A Magyar Hírlapnak adott interjút Oroszország új budapesti nagykövete.

Oroszország nagyra értékeli, hogy Magyarország nem politizálta át a vakcinák ügyét és hálás az Orbán-kormánynak, amiért elsőként rendelt Szputnyik V-t az EU-ban

Előkészítik oltáshoz az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Nyírbátori Szakrendelőjében kialakított oltóponton 2021. április 26-án. Fotó: MTI/Balázs Attila

A nagykövet elmondta, hogy Moszkva nagyra értékeli az Orbán-kormány pragmatikus hozzáállását a gazdasági együttműködésben, a vakcinavásárlásban. Jevgenyij Sztanyiszlavov Magyarországot megbízható európai partnerüknek nevezte a múltidéző interjúban, és úgy vélte, a kétoldalú politikai kapcsolatokat pragmatizmus, kölcsönös tisztelet jellemzi.

A diplomata az interjúban felidézet Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar kormányfő találkozóit, kölcsönösen előnyösnek írta le a gazdasági kapcsolatokat, a paksi bővítést, az orosz gázszállítást. Kitért a kulturális kapcsolatokra, a két ország együttműködésére a finnugor kérdésekben.

"Moszkva nagyra értékeli, hogy az Orbán-kormány elsőként rendelt az EU-ban Szputnyik V vakcinát, más tagállamokkal ellentétben nem politizálta át a kérdést"

– mondta a vakcinavásárlásokról a nagykövet.  

"Örülünk, hogy az orosz tudomány fejlődése segít Magyarországnak a nehéz járványügyi helyzet kezelésében és a korlátozások fokozatok feloldásában, hogy az emberek lépésről lépésre visszatérhessenek a normális életükhöz"

- tette hozzá a politikus.

Az Európai Gyógyszerügynökség még vizsgálja az orosz vakcinát, de szerinte mivel hatékony és biztonságos végül engedélyezik az oltóanyagot az EU-ban.

Mint mondta, célzottan próbálták az orosz vakcinát hitelteleníteni, noha a hatékonysága a The Lancet februári adataival ellentétben már nem is 91,6 százalék, hanem 97,6 százalék. Ezt mutatta a két dózissal beoltott oroszok közt most elvégzett elemzés.

Forrás: 24.hu, Magyar Hírlap

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Hát ha valaki, akkor orbán nem politizálta át a vakcinák ügyét.
...beszarás :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Hát ha valaki, akkor orbán nem politizálta át a vakcinák ügyét.
...beszarás :)
134.bátor
Most èrkezett: Brazíliában NEM engedèlyeztèk a Szputnyikot,mert súlyos rendelenessègeket okoz!! Orbán megvètózta a V4 -ek (!!) Oroszországot elitèlő nyilatkozatát!!!
Qqberci
Lefordítom: Oroszország nagyra értékeli, hogy Magyarország leszarta a szakemberek véleményét és jó csatlóshoz illően azonnal rendelt a bevizsgálatlan vakcinából...
tudode
Persze!
.
Az ikertesó mit bánja ő, hogy fekete vagy fehér a mcska, csak fogja meg az egeret!
Sziszifusz
Azt tudomásul kell venni, hogy a magyar kormány nem politizálja át a coviddal kapcsolatos tevékenységét. Mindenről objektíven és részrehajlás nélkül tájékoztat, ... vagy talál mégsem ???
Ha lennének, akkor belátnák az elkövetett hibákat. Elfogadnák a semleges pártállású szakértői ajánlásokat, de hibák nincsenek .
Viktor atyuska, háború esetén tudja a "tutit", ezért minden rendben lesz. A járulékos veszteség ? Ugyan már, az a harccal jár.
ómió
Egykori vérbeli csahosaik, a magyar efftársak viszont, annál inkább "átpolitizálták"!
Nessy
A hatásosság lényegtelen! Lényeg, hogy mennyit lehet ellenőrizetlenül keresni ezeken a beszerzésen hazánk nagyjainak . Majd bérelnek még egy raktárt a felesleges lélegeztető gép raktár mellé.
Néro
Éljen az örök és megbonthatatlan Szovjet-Magyar barátság. Nem Szovjet ? Biztos ?
Sámannus
Gusztustalan herenyalogatók, ráadásul kölcsönösen teszik, nyilvánosan. Még ereszcsatornán sem kell nekik menekülni, úgy szemérmetlenkednek.
kokopelli
Nerm politizálta át,mert szó nélkül egy kis "lével" a zsebükben elfogadták!
namihami
A Putyin Vezér kezében levő iratok mellett sok lehetősége nem is volt másra.
""Dokument jeszty? Jeszty!""
Akkor vakcina eladás és (minő szerencse, de) családi bevétel is jeszty! Van még szabad magyar ugar!
Peller Anikó
Poroszország nagyra értékeli, hogy Magyarország pont és kizárólag politikai döntést hozott a vakcinák ügyében is, mint bármi másban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.