36 javaslatról várható döntés az ötnapos ülésen, amelynek első napján a kormányt kérdezheti az ellenzék.

A képviselők a kormány tagjainak tehetnek fel interpellációkat ma az Országgyűlésben az MTI híre szerint.

Ezen a héten is zakatol a Parlament, a közcélú vagyonkezelő alapítványokról is dönteni fognak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A házelnök napirendi javaslata alapján a parlament aktuális ötnapos ülése 13 órakor három, a közelmúltban elhunyt képviselőre: Serfőző Andrásra (MSZP), Hajdú Zoltánra (SZDSZ) és Lusztig Péterre (MSZP) emlékezéssel kezdődik.

A napirend előtti felszólalásokat követően az interpellációk másfél órában, az azonnali kérdések és válaszok hatvan percben hangozhatnak el.

Az Országgyűlés keddtől péntekig összesen 36 javaslatról dönthet és 26 általános vitát bonyolíthat le. 

Az ülés május 3-án, hétfőn ér véget, amikor a képviselők kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

Az egyik döntés a héten a hvg.hu korábbi cikke szerint a közcélú vagyonkezelő alapítványokról fog szólni, amelyekbe az állam vagyonát szervezik ki. Ilyen alapítványok fognak állni a legtöbb magyar egyetem mögött is – ha megszavazzák –, amelyeknél a kuratóriumok szinte leválthatatlanok lesznek. Az Országgyűlés szavazni fog a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának létrehozásáról is, amely "a dohánykereskedelem, a végrehajtók, a felszámolók és a szerencsejátékok felügyelete mellett a koncessziókkal kapcsolatos feladatokat is ellátja majd" a cikk szerint.

Forrás: mti.hu, hvg.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""...zakatol a Parlament...""
Magyarra fordítva:. Mèg gyorsan szétosztjuk a maradékot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@csipetke: Amiért most pitizik a Mi Hősünk. Amennyi még várható ""onnan"", ez az ülésszak most arra hajt. És, persze ahogy a Vezér mondta, az egészségügyre fogja költeni.
De:. ""Ne azt nézték, mit mondok..."".
@Clavigo: Ez egyenértékű a csodának a ""migráncs"-val.
jesz
@namihami: így bizony...és ezt egy volt fideszes(is)mondta...a lényege az egésznek az, hogy ha valami nem várt/elrontott választás eredményeként új kormány lesz, azoknak semmi felett ne legyen lehetőségük irányítást gyakorolni..semmi nem marad, ami számít.

A legnagyobb baj az, hogy ezt Gyurcsányné, és a többi min.eln. jelölt is nagyon jól tudja...de semmi nem számít ha a dicsekvésről van szó...ha két hét után megbukik a nyertes, akkoris elmondhatja, hogy voltam ám miniszterelnök gyerekek..bizony..
kereső
@Horizont: Az oktatásra szánt pénzek, meg majd az alapitványok kuratórumait gazdagitják.
ómió
A kolhozosítás meg majd az efftársakra marad!
kereső
"közcélú vagyonkezelői alapitványok"- amelyeknek az ad különlegességet , és igazolja a új jogállami modellt, hogy ebben a közvagyon, elvesziti "köz" jellegét.Hivhatjuk ezt a szabadrablást "modellváltásnak" is. Modellértékű lesz!
csipetke
@Horizont: 09:31 Ezt a szuperkórházat sose értettem,mert a meglévőkben sincs személyzet. Hozatnak Ukrajnából,vagy Romániából?Azt lehetett tudni,hogy valamelyik fideszesé volt a telek,a halál farka utáni buszmegállónál,ahol még út sincs,azt is ki kell építeni,de a lényeg,hogy a telek gazdája jól járt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.