Az elmúlt napokban több, idősek otthonában élő lakó is megkereste az új Indexet azzal, hogy mondják meg nekik, mikor találkozhatnak már családjaikkal.

Az idősotthonok lakói teljesen fel vannak háborodva, ők kimaradtak a nagy nyitásból

Fotó: MTI/Czeglédy Zsolt

Egyikük azt írta a lapnak:

"A járvány kezdetekor nagyon jólesett, hogy elsőként kiemelten vigyáztak ránk, lezártak, hogy nehogy megfertőződjünk, de mára ezt már teherként éljük itt meg szeretteinktől elzárva. Ha el akarjuk hagyni az intézményt, 10 nap karantén vár ránk, holott már mindkét oltást több mint egy hónapja(!) megkaptuk, és oltási igazolványunk is van."

A jelenlegi szabályok szerint továbbra is érvényben lévőnek kell tekinteni azt a rendelkezést, amelyet az országos tisztifőorvos tavaly szeptemberben az összes magyarországi, szakosított ellátást nyújtó szociális intézményre elrendelt. Ez azt jelenti, hogy jelenleg is látogatási, illetve intézményelhagyási tilalom vonatkozik a lakókra.

Az idősotthonok lakói teljesen fel vannak háborodva, ők kimaradtak a nagy nyitásból

Fotó: MTI/Mészáros János

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a lapnak szűkszavúan úgy reagált, hogy az operatív törzs és a járványügyi szakemberek folyamatosan értékelik a járványügyi adatokat, és azok függvényében tesznek javaslatot az esetlegesen szükségessé váló, újabb védelmi intézkedések bevezetésére, vagy a meglévő korlátozások, így az idősotthonokra vonatkozó látogatási és intézményelhagyási tilalom feloldására.

Forrás: Index.hu
Címlapkép: MTI/Mészáros János

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Az idős otthonokkal kapcsolatban még nem kapták meg az operett törzsnél, hogy mi a véleményük, milyen javaslatot kell tenniük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Az idős otthonokkal kapcsolatban még nem kapták meg az operett törzsnél, hogy mi a véleményük, milyen javaslatot kell tenniük.
Néro
@Nessy: Megvan az már ,hogy temetés után ,csak a nagy fejetlen kapkodásuk közepette elfelejtették felolvasni. Egyébként majd bepótolják a tájékoztatást jövőre az X-elés előtt. Na akkor biztos nem maradnak ki .
vacsi
Mi nem karanténban vagyunk, csak simán otthon, de nem találkozunk a családtagjainkkal - és nem mi félünk, hanem a gyerekeket féltjük, akik még nem kaphatnak oltást.
Kapanyél
Nem értem, a kóterokban is szinte zéró a fertőzés, mégse nyitnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.