Erről Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese beszélt a lapnak.

A Magyar Nemzet kérdésére Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese elárulta, év közben pótlólagos nyugdíjemelés jöhet a vírushelyzet és amiatt, hogy az infláció a várt 3 százalék helyett 3,6 százalék lett. Ezért fognak év közben 0,6 százalékos kiegészítő nyugdíjemelést végrehajtani, ez a 2,5 millió nyugdíjasra vetítve 26 milliárd forintot jelent. 

Magyar Nemzet: évközi nyugdíjemelés jöhet a vírushelyzet és az infláció miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Tállai András azt is hozzátette, hogy az infláció függvényében novemberben újabb kiegészítés jöhet. Az államtitkár szerint várhatóan nyár elején egy összegben megkapják az érintettek az első hónapkora járó 0,6 százalékos kiegészítő emelést, utána pedig ennyivel lenne több a havi juttatás. A kiegészítő emelés átlagosan évi tízezer forint pluszt jelent.

A Magyar Nemzet kérdésére – mi lesz, ha 3,6 százaléknál nagyobb lesz az infláció? – Tállai András azt felelte, hogy várhatóan az lesz a menetrend, hogy novemberben egy összegben, januárig visszamenően megkapnák a nyugdíjasok a kiegészítő emelést (általában ez a bevett eljárás a cikk szerint).

Az infláció miatt szükséges kiegészítő emelés mellett zajlik a kormány korábbi ígéretéhez híven a 13. havi nyugdíj visszaépítése is, idén negyed hónapnyival többet kapnak az érintettek – jövőre már félhavi nyugdíjjal jár több.

"A miniszterhelyettes szerint a tulajdonképpeni évközi nyugdíjemelés, azaz az előre hozott kiegészítés is azt a célt szolgálná, hogy a nyugdíjasok anyagi szempontból is minél könnyebben túlléphessenek a járványidőszakon"

- olvasható a cikkben.

Forrás: magyarnemzet.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
3,6% inflacio? Miota a fideSS van soha nem volt 5% alatt, most van ugy 15%
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Horizont: Már azt se tudod, hogy "írtál alá", bolsi fajkretén!? Hát, úgy, hogy "gyökér agyatlan faszparaszt"! Én nem másoltalak, fajkretén, hanem a neveden (ahogy aláírtál) szólítottalak! Vagy ott, ahol vagy, az elmeosztályon ennyi nem "esik le"? Ha meg nekem ajánlod a beutalót a pszichiátriára - ergo saját magadhoz - és én azt elutasítom, akkor meg nézel, mint zombi sült hal a tepsiben? Látom, agyhiány szindrómád van. Vagy az kell a Lenin Díjadhoz?
ómió
@Horizont: Most meg ezt hazudod rám, bolsi fajgörény, miközben egy mondat megértése is "áthághatatlan akadály" fajkreténségednek!? Merülj alá, szarkupac latrinabúvár, ne másra hazudd a mocsokegódat!
ómió
@Horizont: Még mindig nem merültél alá, bolsi latrinabúvár!? Ne bűzölögj itt feleslegesen!
ómió
@Horizont: Üdvözöllek, gyökér efftársnő! Ha kusikálnál, kezdd magaddal!
silber13
@ómió: Kuss neked, majd a hájas csúti zsebhokizó ellopja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.