a valaszt:
A veszhelyzet lezartaig, nem fogjak megszüntetni az ingyenes parkolást. Tehát őszig marad.
Viszont akkor újra meg fogjak hosszabbítani a veszhelyzetet jövő nyárig.
ómió
Elemi hiányérzet lehet, ha egy efftárs még azt se tudja, mit hazudjon le!
Málna
@voltmárjobbis: Ötleted sincs? Gondolkodj egy kicsit!
Yoda69
@sgl: A veszhelyzet csak az ellenzek szabad mozgasara fog vonatkozni, pl elovalasztas rendezes tiltasa, nepszavazas tiltasa, tuntetes tiltasa.. Telthazas meccsek, es Papa-latogatas termeszetesen lehetnek.
voltmárjobbis
@Málna: tegnap 10:09: És neked, milyen ötleted van?
bencemacska
@voltmárjobbis: Neki ötlete? Nehogy elolvasd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.