Minderről Böröcz László fideszes képviselő beszélt a 24.hu-nak.

A budai Vár lakói a piaci ár 15-20 százalékáért vehetik meg a lakásukat a Fidesz terve szerint

Böröcz László fideszes képviselő. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Két héten belül az Országgyűlés elé kerülhet az a törvényjavaslat, ami a budai Vár önkormányzati lakásainak megvásárlását teszi majd lehetővé a bérlők nagy részének – mondta a lapnnak az előterjesztésen dolgozó Böröcz László fideszes parlamenti képviselő.

Nem kizárólag az I. kerületi önkormányzati lakások megvásárlásának lehetőségét célozza majd a javaslat, hanem minden olyan műemléki védettség alatt álló ingatlant, amit bérlőik nem vehettek meg az 1990-es években, és ezért hátrány érte őket.

Böröcz László elmondta azt is, hogy sok elégedetlen megkeresést kapott az I. kerületi lakóktól azután, hogy a Budavári Önkormányzat a párbeszédes V. Naszályi Márta polgármester vezetésével – aki 2019-ben 21 év után váltotta le a fideszes Nagy Gábor Tamást – új lakásrendelet megalkotásán kezdett dolgozni.

A cikkből kiderült az is, hogy a Fidesz politikusa március közepén konzultációt indított a budavári önkormányzati lakások ügyében. Ezen a képviselő közlése szerint körülbelül 500 család vett részt, így az ő igényeik alapján kezdeményezik majd a módosításokat.

A tervekről Böröcz László elmondta: azoknak a lakóknak, akik a rendszerváltás után nem vehették meg vári lakásukat, hasonló feltételekkel, hasonló kedvezményű vételi jogot kívánnak biztosítani, mint azoknak, akik megvásárolhatták bérleményüket.

Vagyis várhatóan a becsült piaci ár 15-20 százalékáért vehetik majd meg lakásukat.

Böröcz hozzátette azt is, hogy a lakások értékbecslését, valamint az adásvételek lebonyolítását a tulajdonosnak, vagyis a Budavári Önkormányzatnak kell majd elvégeznie. Hozzátette, elképzelései szerint a kedvezmény azokra is vonatkozik majd, akik örökölték a bérleti jogot, vagyis felmenőjük bérlőként megvásárolta volna a lakást a rendszerváltás után, de nem tehette, ezt követően pedig a családban maradt az ingatlan.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Lássuk, jól értem-e. Tehát önkormányzati tulajdonú, kedvezményes lakbérű, frekventált helyen lévő lakások eladását akarja a minden magyarok kormánya kikényszeríteni az önkormányzattól a jelenlegi lakók részére még akkor is, ha a bérleti jogot örökölte, ezzel jelentősen csökkentve az önkormányzat vagyonát, és megnyitva a lehetőséget a szemérmetlen ügyeskedések előtt.
Ügyes, nagyon ügyes, ugyanakkor mérhetetlenül aljas. Nincs itt kérem semmi látnivaló, viszont lehet majd az önkormányzatot az önkormányzati vagyon elherdálásával.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Már bocsánat, de még a panellakások is jóval drágábban voltak megvásárolhatóak, nem a becsült ár 15-20 %-áért. A sánta kutya is 10 alatt futja a százat ott, ahol egy fideszes indul a hazugságversenyben.
Eladott Ország
"Csak úgy jönnek, jönnek haza az eddig kint élő magyar fiatalok. Maguktól. Annyira jól teljesít a gazdaság, hogy már csábítani sem kell őket. Ezt egy Böröcz László nevű fickó mondta nemrégiben, amúgy fidelitas-vezér, a nagy vezér szellemi kistesója. Itthon is lehet boldogulni, ráadásul itten biztonságos az élet: Ennél szabadabb, a jogállamiságot tiszteletben tartó kormánya nemigen volt még Magyarországnak. Tessék, egy friss állócsillag, fényes eszéért meg is jutalmazta a vezére: listáról beleültették a legutóbbi választáson a fidesz-frakcióba.Gyere haza, mert kényeztet majd a kormány, ez a te kormányod is. Tiszteld! Kapsz kéglit, lesz munkahelyed. Ízibe. Itthon már majdnem minden fiatalnak van, jut neked is – a szüleidnél, a rokonaidnál, a barátaidnál, a szerelmednél akad egy pici szoba. Befogadnak, rendes emberek. Száz rongyért már élvezkedhetsz egyszobás albérletben. Ha ott a messziben mosogattál, takarítottál, tolmácskodtál, villanyt szereltél, henteskedtél, gyógyítottál, azt itthon is megteheted."
Eladott Ország
A keményen dolgozó kisember meg vegyen fel több milliós hitelt! Szarházi ingyenélő pondrók vagytok b+! Arról nem is beszélve, hogy az értékes műemléki védettség alatt álló ingatanokat is szarér-hugyér bérelték!
Béla333
Az elmúlt években a várba költözött maffiatagok további lopkodását lehetővé tevő törvény születik.
Mocskos maffia!
Itt van már az idő leállítani ezeket, mert ezeknek semmi sem elég!
CsipkeRózsa
Az önkormányzatok döntési joga a kerület lakásairól rendelkezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.