A Budapesten Magyarország által fizetendő kínai hitelből kínaiaknak létrehozandó egyetem mellé még egy sportlétesítményt és egy konferenciaközpontot is felhúznak, amelyet a kínai egyetem ingyen használhat majd.

Újabb hajmeresztő részletek a kínai egyetemről: részben magyar adófizetők pénzéből fizetik a fenntartását is

Fotó: pixabay.com

Vagyonkezelő alapítványt hoz létre a kormány a Fudan Hungary Egyetem fenntartására, derült ki a kormány és a Fudan Egyetem megállapodásából – írja egy független képviselő hivatkozva a 444.hu.

Szél Bernadett képviselő Facebook-posztja, illetve az online csak angol nyelven elérhető megállapodás szerint ez az alapítvány kapja majd meg kezelésbe a kínai egyetemnek felajánlott 26 hektárnyi területet, az azon felépülő kampuszt minden kapcsolódó épületével és infrastruktúrájával együtt.

A szerződésből Szél szerint az is kiolvasható, hogy részben az egyetem fenntartását is költségvetési forrásokból finanszíroznák. A szerződésben a kormány azt is vállalta, hogy a kampusz közelében egy modern sportlétesítményt és egy ötezer fős konferenciaközpontot is felépít, amit az egyetem majd ingyen használhat.

Elolvastam és döbbenetes dolgokat találtam a kormánynak a Fudan egyetemmel kötött megállapodásában. 1. Vagyonkezelő...

Közzétette: Szél Bernadett – 2021. április 28., szerda

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Paks 2 is meg ez is az ország érdekei elleni bűncselekmény. És akkor még a Bp.-Belgrád (100 évre titkosított) vasútvonalról még nem is beszéltem.
Egy mocskos hazaáruló maffia banda, remélem börtönben rohadtok meg mind egy szálig!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
És azt is rebesgetik, hogy az "elit" egyetem kőkeményen tandijas lesz- állami férőhelyek nélkül.
ómió
Miért? A kínaiak majd grátisz képzik a magyart?
Sámannus
Szerintem Palkovicson már gatya sincs, mert már az is a kínaiaké.
Béla333
Paks 2 is meg ez is az ország érdekei elleni bűncselekmény. És akkor még a Bp.-Belgrád (100 évre titkosított) vasútvonalról még nem is beszéltem.
Egy mocskos hazaáruló maffia banda, remélem börtönben rohadtok meg mind egy szálig!
Pokróc
Már ne haragudjon senki + . de én 1 kibaszott kinait nem akarok itt látni , 30 éve jöttek és sem integrálódni sem asszimilálódni nem voltak képesek ,van 1 saját kasztjuk és abban élnek. ,Szóval jobb ha maradnak ott ahol vannak .
Lehet léteznek más országok ahol fel tudják venni a jelen europai élet ritmusát és beilleszkednek . Bár ezt kétlem ,talán Usa .
Néro
@Sámannus: A nagyobb baj , hogy rajtad se. Miatta. A fenét se érdekli ha egy szál alsó gatyában menekül kipcsakisztánba.
Pokróc
Ha valaki tőlem +kérdezi mi érdekel ? A Brit ,Holland vagy a kínai ,koreai tudás és tecnológia akkor engem a Brit, Holland érdekel jobban .
Ez teljesen 1 értelmű ! Kinek nem és miért ? Az most szóljon itt !
Néro
De jó is lesz nekünk ! Várom mikor jön , hogy kötelező belépni a Kííín-ai kommenista pártba. Előszőr csak Fitymáéknak aztán mindenkinek.
Pokróc
Akkor szólj és verd a nyálad ha Brit 1etemet hoztál nem kínai szemetet .Felcsútigörény trágyásparaszt utcaiharcos senkiházi .! Ki vagy állítva piroslappal ,ráxartál a gyepre a 75.percben és nem szedted fel . ! :-)
Nessy
Ez már minden józan észnek ellentmond! Ebben mi lesz jó az országnak? Azonkívül hogy milliárdokkal "támogatjuk" a kíniak modern trójai falovát behozni az unióba! Az oroszoknak is segítünk ugyanebben.
kokopelli
@RonaGyuri: Csodálkozzanak! Hányan mondták már,hogy a "sárga békés gyarmatosítás" a hitelezéssel kezdődik!
A Zorbán már pár évvel ezelőtt Peking-ig araszolt ,hogy belelépjen a ß@rba! Azóta se pucolta le a bocskorait! (;-()
CsipkeRózsa
CEU ellenzők és a Fudan egyetem kedvelők figyelmébe ajánlom:

"A CEU/Közép Európai Egyetem 2015-ben több, mint 5.9 milliárd forint adót fizetett Magyarországon, továbbá
2015-ben 3,5 milliárd forint összeget költött el Magyarországon." Ezek az összegek a munkabéreket nem tartalmazzák."
CsipkeRózsa
@Pokróc: Nem az a baj, hogy itt vannak, hiszen ők eltartják magukat, szorgalmas emberek. Akik mos jönnek, azokat mi tartjuk jól a mi pénzünkből készült kényelmes, tantermekkel, hálószobákkal, sportolási lehetőséggel, stb.
CsipkeRózsa
@Sámannus: Palkovics gatyáját mi fogjuk pótolni, a mi pénzünkből.
CsipkeRózsa
Megint Medgyessy jutott eszembe, mit kapott ő a fidesztől, amiért merészelt Kínába menni!
csipetke
Ha ez így van,ahogy a cikk írja,akkor ez a kormány/orbán mostmár biztos hogy nem normálisak. Egy ekkora dologról miért nem tart legalább egy online konzultációt orbán?Minden kis fisz-fasz dologról lehet,egy olyanról,ami miatt még az unokáink is szívni fognak,arról nem?Elképesztő,hogy mi megy ebben az országban.
kereső
@Pokróc: Teljesen igazad van. Miért nem környékezték meg a Yale-t, a MIT-et, a Harvardot, Oxfordot, a Sorbonne-t, a Zürichi egyetemeket? Hm?...
csipetke
@Shikari: 14:26 Azt tudtad,(ha már a kínai kultúrát méltatod) hogy Kínában keményen üldözik a keresztényeket? Mert orbán már igazán eldönthetné,hogy kinek csóválja a farkát. A kommunisták,a buddhisták,a muzulmánok,vagy kik jönnek be orbánnak?
kereső
@csipetke: Amelyik épp hasznára van. Orbán egyébként pogány. Nincs benne semmiféle könyörület, a lelkiismeret ismeretlen számára, naponta- óránként szegi meg a 10 parancsolatot, az imádsága a templomban csak a külvilágnak szól Pogány, aki sokkal-de sokkal közelebb áll a sátánhoz, mint Istenhez.
ila51
@csipetke: 17:58 ha nem megy a toll , megy a rongy
ila51
majd figyeljétek meg , fognak még a magyarok egy tál rizsért dolgozni nekik...ezt egy kínai vállalkozó jelentette be a rendszerváltás után
gina
@Shikari: TE MEG KAPJ EGY TEPSIT A HULLAHÁZVAN , INTELLIGENS VAGY MINT EGY TYÚK
kissé felnőttem
na ezt ha meglépitek az ország népe belendül aztán futhattok kináig akár aljas népség mi megdöglünk itt ?? orbán meg kinát csinál hát basszus a Hazánkból normális???
Pipás
@Shikari: Ezzel most a saját ítéleted mondtad ki.
Pipás
@Shikari: Azt tudod, hogy ez a kultúra, már nem az a kultúra? Hallottál Mao Ce-tung-ról és a kulturális forradalomról? Ja, hogy azt már a felső tagozaton tanították, de addig nem jutottál el.
kokopelli
@Pipás: az egyiptomit,a görögöt és a többit is tisztelni kell,mert a magyar ~1000 éves!? (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.