Bene Krisztián, akit leginkább lúgos orvosként ismerhetünk, még 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele – írja a Telex.hu. A lap információja szerint Bene 2016-tól sorra szabadul meg a vagyonától, hogy ne tudja majd megfizetni az első fokon 25 millióra ítélt kártérítést Renner Erikának, akit az orvos lúggal csonkított meg.

Telex: A lúgos orvos megszabadult volna a teljes vagyonától, hogy ne kelljen kártérítést fizetnie az áldozatának
Fotó (illusztráció): Pixabay

Renner Erikát megkötözte, elkábította és a maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére.

A Telex.hu cikke szerint 2016 óta folyamatosan és módszeresen szabadult meg a vagyonától a lúgos orvosként emlegetett volt kórházigazgató, vélhetően azért, ha sor kerülne arra, hogy áldozatának kártérítést kelljen fizetni, ne legyen elegendő fedezete.

Arra, hogy Bene Krisztiánnak fizetnie kell, minden esély megvan – írja  a lap. Csaknem négy év pereskedés után ugyanis a Fővárosi Törvényszék tavaly novemberben első fokon ítéletet hirdetett a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében, és kimondta, hogy Bene Krisztiánnak 25 millió forint kártérítést kell fizetnie Renner Erikának, amiért megsértette a nő testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát.

Az ítélet ellen a férfi fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik, de az április 8-ra kitűzött tárgyalást a benyújtott újabb indítványok és a járványhelyzet miatt is elnapolták. Eközben viszont a lap szerint Bene sem tétlenkedett:

tehermentesítette azt a Budapest-környéki családi házat, ami még a nevén szerepel, ezzel pedig megnyílt a lehetősége arra, hogy azt az utolsó nagyobb értékű ingatlant is kijátssza, amihez még részben köze van.

A lúgos orvos áldozata és jogi képviselője már többször jelezték a bíróságnak, hogy úgy látják, Bene a vagyona kimentésére törekszik. Renner Erikáék először tavaly év elején nyújtottak be ideiglenes intézkedés iránti kérelmet, de a bíróság elutasította azt. 

A Telex kérdésére a Fővárosi Törvényszék sajtóosztályán azt válaszolták, hogy 

az ideiglenes intézkedés elrendeléséhez nem volt elegendő a felperesnek általánosságban arra hivatkozni, hogy tudomása szerint az alperes megkísérli elvonni a fedezetet a kártérítési követelés elől

A döntés ellen Renner Erikáék akkor végül nem fellebbeztek. Tavaly, amikor kimondták elsőfokú ítéletet, másnap újra beadták a biztosítási intézkedés iránti kérelmüket.

Akkor azzal hívtak fel a bíróságról, hogy amennyiben nem vonjuk vissza a kérelmünket, akkor azt vissza fogják utasítani. Szerintük ugyanis az, hogy Bene a büntető eljárásban jogerősen megítélt 750 ezer forintot nem fizette meg, nem jelenti azt, hogy a polgári eljárásban a 25 milliót ne akarná kifizetni

- állítja Renner Erika.

A nő és ügyvédje legutóbb múlt héten lépett. Akkor vált nyilvánvalóvá, hogy a Bene tulajdonába tartozó ingatlanról az összes terhet levetették, ezért újra benyújtották a biztosítási intézkedés iránti kérelmet, a bíróság pedig ezúttal elrendelte a pénzkövetelés biztosítását.

Ennek köszönhetően Renner Erikának sokkal nagyobb esélye van arra, hogy a megítélt kártérítési összegből tényleg lásson is majd valamit.

Innentől az ügy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar Hivatalához kerül. Miután pedig az illetékes végrehajtó megkapja a végzést, és bejegyzi a biztosítás tényét, pórázon tarthatja az adóst.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A pénzbüntetés börtönre is átváltható. Ha nem ""rokon"" lenne ez a genya, akkor a bíró a 25 milliós pénzbüntetést jogerősen átválthatná leülésre, napi 5.000 forintos értékben.
25 millió/napi 5.000 ft. És fogadjunk, hogy azonnal ismét kerülne egy kis pénz a dokinál.
namihami
A pénzbüntetés börtönre is átváltható. Ha nem ""rokon"" lenne ez a genya, akkor a bíró a 25 milliós pénzbüntetést jogerősen átválthatná leülésre, napi 5.000 forintos értékben.
25 millió/napi 5.000 ft. És fogadjunk, hogy azonnal ismét kerülne egy kis pénz a dokinál.
namihami
Bocs, lemaradt: A bűncselekményért járó börtön mellé még az a 13 és fél évecske. Kezelhetné a börtönkollégákat.
jesz
@Horizont: és hab a tortán, hogy ez a rohadék orvosigazgató volt egy szeretetkórházban...még akkor is, amikor folyt a tárgyalás...

Nagyon erős hátszele van ennek a hősszerelmes orvosnak(mert a diplomája még megvan)
Eladott Ország
@Horizont: "Miféle önbecsülése van annak a nemzetnek, amely elviseli ezeket a selejtes figurákat?
Mikola István, a pártállam Hazafias Népfrontjának alelnöke, a KDNP-ből a Fideszbe átnyergelt orvos-politikus, az első Orbán-kormány majdnem legellenszenvesebb, legnépszerűtlenebb figurája (igen, 2000 táján még volt különálló egészségügyi tárca), a miniszterelnök-helyettes-jelölt, akitől még saját párttársai némelyikének is felháborodott a gyomra, aki rengeteg megosztó intézkedése és kijelentése dacára nem bukott bele a dicsőségbe, sőt, aki 2011 és 2014 között Magyarország OECD-nagyköveteként működött Párizsban és aki jelenleg Szijjártó minisztériumában a biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárságot vezeti nagy erőkkel, három feleséget fogyasztott el tartalmas élete során. Amihez természetesen senkinek semmi köze. Feltéve, hogy a család szentségéről áradozó, közpénzt zabáló politikus moralizálásával békén hagyja a népet."
kolozsvaros.com/2017/02/15/mifele-onbecsulese-van-annak-a-nemzetnek-amely-elviseli-ezeket-a-selejtes-figurakat/
Eladott Ország
@Horizont: Mikolát, 2018-ban kinevezték canberrai nagykövetté. Remélem , jövőre nagy ívben repül Ausztráliából.
"Elvált harmadik feleségétől Mikola István, a Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára, aki nemrég azzal került újra a sajtóba, hogy vagyonnyilatkozatából kiderült: kezességet vállalt nevelt lánya svájcifrank-alapú hiteléért, aki később nem fizette a részleteket, így a végrehajtó lefoglalta Mikola több ingatlanát és két autóját."
hvg.hu/itthon/20150213_Mikola_Istvan_harmadszorra_is_elvalt
radnoti
A kurafi Ujvári Ákos nem értette, hogy a bíró nem csalhat a jó ügy érdekében sem
Bene Krisztiánt akkor is fel kellett volna menteni, ha netalán bűnös, mert bűnösségét nem sikerült bizonyítani
three.blog.hu/2021/04/26/a_biro_nem_csalhat_a_jo_ugy_erdekeben_sem

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.