Elképesztő mennyiségű közvagyon került ki az állam kezéből kedd délelőtt, amikor a parlament kormánypárti többsége megszavazta a vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényeket. Felsőoktatási intézmények mellett alapítványi tulajdonba kerülnek kastélyok, üdülők, kikötők, parkok, földbirtokok, színház, klinikák, részvények. A voksolás nem volt egyszerű, több képviselő jelezte, hogy nem működik a szavazógépe, emiatt kellett megismételni egyes szavazásokat, a kormány javaslatai mindenesetre gond nélkül átmentek. A szavazás után kemény ellenzéki reakciók érkeztek a Fidesz hatalomátmentésére.

Ezer milliárd forintos nagyságrendben került eddig állami tulajdonban lévő vagyon (elsősorban ingatlanok és részvények) kormányzati vagy kormányközeli szereplők által irányított alapítványok tulajdonába. Az elfogadott törvények nagy része a felsőoktatást érinti. Az ellenzék kemény hangon reagált. Ezeket a Telex.hu szedte össze.

A Jobbik frakcióvezetője szerint a kormány ezzel elismerte, hogy már "készül a bukásra"

A Fidesz ma megszavazta, hogy a még megmaradt állami vagyont szépen át lehessen pakolni fideszes alapítványokba. Privatizálnak a fiúk. Lopnak. De ne aggódjatok, ez valójában csak egyet jelent: készülnek a bukásra. Mi pedig a kormányváltásra! Arra, hogy visszavegyük tőlük mindazt, amiről most azt hiszik, zsebre tették. Ha a lopást meg lehet jogászkodni, a lopott vagyon visszavételét is meg lehet. Jólétet minden magyarnak!

- írta posztjában Jakab Péter.

A Fidesz ma megszavazta, hogy a még megmaradt állami vagyont szépen át lehessen pakolni fideszes alapítványokba....

Közzétette: Jakab Péter – 2021. április 27., kedd

Momentum: Hazaárulás, párhuzamos állam kiépítése

„Ma a fideszes parlamenti többség a közvagyon jelentős részét, több ezer milliárd forintot szervez ki fideszes magánalapítványokba.” (…) „Nem nehéz látni, hogy miről szól ez valójában: Orbán Viktor tudja, hogy 2022-ben távozik a Karmelita kolostorból. Vereségre készül, ezt pedig már most sem képes méltósággal viselni: a koronavírus-járvány harmadik hullámának közepén azzal foglalkozik, hogy a közvagyon minél nagyobb részét utalja ki a saját holdudvarának

– írta a Facebookon Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Nem szeretem, ha a politikai táborok hazaárulózzák egymást, de erre most tényleg nehéz más jelzőt találni a hazaáruláson kívül. A Fidesz egyszerűen feláldozza a magyar állam működőképességét, hogy egy olyan párhuzamos államot építsen ki magának, amelyet Orbán Viktor lekötelezettjei működtetnek

– tette hozzá, szerinte 2022-ben nem csak kormányváltásra, hanem rendszerváltásra van szükség.

Az ellenzéki szövetség közös sajtótájékoztatót tartott

Az ellenzéki pártok képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak Budapesten a Kossuth téren.

Olyan mennyiségű lopás szakadt a tisztelt házra, hogy a parlament informatikai rendszere sem bírta ezt a kiképzést

– erről beszélt Burány Sándor, a Párbeszéd politikusa. (A szavazást többször meg kellett szakítani technikai hiba miatt.) Szerinte a Fidesz a vesztét érzi, ezért menti, ami menthető.

Szakács László MSZP-s politikus szerint amíg mindenki a járványra figyel, addig a kormány kilapátolja a pénzt.

Miközben az egészségügyi dolgozók éjjel nappal dolgoznak, addig a Fidesz viszi a részvényeket, viszi a kastélyokat, a Hajógyári-szigetet, és viszi az ország jövőjét is

– sorolta Arató Gergely a DK politikusa. A fő cél szerinte az, hogy rátehessék a kezüket a felsőoktatás fejlesztésére érkező uniós százmilliárdokra, és ezt közbeszerzés nélkül osztogathassák baráti cégeknek és rokonoknak. 

Orbán Viktor rossz vesztes, a vereséget a magyar adófizetőkkel fizettetné ki

– erről beszélt Hajnal Miklós,a Momentum elnökségi tagja. Orbán alternatív államot épít, ami a magyar adófizetők pénzéből jön létre.

Forrás: Telex.hu, HVG.hu, 444.hu, 24.hu, Népszava

Címlapkép: Facebook

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Nagyon remélem, hogy a 133 bátor zombi, akik ezt a rablást orbánnak megszavazták, ugyanilyen bátran viselik majd a rájuk kiszabásra kerülő büntetést.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Az efftársi hataloméhség ilyen súlyos delíriumokat indukál?
Csizmás Kond
@Aki Én: ...te egy görcsösen mániákus marha vagy, ki kényszerit hogy olvass műkarácsonyfa ? és főleg ki kér hogy a görcsös vonaglásaidat nekem címezd...nem inkább a pszichiáterednek kéne írj ?
home office
Ki az a primitív barbár állat, aki lefestet egy képet (freskót?) fehérrel, mert nem illik bele a koncepcióba?

Ne találgass: Orbán Viktor az a primitív barbár állat
Eladott Ország
És reméljük a bűnöző román cigány végezetül életfogytiglan a börtönben landol, teljes vagyonelkobzás mellett. Egyébként sem dolgozott a büdös életben egy percet sem a lopáson kívül.
Eladott Ország
@ESCOBAR: ma, 09:21 ♦ Az ütős párt megvan, úgy hívják, ELLENZÉKI NEMZETI EGYSÉGPÁRT!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.