Szombat reggeltől módosul a kijárási tilalom, éjfélig kell majd hazaérni és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára és a velük érkező kiskorúaknak megnyílnak bizonyos helyek, mert a mai vagy a holnapi nap folyamán egész biztosan meglesz a négymillió beoltott – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

"A vakcina olyan, mint a golyóálló mellény, a vírus lepattan róla" – Orbán bejelentette, hogy szombaton nyílnak a helyek a védettségi igazolványosoknak

Fotó: Facebook

A közpénzből működtetett hirado.hu összefoglalója szerint a kormányfő elmondta, hogy a 16 és 18 évesek közöttiek oltása az érettségi után indul, amihez Pfizer vakcinát fognak használni, ezért ma még lehet oltakozni Pfizerrel, legközelebb viszont hetek múlva kerülhet erre sor. Ennek oka, hogy a fiatalok számára félreteszik a szükséges vakcinákat.

Korábban úgy védekeztünk, hogy elzárkóztunk, ezzel a vírus terjedését lassítottuk. De most már támadásban vagyunk. Mert a vakcina olyan, mint a golyóálló mellény, a vírus lepattan róla

– fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő ugyanakkor hozzátette, hogy még felelősséggel tartozunk mások felé, mivel még nem vagyunk túl a járványon, még nincs mindenki beoltva.

„Most már többségben vannak a védettek, a beoltottak, így indokolt, hogy hozzájuk igazodjunk, hogy ők kedvezményeket kapjanak"

– mondta a kormányfő.

Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminiszter felhatalmazták, hogy Magyarországra a számára fontos országokkal kössön országközi megállapodást, hogy elfogadják egymás oltási igazolványát, és az emberek karantén kötelezettség nélkül tudjanak utazni.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet: tévhit, hogy a keleti vakcinákkal beoltottak nem tudnak utazni majd.

Ez nem igaz, hiszen már Németország is orosz vakcinát vásárol. Nem lesz semmi megkülönböztetés a keleti és a nyugati vakcina között

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

Bár sportrendezvényeket lehet már látogatni a négymillió beoltott után, lakodalmakat még nem lehet tartani. Erre az a magyarázat, hogy a sportrendezvényeket is csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, viszont egy lakodalom esetében ezt nem lehet előírni, ott keverednének a beoltottak és a nem beoltottak.

Egyelőre nem tudjuk, hogy a következő nyitási lépés négy és félmilliónál vagy ötmilliónál fog-e bekövetkezni

– mondta Orbán Viktor.

Már nem kell várni az oltásra, hiszen van annyi vakcina, hogy ha valaki regisztrál, már akár aznap meg tudja kapni az oltást, függetlenül attól, hogy hány éves és milyen egészségügyi állapotban van

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy fontos látni, a világ nagy egyetemei rugalmas rendszer szerint működnek, egyfajta alapítványi rendszer szerint.

„Az elmúlt évben megtörtént néhány egyetem kiválasztása és a pozitív tapasztalok hatására több egyetem is bejelentkezett hazánkban, hogy ők is szeretnének átalakulni, mivel így sokkal nagyobb pénzösszegeket tudnak lehívni"

– mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a korábbi kommunizmusra visszavezethető tapasztalatok miatt is, a magyarok félve tekintenek az átalakításra, mivel sokak szemében csak állami vagy csak magán tulajdon létezik. Más forma nem.

„Az alapítványok élére szakértőket neveznek ki, akik a nemzeti értéket és érdekeket tartja szem előtt, és azt, hogy hogyan lehet az egyetemek korábbi sikertét visszahozni, hogyan lehet ismét kívánatossá tenni egy-egy szakmát a diákok előtt"

– mondta a miniszterelnök.

Végeztünk kutatásokat, az oltási hajlandóság felmérésére, és sajnos azt tapasztaljuk, hogy a baloldal oltásellenes kampány meghozta az eredményét – fogalmazott Orbán Viktor.

A baloldali érzelmű emberek között az oltási hajlandóság alig éri el az 50 százalékot. Orbán Viktor arra kérte a baloldali szimpatizánsokat, hogy az oltásból ne politikai kérdést csináljanak, ne így fejezzék ki pártpreferenciájukat.

Az oltás nemzeti érdek, így mindenki minél hamarabb regisztráljon az oltásra és vegye fel azt – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Mint mondta, most még az oltás megszervezésére fordítanak nagyobb hangsúlyt, de ahogy tér vissza az élet a normális kerékvágásba úgy egyre inkább fontos lesz egy újraindítási terv elkészítése.

Már a 2022-es költségvetést is ennek szellemében készítik el. A miniszterelnök hangsúlyozta: fontos, hogy a gazdasági válságból való kilábalást nem megszorításokkal akarjuk elérni, hanem támogatásokkal.

A kormány a nemzetalapú, támogatást nyújtó gazdasági újraindítást tűzte ki célul, így a 2022-es költségvetésben helyet kap a 13. havi nyugdíj visszaépítésének újabb lépése, illetve a 25 év alattiak szja mentessége is

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
""A vakcina olyan, mint a golyóálló mellény, a vírus lepattan róla"'"

Orbán pedig pont olyan, mint egy hülye..a tények lepattannak róla :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
""A vakcina olyan, mint a golyóálló mellény, a vírus lepattan róla"'"

Orbán pedig pont olyan, mint egy hülye..a tények lepattannak róla :(
Emmersson71
"„Most már többségben vannak a védettek, a beoltottak, így indokolt, hogy hozzájuk igazodjunk, hogy ők kedvezményeket kapjanak""

HAZUDSZ!!!

Az első oltás még nem ad teljes védettséget, de még az is vitatott, melyik vakcinánál milyen fokú ellenanyag termelést indít be és mennyi idő elteltével!
DE!
Ha az első oltással rendelkezők számát nézzük - ami hiba, de legyen gondolatkísérlet! -, akkor sincs meg ma még a 4 millió sem!!! Az is KEVESEBB, mint a lakosság fele, vagyis HAZUDSZ,amikor ezt mondod a száddal: "már többségben vannak a védettek, a beoltottak"

Igaz, ez azokat nem érdekli, akik péntekenként csüggnek szavaidon, akiknek te vagy az istenük :(
Ők hívők, nem gondolkodó emberek.
Kapanyél
Szívmelengető érzés, hogy szeretett Vezetőnk ehhez IS ért! Azt hiszem fel kell világosítsam orvos ismerőseimet, akiktől eddig az információkat kaptam, hogy téves tudás birtokában vannak. Eddig mind azt mondta, hogy bizony a vakcinák ellenére elkaphatja az ember a vírust, csak éppen nem dobja el a kanalat! De az esetleges védettség hiányában ez nagyobb valószínűséggel bír!! No mindegy, éljen a teljes immunitás!
kokopelli
Az Orbán ingéről biztos visszapattan,mert ő minden másnap mosatja azokat! ...Karácsony és Húsvét másnap-ján!
ómió
Lepattan, mint "jó efftársról" az oltakozási felhívás!
kereső
"Ez nem igaz, hiszen már Németország is orosz vakcinát vásárol. Nem lesz semmi megkülönböztetés a keleti és a nyugati vakcina között"- ne hazudj more. Már van megkülönböztetés. És aki nem értesült volna eddig róla Merkel kancellár azt nyilatkozta a minap, hogy az EMA-hoz engedélyeztetésre beadott kérelem a Szputnyik vakcinára- még mindig sdokumentum hiányos, tehát a közeli jövőben nem valószinű engedély. Természetesen, ha belátható időn belül lesz engedélye a vakcinának, akkor Németországország vásárolni fog belőle. A belátható idő nem hónapokat jelent, mert akkor már felesleges lesz- hiszen a Pfizer és Moderna képes lesz kielégiteni európa oltási igényét- az oltássi kapacitásokat is figyelembe véve.
Na erről ennyit.
justhpeter
@Pálinkás Pál: Hogyne haggatná valaki. Nagy Katalin ott ül vele szemben leesett állal. Azaz egy biztos vevő már van erre a rengeteg hülyeségre.
kereső
"A kormány a nemzetalapú, támogatást nyújtó gazdasági újraindítást tűzte ki célul, így a 2022-es költségvetésben helyet kap a 13. havi nyugdíj visszaépítésének újabb lépése, illetve a 25 év alattiak szja mentessége is"- és ezért kapott közel 10 milliárdot babis cseh elnök cége.Nem jövőre kap, hanem most kapott. Meg a dvtk is most kapott milliárdokat. meg az egyházak 189 milliárdot a járvány kezdete óta - a gazdaságvédelmi alapból.
Eladott Ország
A bűnöző és politikai prostituált román cigánynak azért illene annyit tudni, hogy 100 %-os védelem nincs. A kínai és az orosz vakcina meg legfeljebb csak (javított) szenteltvíznek fogható fel, de már az is valami, ha nem árt.
Maxipocak
Te már csak tudod te szarházi. Abban is alszol, olyan gyáva kis féreg vagy.
Aki Én
@ómió: Te miért hazudozol folyamatosan? Nem félsz semmitől, te ártalmas féreg?
Nessy
@Eladott Ország: A golyóálló mellénynek is van sebezhető pontja, nem teljes testpáncél. A delikvens orrát, száját nem védi. Nem baj, a híveknek ennyi bőven elég a hozsannához.
silber13
@Aki Én: Majd fog félni, de rohadtul ám,
division
A vakcina nyilván véd, az a dolga, de ennél azért kicsit tudományosabban kellett volna megfogalmazni a működési elvét...
kokopelli
@kereső:...én az elsőt április 5.-én kaptam meg,mivel a TV-ben láttam,hogy hétfőtöl a háziorvosok má r"lőnek"!Annyi
pácienset "lőttek már be" azóta,hogy én is csak május 7.-én kapom a másodikat! Azért nem győzi a BioNTech az u-
tánszállítást,mert már elég régen indult be a dolog! Igazad van,mert mielőtt az oroszoktól bizonytalan határidőre vásá-
rolnának,azelőtt csökkentenék az exportot!
RonaGyuri
@Emmersson71: sőt a józan megfontolás is! =))
kereső
@kokopelli: Most dicsekedjek, hogy április 9.-én én a második Pfizer-t vettem fel? -miután március elején visszautasitottam a kinait.
kereső
@division: Orbán meg a tudomány? Hm...Irreális elvárásaid vannak.
kokopelli
@kereső: Jobb helyeken a kínait nem is ajánlották fel! Én nem tudtam volna még dicsekedni sem! (;-))
namihami
De azért ezek között a mellények között is van gyárihibás selejt. Mint a tények mutatják, nem mindig pattan le róla.
simmering73
A kép címe lehetne: Egy őrült naplója.
kereső
@kokopelli: De vesztek 30 millió Szputnyikot hehehehe!:)))))))))))))))Aztán majd megtudjátok, hogy hogyan módosit az éltre kelt adenovirus!
Félre a tréfát- mert ez nem az- nem dicsekedni akartam, nálam szerintem senki nem ágált többet a kinai lötty ellen, főleg hogy válogatás nélkül adták a 60 fölöttieknek.
kokopelli
@kereső: Attól függ ki vesz!!Mi biztosan nem,mert még nem olvastam ill. nem hallottam róla! Errefelé a hírközlő
médiumok meg sem említik! A mainz-i vakzina is megfelel,mert a szegény ember "Corminaty"-t nyel! (;-))
kokopelli
@kereső: lehet hogy az orosz-csodát a volt NDK területek kapják? (;-)) (...nem "nyel",hanem lövet")
kereső
@kokopelli: Nem olvastad? A magyar szabad sajtó!!! már tényként kezeli a hirt. Sőt azt is tudják, hogy a volt NDK területén az emberek szivesen fogadják mindazt, ami az oroszoktól származik. Visszasirják Hoeneckert?, meg Putyint? Hisz ott teljesitett szolgálatot, kgb-s ként.
CsipkeRózsa
Ő már csak tudja, azért hordja a golyóálló mellényt.
nezelodo
@simmering73: ma 13:32. A Szász János pedig megrendezheti mint az eredetit, de nem a komáromi várban, hanem a Cinegében, legfeljebb elintéz magának megint egy hajnali házkutatást!
ómió
@Aki Én: Most meg már a tetves bolsiságod helyett a mocsokbolsi egódat hazudnád rám, bolsiék elmebetege!? Ne görcsölj vele! Idióta vagy anélkül is!
ómió
@silber13: Üdvözöllek, Hülye efftárs! Én ómió vagyok. Jobbulást neked!
ila51
@Emmersson71: tegnap 9:17
...ez itt a végén mindent elmond ...milyen igaz
kokopelli
@kereső: ...mivel az "egyesülésnél" az "oszik" nagy része azt hitte,hogy "ruck-cuck" kiegyenlítődnek a dolgok,csalód
iuk kellett!Azt még sokan máig sem heverték ki! El tudom képzelni,hogy a lakósság öregebb része,még visszasírja
azt az NDK-t ahol csak dolgozgattak! ...de nem azzal fizetgetéssel! Emlékszem rá,hogy '89 után jöttek mint a sáskák,
és cca. 10 év alatt lassan eltüntek! A szivesen vásárolt keleti vakcina sem más! Igaz,hogy annak a nagyobb része
vissza is ment,ahonnan jött! (;-))
kokopelli
Eladnám a Zorbánnak az én mondásomat: "a maszk meg olyan,mint a sisakrostély"!
... azért szóljon neki valaki,hogy nehogy "sisakrostélyost" rendeljen a Gundel-be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.