A Magyar Közlönyben még nem, de a kormány honlapján már megjelentek a rendelekezések, hogy mik változnak a járványügyi korlátozásokban, ha négymillió embert beoltottak.

A hvg.hu cikke szerint véglegesítette a kormány az új szabályokat tartalmazó rendeleteket, amelyek a Magyar Közlönyben még nem, csak a kormány honlapján jelentek meg egy hírben. 

Négymillió beoltott után ezek változnak: éjfélkor indul a kijárási korlátozás, maszk nélkül lehet kulturális rendezvényre menni az oltottaknak

Fotó: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor

A döntés szerint 

- a kijárási korlátozás kezdete az este 11 óráról éjfélre módosul.

- Az üzletekben 11 óráig lehet vásárolni.

- A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek (ezt azok kapják, akik átestek a betegségen, vagy megkapták már legalább az első oltásukat) este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyeremekeket is magukkal vihetik.

- A védettségi igazolvánnyal rendelkezők szállodákba is mehetnek és a gyeremeket is magukkal vihetik.

- Az új szabályozás értelmében a 2020 novemberétől zárva tartott szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra látogatni lehet. Ebbe a körbe tartoznak az állatkertek, vadasparkok, múzeumok, színházak, mozik, könyvtárak is például.

- Edzőterembe, uszodába, jégpályára is csak a védettségi igazolvánnyal bírók mehetnek, valamint a 18 éven aluli igazolt sportolók.

- A védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják, valamint a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a felügyeletük alatt álló gyerekeknek nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.

A cikk szerint a védettségi igazolvánnyal kell igazolni a védettség meglétét (holott a szinte teljeskörű védettség a második oltás utáni körülbelül 10 nap után alakul ki teljesen – a szerk.), amit a helyiség üzemeltetője vagy a szolgáltatás nyújtója ellenőrizhet. Aki ezt nem teszi meg, az 100 ezer forinttól egymillió forintig terjedő pénzbírságot kaphat, de akár egy évre bezárathatják az üzletet is.

Mivel a járvány ugyanúgy jelen van még Magyarországon, ezért bizonyos korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak: az egyes helyszíneken a védettséget még nem szerzett dolgozóknak maszkot kell viselniük, de a cikk szerint fennmaradnak a magán- és családi rendezvényekkel kapcsolatos novemberi korlátozások. Vagyis magánrendezvényen 10 embernél nem lehetnek többen (ebbe nem számítják bele a 14 év alatti gyermekeket), esküvőt csak lakodalom nélkül lehet tartani, a szertartáson csak a szülők, testvérek és tanúk vehetnek részt, a temetéseken pedig maximum 50 ember vehet részt.

A közterületeken, a közösségi közlekedés járművein, boltokban továbbra is kötelező a mszkviselés, és továbbra is kerülni kell a csoportosulást és gyülekezést a cikk szerint. 

Az oltottság függvényében további enyhítésekre lehet számítani a hvg.hu szerint.

Forrás: hvg.hu, kormany.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A közölt Fotó: "Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor " - csak egy fotómontázs. Az üldözött keresztények védelmezője, az utcai harcos, még kevlárban, smasszerei védelmében sem ereszkedik le a köznép közé.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@Eladott Ország: .
Olyannyita totómontzázs, hogy van arról egy kép "is", amelyen kivették a kezéből a söröskorsót, és amikor a TEK felügyelete mellet koccintott "pohárral" a győzelmére:
.
----- ORBÁN VIKTOR A HALOTTAKRA ISZIK, HALÁLTÁNC KEZDŐDÖTT BUDAPESTEN
nepszava.us/orban-viktor-a-halottakra-iszik-halaltanc-kezdodott-budapesten/
--------------------------
.
Miközben azt írja az újság,
.
------ Szabad szemmel: dübörög a végkiárusítás, Orbánék így visznek ki mindent
nepszava.hu/3117679_szabad-szemmel-duborog-a-vegkiarusitas-orbanek-igy-visznek-ki-mindent
-----------------------------
.
Ezt csinálja utánuk bárki azok helyett, akik feljöttek Pestre szerencsét próbálni, Ilyeneket nem hordott a föld a hátán!
kereső
Nem értem. 4 millió beoltottnál / a kormány szerint védettnél, mi szükség van a veszélyhelyzet fenntartására, és a rendkivüli jogrendre- hiszen gyakorlatilag mindenki azt csinálhatja, amit a járvány előtt, úgy élhet, ahogyan akar, és ahogyan a józan?? esze diktálja.Akkor???
Ja, és mikor állitják vissza a szakrendeléseket, és a szakrendelői ellátásokat??
Pálinkás Pál
tesztelgetnek, mi a hozzáállás...nem szabad hagyni ezt a marhaságot...ezt az egész vakcina igazolványt a cigány görögök sírták ki az uniótól...mert hogy turizmus nélkül nekik végük...hát kit érdekel...jelentkezzen az aki az ókor óta tud valami fontosabb dologról amit a görögök adtak a világnak.../ az Ouzo nem számít..:)/
Málna
Menjetek oltakozni, mert színházba szeretnék menni...:-)
kissé felnőttem
orbán facibucikája tán TÁN mára már hivatalos közlöny is lészen ? vagy csak egy oldal amit ö speciel nem is tud kezelni inasait ugráltatja ott is jó kis plússz közpengőkön a kis gögös guná, " Gedeon bácsi a női fodrász... "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.