A jegybank elnöke szerint keleten kell a felzárkózás receptjét keresni. Ami ír, onnan már csak egy lépés a pannon puma.

Itt van Matolcsy újabb találmánya, KIDSzingChi.hu: sose találja ki, hogy mit jelent

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A jegybank elnöke KIDSzingChi.hu című esszéjében arról írt a növekedés.hu-n, hogy miért is kellene Magyarországnak, a V4-eknek, sőt, a kelet-közép-európai térség 9 országának a nyugat helyett keleten mintákat keresnie arra, miként is találhatná meg a saját sikeres fenntartható felzárkózásának receptjét.

„Dél-Korea, Izrael, Dubai (Emirátusok), Szingapúr és három dinamikus kínai sikerváros, tehát Sanghaj, Shenzhen és Csengdu lehetnek a példaképeink. Rajtuk keresztül nyílhat meg Európa keleti pereme a természettel és társadalommal harmóniában működő, fenntartható és zöld, tehát sikeres jövő felé”

– írta Matolcsy.

Kifejtette hosszan, hogy a nyugat azért nem lehet már tovább Magyarország példaképe, mert egyfelől a „a nyugati gazdasági és társadalmi modellek már kevésbé sikeresek, mint a keletiek”.

Matolcsy kiemelte, hogy

„a kelet-ázsiai és közel-keleti sikerek döntően szellemi forrásokat használnak és nem az anyagiakat”.

A jegybank elnökének cikkét szemléző Telex ezzel a Matolcsy-idézettel zárta írását:

„Legyen hát célunk egy olyan új európai oroszlán csapat felnevelése, amelyben minket KIDSzingChi.hu névvel illetnek, ami egy új nyelv, az Engkrit (English+szanszkrit) szótárában ”A magyar kölyök oroszlán ereje„ címszó alatt található.”

Forrás: telex.hu/növekedés.hu

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A Zsírdisznó főnököd éppen most volt tarhálni ( potom 2500 mrd ) ,,a " kevésbé sikeres nyugati gazdasági modellnél"... ...és ez az állat az mnb. elnöke...???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
az nem jó , mert az európai oroszlán kipusztult :(
CsipkeRózsa
"„a kelet-ázsiai és közel-keleti sikerek döntően szellemi forrásokat használnak és nem az anyagiakat”."

Jóra hivatkozik, hiszen Orbán minden szellemi forrást már lenulláz lassan.
justhpeter
@Nyírfa: Én is azt gondolom, lassan ön. és közveszélyes lesz. Ő és pártfogoltjai 1998-tól mindenféle szellem emelkedés ádáz ellenségei, ami mellett mára a bármiféle munka üldözőivé is váltak. Hacsak a hazudozást és a lopkodást nem emeli a globális világ a munka szintjére.
Yoda69
A kinai siker történet 2 szóban: copy paste
Nyírfa
@justhpeter: Matolcsy nem tudja, mit beszél. A világra vetített lázálmát hiszi valóságnak. Hol piros pettyeket vizionál, hol haldokló Nyugatot, hol szellemiségben bővelkedő Keletet, de, ha kell, meg is esküszik a kipcsak vérvonalra. Most éppen oroszlánok vagyunk - vagy leszünk? -, de oroszlánként elég nehéz lesz Szűz Mária országaként kereszténykedni.
Iszonyatos zavartság. És ez az ember a magyar jegybank elnöke. Ma még nem hívott a müezzin imára, de, ha rajtuk múlik, még ez is megtörténhet.
Clavigo
A Zsírdisznó főnököd éppen most volt tarhálni ( potom 2500 mrd ) ,,a " kevésbé sikeres nyugati gazdasági modellnél"... ...és ez az állat az mnb. elnöke...???
Emmersson71
„Legyen hát célunk egy olyan új európai oroszlán csapat felnevelése, amelyben minket KIDSzingChi.hu névvel illetnek, ami egy új nyelv, az Engkrit (English+szanszkrit) szótárában ”A magyar kölyök oroszlán ereje„ címszó alatt található.”

Nos, az "újbeszél" (angolul: Newspeak) alapját, a "duplagondolt"* (angolul: doublethink) már elég jól elsajátította Orbán!

* „azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja. […] Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot – mindez elengedhetetlenül szükséges. Még a duplagondol szó használatakor is szükség van a duplagondol alkalmazására. A szó használatával ugyanis elismeri az ember, hogy meghamisítja a valóságot; a duplagondol azonnali alkalmazásával kitörli ennek tudatát; s így tovább a végtelenségig: a hazugsággal mindig az igazság elé ugrik.”
Emmersson71
@Nyírfa: Ez a kancsal f@sz jó pénzért simán hajolgat naponta párszor Mekka felé! Persze közpénzből vett perzsa imaszőnyegen, ami az egyik alapítványuké... Ha kell, Novák Katalin és Varga Judit simán csadorba bújnak - majd Sorosra fogják.
babp1982
A pöttyös seggű már megint hülyeségeket beszél:-)))
Nyírfa
@Emmersson71: És akkor a világ megismeri az orbán-saríját. De akkor az EU már fal biztonságából bámulja a megkergült magyarokat.
namihami
És ennyi ésszel még csak MNB elnök.
Pedig már Napoleon, sőt, Jézus is lehetne...
vitriol
matolcsy nem árulta el, hogy honnan akar "szellemi forrásokat" szerezni, amikor ezeknek a kormányban már csak húgyagyú katonáik vannak, orbán nem tűrte meg a felsőbbrendű szellemi tőkét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.