Zacher Gábor elmondta a véleményét: szakmai szempontból megkérdőjelezhetőnek tartja a hirtelen nyitást – írja a Blikk.hu.

Zacher: "megkérdőjelezhető a hirtelen nyitás"Fotó: MTI / Mohai Balázs

Kubatov Gábor, az FTC elnöke Facebook-oldalán arról számolt be, hogy amint megvan a 4 millió beoltott, megnyitják a meccseket

Az üggyel kapcsolatban pedig Zacher Gábor megfogalmazta az ATV Híradóban, hogy fontos hangsúlyozni, hogy az oltás felvétele nem jelent azonnali védettséget.

A toxikológus szerint az első oltás után 5-10-12 nappal kezdődik a védettség kialakulása, a második oltást követően pedig körülbelül 10-14 nappal mondható el, hogy azt a fokú védettséget érte el az illető, ami a különböző oltóanyagok leiratában szerepel – fogalmaz a Blikk.hu.

A toxikológus hozzátette: szakmai szempontból megkérdőjelezhető az ilyen hirtelen nyitás, de reméli, nem lesz igaza, és később nem lesz meg ennek a böjtje.

A nyájimmunitáshoz ez kevés, ahhoz az kellene, hogy a lakosság 80 százaléka be legyen oltva. Ezt viszont nem tudjuk elérni, ehhez ugyanis a fiatalkorúak oltása is kellene- adta Zacher arra a kérdésre, hogy kétmillió beoltott ember mennyire tudja visszafogni a járványt

Forrás: Blikk.hu

Címlapkép: MTI / Mohai Balázs

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Yoda69: kutya nem kérdezi...csak nyomul...
NKF
Ma reggel hallgattam Zacher Gábort a HIR TV-ben!Merem ajánlani mindenkinek!
Világosan,érthetően beszélt!Aki meg nem érti,vagy nem akarja bekaphatja!
NKF
Ja,jut eszembe!Mi van ezzel a Faszházyval,hogy nem szerepel a mai hírekben?
Nessy
Amikor már a nyáron szóltak a szakemberek, hogy böjtje lesz a nagy szabadságnak, akkor sem vették őket komolyan. Sajnos az eredmények őket igazolták. Az első oltás után pár napon belül kiküldött "Védettség kártya" hamis biztonságba ringatja az embereket. De ez pusztába kiáltott figyelmeztetés.
istván irén
Mert a szakemberek jobban tudják? ne hordj maszkot mert beteg leszel fő banyánk szerint ,most kötelező. Szart se tud a vírusról igazából egyik sem csak kísérleteznek. Rajtunk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.