A VIII. kerületben már azokat is beoltják kínai oltóanyaggal, akik nem foglaltak időpontot, a IX. kerületben ezer megmaradt Sinopharm-vakcniára kellett extra oltónapot szervezni.

Kevesen érdeklődtek a kínai vakcináért Józsefvárosban és Ferencvárosban

Fotó: pixabay.com

Hétfőn háromnapos tömeges oltási kampány indult, amelynek keretében a hétvégén érkezett Sinopharm-oltóanyagot kaphatták meg azok, akik regisztráltak, de eddig még nem jutottak vakcinához – írja a 24.hu.

Számos budapesti kerülettől kérdezték meg, sikerült-e eloltani a kormányhivatal által a hétvégén szétosztott kínai vakcinamennyiséget, miután a 24.hu laphoz érkező hírek szerint a fővárosban a legkevésbé kelendő a Sinopharm. Egyelőre a VIII. és a IX. kerület osztott meg adatokat a 24.hu-val, és ezekből kitűnik, hogy valóban csekély volt az érdeklődés a kínai vakcina iránt, így nagy mennyiség megmaradt.

A VIII. kerületbe 3043 Sinopharm-vakcina jutott, a Szent Kozma Egészségügyi Központba (a kerület szakrendelőjébe) 1073 oltandó nevét adták le, és a szerda délutáni adatok alapján mindössze 770-en mentek el felvenni a kínai vakcinát.

Ferencváros az e heti oltási kampányra összesen 1289 adag Sinopharm oltóanyagot kapott, amire az önkormányzat által küldött adatok alapján mindössze háromszázan jelentkeztek, a megmaradt ezer kínai vakcinára péntekre szerveztek oltónapot a szakrendelőbe.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Pedig biztos van meg fideSS-birka boven. Ilyenkor hol van az hires 2 millios tabor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.