A meteorológiai szolgálat előrejelzése értelmében kedden és szerdán még a hűvösebb idő lesz az uralkodó, csütörtöktől azonban némi felmelegedés indul be, a hétvégén akár 28 fok is lehet néhol. Záporokra, zivatarokra egész héten számítani kell.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a vastag felhőzet az ország nyugati, délnyugati, majd déli részeire korlátozódik, másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. A felhős, borult tájakon gyenge eső előfordulhat, nagyobb eséllyel a déli, délnyugati határ közelében. Szinte mindenhol megélénkül a keleties szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12, 17 fok között alakul, a felhősebb részeken lehet kicsit hűvösebb. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

A következő napokban még hűvös lesz az idő, csütörtöktől indul némi felmelegedés

Fotó: Illusztráció/pixabaa.com CCO

Kedd éjjel a vastag felhőzet beborítja az ország déli, délnyugati felét, máshol viszont csökken a felhőzet. Leginkább északkeleten lehet derült az ég. A déli és nyugati határnál fordulhat elő gyenge eső. Mérséklődik a keleties szél. A hőmérséklet késő este 2 és 8, hajnalban -2 és +7 fok között alakul.

Szerdán nagyobbrészt felhős időre van kilátás rövidebb napos időszakokkal. Szórványosan előfordul eső, zápor. A keleti, délkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A hőmérséklet délután 13 és 19 fok között alakul.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett inkább a felhőzet lesz túlsúlyban. Több helyen várható záporeső, zivatar (intenzívebb zivatarnak keleten van nagyobb esélye). A déli, délnyugati szél sokfelé élénk, időnként erős lesz, zivatarban pedig viharossá is fokozódhat. Hajnalban 4, 11, délután 17, 23 fokot lehet leolvasni a hőmérőkről.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés is várható. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. A délnyugati, majd az északnyugati szél több helyen megerősödhet, zivatarban a szél viharossá is fokozódhat. Hajnalban 6, 12, délután 18, 24 fokot mérhetnek.

Szombaton a napos időszakok mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet. Több helyen számítani lehet esőre, záporra, zivatarra is. A délkeleti, majd délnyugati, nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. Zivatarban a szél viharossá is fokozódhat. A hajnali 7, 13 fokról délutánra 19, 28 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap változó felhőzetre lehet számítani több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan kialakulhat záporeső, zivatar. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar térségében viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban 7, 15, délután 15 és 23 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.