Elég meredek indoklás jött a Facebookon a borsodi képviselőtől, aki így magyarázta el, miért kell alapítványokba tenni a közvagyont.

Meredek indoklás érkezett a fideszes honatyáról a keddi szavazás után: Hogy ne legyen az idegeneké, azért kellett közalapítványokba szervezni a nemzeti vagyont

Fotó: MTI/Vajda János

Sok esetben a Fidesz – KDNP kormány által visszaszerzett nemzeti vagyon egy részét az alapítványi gazdálkodásba adtuk, hogy már soha ne lehessen idegeneké

– idézi a 24.hu Hubay György fideszes képviselő kijelentését.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 2. választókerület azután azután találta ezt posztolni a Facebookon, hogy  az Országgyűlés keddi döntése értelmében a közvagyon jelentős része átkerül a közérdekű vagyonkezelő alapítványokhoz.

Mint a  24.hu emlékeztet rá, az alapítványoknak juttatott vagyon vagy juttatás

már nem számít közpénznek

és ugyan az alapítványokat irányító kuratóriumot a kormány nevezi ki, később az alapítói jogok átszállnak az alapítványra, így az új tagok beválasztásába már nem lesz joga a mindenkori kormánynak.

Vagyis egy esetleges kormányváltás után is lényegében érinthetetlenek lesznek a hatalmas vagyonnal rendelkező alapítványok.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Vajda János

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ezek szerint ezt az országot cirka 9.495.000 idegen lakja. Mert a többezermilliárdot most annak a néhányszáz ""nemidegennek"" adták a kezeibe. Elosztották a családi ezüstöf--maguk között.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
És mostantól ezt skandálja majd a buta szekta. Minden rendben.
namihami
Ezek szerint ezt az országot cirka 9.495.000 idegen lakja. Mert a többezermilliárdot most annak a néhányszáz ""nemidegennek"" adták a kezeibe. Elosztották a családi ezüstöf--maguk között.
kereső
@Nessy: Sajnos ez nem hülyeség, elég csak arra figyelni, amit a csicskák itt elhintenek, és demeter szilárd új kultúrpápára, meg schmidt marira. Ők igy gondolják- hogy aki, ami nem a fideSS, az idegen.
" Sok esetben a Fidesz – KDNP kormány által visszaszerzett nemzeti vagyon egy részét az alapítványi gazdálkodásba adtuk, hogy már soha ne lehessen idegeneké. "- Hubay György fideSS-es képviselő.
Értjük. Ha nem a fideSS van hatalomban, és kormányon , akkor azok , akik hatalomban vannak IDEGENEK!."- irtam volt egy másik cikk alá.
Néro
Hááát pici szívem neked agyadra ment valami rohadt narancslé. Nem létező idegenek kezére nem tud menni, viszont aljas, tróger semmirekellő buta ingyenélőknek elherdálni nem kéne. NEM A TIETEK a jó huha anyád ! Ti nem az ország vagytok csak egy kelés az Ország tomporán.
Nyírfa
A címhez: nem ról, hanem tól. Nem fogom megszokni a pongyolaságot!
Egyébként éppen ezt készültem kimásolni a Nyugati Fény cikkéből egy másik hozzászólásom részeként, de az oldal ezt nem tette lehetővé, így lemondtam a fideszes képviselő agyament kijelentésének a véleményezéséről.
Ezek a fideszesek tényleg ennyire idióták vagy/és gerincbántalmak miatt képtelenek kiegyenesedni?
Lehet, hogy ki sem fejlődött a gerincük? Ez mindent megmagyarázna.
Qqberci
"Idegen az, akire a FideSS azt mondja."...
human
Valójában fel fogják élni az alapítványok a kapott vagyonokat és az államnak újra vissza kell majd vennie az intézmények fenntartását. És persze a felhalmozott adósságot is ki kell fizetnünk. Ez lesz a fideszes mohóság eredménye.
kereső
A magyar kormány az egyetemeket azzal birta rá a "modellváltásra" ( de szép szó szinonimaként a lopásra), hogy soha nem látott mértékű fejlesztési/finanszirozási pénzt kapnak. 1500 milliárdot. Ezt az uniós helyreállitási pénzből szándékozott finanszirozni a kormány. DE! Brüsszel megálljt intett, mert közölte, hogy nem hajlandó finanszirozni a "modellváltást". Na egyetemi urak- most aztán, se pénz se posztó. Mi meg futhatunk a közvagyon után, amely elveszitette köz jellegét. Persze azok a kuratóriumi elnökök, és tagok meg meggazdagszanak.
tudode
Röhej egy pasi azzal, hogy 122 évig nem egy armada portgyázott az országban, és egyiknek sem vetemedett arra, hogy a különféle cégérú 122 éves egyetemet alapítványosítsák, csak a cégér változott!
.
Aminek az a fintora, hogy alapítványból lett egyetem 1899-ben.
.
www.uni-corvinus.hu/fooldal/egyetemunkrol/az-egyetemrol/az-egyetem-tortenete/
.
"""" Egyetemünk egyik közvetlen elődje, a Keleti Kereskedelmi Akadémia, amelyet 1899-ben alapítottak. """
------------------------------
.
Nem kell aggódni az idegenek a spázban vannak/lesznek, úgy ahogy van
.
----- KÍNAI GYARMAT LESZ MAGYARORSZÁG, ORBÁN ELADTA AZ ORSZÁGOT A KÍNAIAKNAK (IS)
.
nepszava.us/kinai-gyarmat-lesz-magyarorszag-orban-eladta-az-orszagot-a-kinaiaknak-is/
-----------------------------
.
Őfélesége cinkeltkártyájában benne van az, őzönvíz utána!
ómió
Nehéz a "nyelvezete", efftársak!? Szóval, hogy majdan ne "privatizálhassátok" el!
Pokróc
Gratulálunk ! Alakul az új 1 pártrendszer és az új felső 10 000 .+ lehet csinálni persze , de szerintem korai örülni .Nem lesz jó vége . Üldözési mániás paranoia és zavarodottság 1 100 évente előforduló világválság utáni 10 évben .
Gauntlet
@ómió: igaz, mert már elprivatizálták őket a narancs elvtársak: Szili meg a többiek !
human
@sgl: Novemberben már megint karcolgattak a gránitszilárdásgún:
"Az Alaptörvény új, kilencedik módosításáról szóló törvényjavaslatban ezt olvashatjuk: közpénz az állam bevétele, kiadása és követelése. De vajon miért tartotta fontosnak a Fidesz, hogy ezt a tőmondatot “gránitszilárdságúvá” tegye, beírva egyből az alkotmányba?"
www.szabadeuropa.hu/a/kilencedik-alkotmanymodositas-kozpenz-definicio-fidesz/30942863.html
ómió
@Gauntlet: Az a szó, hogy KÖZalapítvány, efftársilag annyira értelmezhetetlen, hogy még a tetves bolsiságukat is másokra hazudnák? "Elprivatizálta" őket a KÖZ! Az elmeosztályról ennyi se világos?
Gauntlet
@ómió: kik?? Most privatizálták el a narancsos barátaid ! Kivették az állam kezéből a sajátjukba ! Benne az összes vagyontárgy övék ! mit nem lehet érteni ezen?
home office
Csak az arcát nézd (hogy mennyi esze van és milyen hülyeségeket beszél, azt most hagyjuk).
Rá bíznád a gyerekedet, akár egyetlen órára is?
Ha nem bíznád rá a gyerekedet (akár egyetlen órára is), miért bízol benne... egy ilyenben???
ómió
@Gauntlet: Eszerint a "köz" szónak nálad még mindig nincs értelme. Majd szólj, ha lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.