Ma hajnalban derült ki, hogy a Pfizer-oltásra délelőtt 10 és este 9 óra között között kerülhet sor, azonban a központi regisztrációs oldal órák óta elérhetetlen, miután megnyílt a regisztráció a Pfizerre.

Az operatív törzs szerint terheléses támadás miatt áll reggel óta védőoltás-regisztrációs oldal
Fotó:Pixabay

Az operatív törzs szerint pénteken terheléses támadás érte a védőoltás-regisztrációs oldalt, az EESZT honlapját, és a támadás a receptfelírási rendszert is érintette. A helyreállítás jelenleg is zajlik, a tájékoztatás szerint

a támadást felelőtlen emberek követték el és hasonló akcióra más országban is volt példa

– írja a 24.hu.

Az oldal lehalását követően több oltópontnál is hatalmas sorok alakultak ki.

Az operatív törzs tájékoztatója több mint 1 órát késett az eredetileg meghirdetett időponthoz képest, így a kezdésre elvileg sikerült kijavítani a hibát, noha több olvasó is azt jelezte a Telexnek, hogy az továbbra sem működik.

Köszönöm szépen az oltóanyagok iránti bizalmat, köszönöm szépen, hogy egymás és a hatóságok segítői vagyunk a járványból kivezető úton, azaz a vakcinációban

- mondta Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos szerint folyamatosan zajlik az oltási program végrehajtása, és a beérkező oltóanyagokat folyamatosan juttatják ki az oltó háziorvosoknak, valamint az oltópontokra. Müller szerint a folyamat egyértelműen segíti, hogy Magyarország folyamatosan magas átoltottsági adatokat produkáljon, és felhívta a figyelmet arra, hogy AstraZenecára például már a jövő hétre is lehet foglalni időpontot:

Kérem, hogy ne válogassunk az oltóanyagok között

- mondta a tisztifőorvos, aki szerint a legeslegfontosabb, hogy az első adandó lehetőséget megragadjuk, és bármely vakcinát felvegyünk, ami rendelkezésre áll, hiszen mindegyik vakcina csökkenti a fertőződés kockázatát.

Müller ugyanakkor arra biztatott, hogy az emberek regisztráljanak Pfizerre még akkor is, ha a jelenlegi készletek nem teszik lehetővé azt, hogy a következő hetekben megkapják ezt az oltást.

Müller Cecília az AstraZeneca oltóanyaga ügyében azt mondta:

lehetővé tesszük, hogy hamarabb, ne csak 3 hónap különbséggel vegyék fel ezt az oltóanyagot az ezt igénylők, de ezt az igényt az oltóponton kell jelezni!

Müller Cecília szerint tehát fel lehet venni az AstraZeneca második adagját hamarabb, de ezt egyénenként kell jelezni az érintetteknek, akiknek orvosai egyéni felelősség szerint döntenek a megmaradó oltóanyagok felhasználásáról.

Megfelelőnek találták a Janssen-vakcinát is, ezért ezt is használni fogják.

Mivel egy adagos oltóanyagról van szó, nem kell ismétlőoltás, ezért ezt a típusú vakcinát, amelyből eddig összesen 52 ezer adag érkezett, az oltóbuszokra szánják.

Arról Müller eddig egyetlen szót sem szólt, hogy hatalmas, több száz méteres sorok alakultak ki a kórházi oltópontoknál, miután reggel kiderült, hogy mára (péntekre) lehet Pfizer-oltásra is időpontot foglalni.

A Propeller.hu élő videóban jelentkezett be pénteken a Honvéd kórház elől, ahol szintén tömegek álltak sorban:

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban arról beszélt péntek reggel, hogy a regisztráltaknak ma adják be a Pfizert, aztán hetekig kell várni erre a vakcinára, mert félreteszik a 16–18 éveseknek.

Forrás: 24.hu, Telex.hu
Címlapkép: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Hogy dögöljenek meg! Bejelentik, hogy vagy ma, vagy majd hetek múlva.
Oltást felvenni csak akkor lehet, ha regisztrálva vagy és van lefoglalt időpontod.
Aztán meg lehetetlen időpontot foglalni?!
Mocskos szemét impotens banda Szeszilkével és Orbánnal az élen!
voltmárjobbis
Szar a software - a program - és szar a hardware, amin fut a program. Ennyi.
CsipkeRózsa
Persze, és terheléses támadás áll a mögött is, hogy az oltópontok előtt hosszú sorok állnak sorban.

A PC-programjuk pedig nem most rossz először.
gina
Te vén szatyor Cilike, te mi az anyád válogattál és Pfizerrel oltattad magad??? aljas dög. megtanultad a papi stilust hazug némber..bort inni és vizet...
RonaGyuri
a létezőben volt a duma, mikor a cipőboltos a reklamáló vevőnk: csak nem használta???
home office
Megvan, ki a felelős az időpontfoglalási rendszer összeomlásáért

„A támadást felelőtlen emberek követték el" – tette hozzá Kiss Róbert.

"Rögtön sejtettük, de azért jó, hogy hivatalosan is megerősítették. Bármekkora összegben fogadtunk volna arra, hogy felelőtlen emberek állnak a háttérben. Azaz, mi magunk, állampolgárok. Merthogy többen jelentkeztünk a kínai vakcinánál jobb hírű Pfizer oltóanyag elfogadására, mint amire az illetékesek számítottak. Mi okoztuk tehát a rendszer túlterhelését, miattunk nem tudta a kormány a napnál is fényesebben bebizonyítani, hogy a helyzet magaslatán áll, teszi a dolgát, és minden körülmények között számíthatunk rá."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.