Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, péntek délelőtt kígyózó sorok alakultak ki az oltópontok előtt. A regisztrációs oldal már reggel hét óra előtt lehalt, ezért sokan úgy gondolták délelőtt, hogy megpróbálják regisztráció nélkül, személyesen. A Honvédkórház Hungária körúti oltópontján állítólag már egy kordont is kihúztak, és nem engednek újabb embereket beállni a sorba.

Vége, ennyi volt: Több helyen máris lezárták a sort, mert nincs több Pfizer – Videón, ahogy tömegesen megrohamozták az oltópontokat az emberek Orbán bejelentése után

Fotó: Propeller.hu

Még az éjjel derült ki váratlanul, hogy ma a Pfizer oltásra is lehet online regisztrálni. A későbbi bejelentés szerint ma 100 ezer Pfizer vakcinát adnak be. Ehhez az eeszt.gov.hu rendszerben kellett volna időpontot foglalni, azonban az még kora reggel összeomlott, csak az tudott regisztrálni, aki szemfüles volt, és ezt még megtette az éjjel, vagy a hajnali órákban. Mivel a regisztrációs oldal azonban reggel 7-től már elérhetetlen volt, sokan úgy döntöttek, hogy rámennek a "lepattanóra" és a kórházi oltópontoknál sorban állva reménykednek abban, hogy jut nekik Pfizer-oltás.

Emiatt több kórháznál is hosszú sorokban álltak az emberek, főleg fiatalok, már délelőtt 9 óra körül. A tömeg 11 óra körül tetőzött a Honvédkórháznál, erről ITT számoltunk be. 

Az emberek azért kezdtek gyülekezni, mert hajnalban kiderült hogy 100 ezer Pfizer-vakcinát akarnak meg eloltani az oltópontokon, az online regisztráció viszont ettől rögtön összeomlott, és azóta sem állt helyre az EESZT szervere.

Azonban nem sokaknak jutott regisztráció nélkül oltás ma, ugyanis több fővárosi oltóponton is már dél körül közölték,

a Pfizer elfogyott, innentől AstraZenecát tudnak adni.

A Honvédkórházban biztosan elfogyott a Pfizer

Ahogy helyszíni videónkon is látszódik, a Honvédkórháznál nagyjából 800-1000 méteres lehet a sor, több utcán keresztül kígyóznak az oltásra várók, gyorsan elterjedt ugyanis a hír a Facebookon, hogy az is megkapja ma az oltást, aki időpont nélkül elmegy az oltópontra.

Azoknak nem kell sorban állniuk, akik a második oltásra jönnek, az erről szóló igazolás felmutatásával gyorsabban bejutnak az épületbe.

Közben délre a Honvédkórházban elfogyott a Pfizer-oltóanyag.

A Propeller.hu-nak a helyszínen egy katona elmondta péntek dél körül elmondta,

a kórházi vezetők azt üzenték a várakozóknak, hogy Pfizer első adagját már senkinek sem tudják ma beadni, mert elfogyott. Jelen pillanatban már csak az kap Pfizert a sorban várakozók közül, aki a második körös oltására érkezett ma. Aki regisztrált a többi oltásra, azt természetesen várakozás nélkül beoltják a számára kijelölt oltóponton.

A kórház később egy hivatalos közleményt is kiadott, amiben azt írják, hogy

az újonnan érkezőket csak Astra Zeneca vagy Sinopharm oltóanyaggal tudják beoltani

A Telex.hu beszámolója szerint kígyózik a sor az Uzsoki Kórházból, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházból és a Szent Rókus Kórházból is. Utóbbinál már ki is tettek egy táblát, hogy fényképezni tilos. A Sportkórházhoz is egyre többen érkeznek, itt a sorban egy fiatalember rosszul lett és összeesett, emiatt három orvosból egy kiszállt az oltásból – írja a lap.

Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet Dologház utcai épületénél is hosszú sor állt.

Délelőtt a Propeller.hu információi szerint a budapesti Péterfy Kórháznál is hosszú sorokban várakoztak az emberek. Volt némi hangos szóváltás is a várakozók között, talán ez lehetett az oka, hogy a rendőrség is megjelent a helyszínen, hogy biztosítsa a terepet. 

A Propeller információi szerint azokat, akit időpontra érkeztek, előreengedték a sorban a Péterfyben, egyáltalán nem kellett várakozniuk. Az épületben már teljesen flottul ment minden olvasónk beszámolója szerint, bent már nem volt tumultus, és mindenki tartotta a másfél méteres kötelező távolságot is, természetesen maszkot viselve. Olvasónk elmondta, hogy a bejáratnál katonák ellenőrizték a regisztrációt, így a Péterfyben valószínű, hogy senki sem kapott "lepattanó" oltást.

Olvasónk szemfüles volt, és éjjel fél 1-kor regisztrált az oltásra, mert a Facebook Vakcinavadász csoportjában a Péterfy Kórházról jött ki elsőként az infó, hogy oda is lehet majd regisztrálni a Pfizerre.

Érthető, hogy főleg a fiatal, huszonéves korosztály állt ma sorban, azok, aki éjjel fent voltak, és még sikerült nekik a regisztráció a reggeli rendszer-összeomlás előtt.

A Telex.hu információja szerint a Győri Petz-kórház oltópontjánál is több száz méteresre duzzadt mostanra a sor. A katonák és rendőrök karszalagot és hozzájáruló nyilatkozatot osztogatnak a sorban állóknak – akinek jut, az biztosan kap oltást.

Az egri Markhot Ferenc Kórháznál is több százan várakoznak. Az embereket katonák irányítják, és egyelőre senkit nem küldenek el, de azt nem tudják, jut-e majd mindenkinek oltóanyag.

Székesfehérváron vizet osztanak, mobil mosdót állítanak fel. A Telex olvasója megerősítette a lapnak, hogy több száz ember várakozik a székesfehérvári kórháznál. A katonák állítása szerint azt mondták kérdésére, hogy

azok is kaphatnak oltást, akik korábban regisztráltak a vakcinainfón, de péntek reggel nem jelentkeztek időpontra az egészségügyi rendszerben.

Beszámolója szerint a katonák nagyon készségesen osztják az oltási hozzájárulási papírokat mindenkinek.

Zalaegerszegen is hosszú sorok alakultak ki a Propeller információja szerint. 

Orbán Viktor a Kossuth rádióban arról beszélt péntek reggel, hogy

a regisztráltaknak ma még beadják a Pfizert, aztán hetekig kell várni erre a vakcinára, mert félreteszik a 16–18 éveseknek.

A koronavirus.gov.hu oldalán közben azt írják:

Az Országos Oltási Munkacsoport döntése alapján rendkívüli oltási akciót tartanak a mai napon. A regisztráltak számára péntek reggel 8 órakor Pfizer vakcinára is megnyílt az online időpontfoglaló a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az oltásra – kórháztól függően – ma délelőtt 10 óra és este 9 óra között kerülhet sor.

Az időpontfoglaló honlap nagy terhelése miatt jelenleg karbantartás zajlik – jelent meg a cikk kiegészítésekén fél 10 körül.

Péntek délután az operatív törzs közölte, hogy pénteken terheléses támadás érte a védőoltás-regisztrációs oldalt, az EESZT honlapját, és a támadás a receptfelírási rendszert is érintette. A helyreállítás jelenleg is zajlik, a tájékoztatás szerint „a támadást felelőtlen emberek követték el” és hasonló akcióra más országban is volt példa.

Forrás: HVG.hu, 24.hu, Telex.hu, Propeller.hu

Fotó, videó, címlapkép: Propeller.hu

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Felért egy nemzeti konzultációval. Nagy blama a fidesznek, mert az emberek véleményt nyilvánítottak arról, hogy milyen oltást akarnak. Nem kellett 100 embert felhívni ahhoz, hogy találjanak 10-et aki elfogadja. Mentek az emberek önként dalolva.
Ez jó jel, nem hisznek már az orbáni agymosásnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Nem lehet válogatni, válogatva drágább, legdrágább a kínai vakcina.
Béla333
Mocskos k.anyjukat azt!
Amilyen a vezetőség, olyanok a beosztottak...
Fejétől bűzlik a hal!
Meg ilyenek...
Macskaszem
Felért egy nemzeti konzultációval. Nagy blama a fidesznek, mert az emberek véleményt nyilvánítottak arról, hogy milyen oltást akarnak. Nem kellett 100 embert felhívni ahhoz, hogy találjanak 10-et aki elfogadja. Mentek az emberek önként dalolva.
Ez jó jel, nem hisznek már az orbáni agymosásnak.
Eladott Ország
"- Te, adj már nekem is egy tölcsért!
- Tutti-frutti, karamell, vanilia...
- Pisztácia!
- Pisztácia kifogyott, van vanilia, tutti-frutti, karamell, rumosdió, kávé
- Oké, akkor legyen vanilia, pisztáciával
- A pisztácia kifogyott, van vanilia, karamell, tutti-frutti, rumosdió és kávé
- Oké akkor legyen mondjuk tisztacsokoládé egy kis pisztáciával
- Mondd te süket vagy? A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
- Azért ne kapd fel mindjárt a vizet, hát ha nincs, nincs. Szóval akkor mi a választék?
- Van vanilia, tutti-frutti, karamell, rumosdió és kávé
- Megjegyeztem! Akkor mondjuk legyen egy kicsi mindből.. tutti-frutti, karamell, vanilia, rumosdió és kávé. Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát!"
csak úgy....
kár,hogy nem vegyesköret az a kurva szuri...,akkor tán minden elfogyna.
a kínailalag oltott rabok,hogy vannak a sitten? nem luxus,hogy pont beléjük spriccelték a leg drágábbat?
Sámannus
Szerintem csak kíváncsiak voltak, hányan oltatnák be magukat. A sorok alapján az jött le, hogy a dicső demagógék megihatják a vakcinájukat.
Klubtag
Most őszintén, milyen szar- és senkiháziak vezetik ezt a szerencsétlen országot, meg annak a lepusztult egészségügyi rendszerét, van még, amivel alá lehet "ajánlani" a mocsok-kormány "irányítási" színvonalának?
Ki az a beteges ember (akár fideszes, akár bárki más - pl: Volner), akinek ez rendjénvaló? Ez már súrolja a legszélsőségesebb megfogalmazás jogos határait. Ezeket le kell "nullázni". Minden módon és eszközzel...
Emmersson71
"Péntek délután az operatív törzs közölte, hogy pénteken terheléses támadás érte a védőoltás-regisztrációs oldalt, az EESZT honlapját, és a támadás a receptfelírási rendszert is érintette. A helyreállítás jelenleg is zajlik, a tájékoztatás szerint „a támadást felelőtlen emberek követték el” és hasonló akcióra más országban is volt példa."

1. Ez az infó kb annyira hiteles és pontos, mint amikor kérdésre, hogy mennyi tesztet rendelt a kormány, azt válaszolta, hogy SOKAT.
2. Milyen más országokban volt terheléses támadás? FORRÁS???
3. Az nem terheléses támadás, ha az utolsó utáni pillanatban meghirdetett oltási akció 100 ezer adagjára fél millióan jelentkeznének! Ezt fokozott érdeklődésnek nevezzük, mert az ellenőrizetlen és engedély nélküli kínai gagyi a kutyának sem kell..szóval b@szd meg, Nyunyóka!!!

Megállás nélkül hazudtok!
gina
Ez OV viruskezelése, egy nagy nulla mint ő maga és idióta bandája, várják meg mikor állnak sorban majd a kinai és oroszért hahahahhahah
Yoda69
Katasztrofális szervezes.
Az emberek Pfizert akarnak, miért dugdossak eloluk a mocskos fideSSesek?
Hol vannak a vakcinak?
A fideSS szándékosan nem oltja e vele a magyarokat. Akkor most ki az oltás ellenes?
Emmersson71
Mutasson bármelyik fidesznyik olyan videót, ahol Mao könnyéért vagy Putyin pacsulijáért állnak csak fele ennyien sorba!
csak úgy....
@134.bátor: egy volt komcsi ,egy volt focista,volt "hippy"? ,volt demokrata,volt libsi,volt szegénylegény, aki a mesebeli kívánságainak él és azokért mindenre képes!
Qqberci
Hazug állatok! Eddig is Pfizerből jött a legtöbb, eztán is ütemes a szállítás, heti 340 ezer adag. Kinek tartogatja Ocsmány Vigyor? Odaadja a kínaiaknak, azt viszi Pekingbe ajándékba? A valagába kéne nyomni 500 adag Mao Könnyét!...
csak úgy....
@Qqberci: nagy kölcsön nagy áldozat,ez a sárga barátság orbánnak ,elöbb-utóbb nagy fal-at lesz!
Les miserables
@Emmersson71: Németország is rendel ugy kínai mint orosz vakcinát !
Aki Én
Végülis, ha világjárvány lenne, meg többszázan halnának meg naponta, akkor biztos képesek lennének megszervezni bármi ezzel kapcsolatos, életmentő védekezést.
De így, mikor már a nap is süt, D-vitaminra meg úgyis szükség van, belefér egy kis balfaszoskodás.
Újra.
balos
@Pegero: Neked is megköszönjük,hogy megvéded a munkáltatód!Így is kell,az eresz lakóknál!
simmering73
Ejnye eftársak. A kínai vakcina nektek már smafu? Nem akartok örömöt okozni a külügyminisztereteknek?
nezelodo
Basszus, ott többen voltak, mint a pénzért hazaszeretők a békemeneten!
Az meg, hogy összeomlik a regisztrációs rendszer, megérne egy próbát, ugyanígy meghirdetni a kínai szurit, vajon azt is terheléses hekkelésnek vetnék-e alá a dakota vezér "ellenségei" ?
nezelodo
Na gyorsan megnéztem, amikor a második oltásra kell mennem, nem péntekre esik-e, amikor golyóálló mellényt kell viselnem és nem akkor ötletel-e a vezér, az oltásra várók és a szerencsétlen, agyonterhelt egészségügyi szolgák boldogítására, amint a "lovak közé hajítja a gyeplőt".
Megjegyzem ha anno így szerveztük volna a munkát egykor a munkahelyünkön, esetenként több száz embert mozgatva, maguk a melósok hajtottak volna oda el, ahova megérdemeltük volna! Ma ez nem fordul elő, mert birkává váltak a vezér "közjószágai".
csak úgy....
@Pegero: "Ne Orbánt ócsároljátok agy mosottak!"
a kínai kifundált miatt sem!? volt valaha magyar "uralkodó" aki ekkora lehetöséget adott,engedett és "saját" zsebböl fizetett egy terjeszkedö ázsiai népségnek? -akik még csak nem is katolikusok!? :)
nezelodo
@Yoda69: Ez szervezés? Na ne röhögtess meg... Ha ötletelésnem nevezném, akkor még hízelegnék ezeknek a félkegyelműeknek, akik mások ellopott idejével játszadoznak.
csak úgy....
@Pegero: mi lesz ha kiderül,hogy a titkos kínával-ruszkikkal kötött szerzödések nem a magyarok érdekeit szolgálják!? különben csak a hülyék nem látják, hogy miért lettek titkosítva...,persze nem a hülyék miatt,-miattuk nem köllött vóna mert a hülyéknek föl sem tünt vóna mert hülyék hozzá,hogy ez az orbáni álom és fantazmagória mibe fog kerülni ...
Nessy
@nezelodo: nekem is ez jutott eszembe! Pedig voltak ad hoc megoldandó problémák a munkám során.
Emmersson71
@Les miserables: Látod, ez a gond veletek..hajlítjátok a valóságot a saját igazatokhoz! Miért nem fejezed be a mondatot?! Helyesen így szól: Németország is rendel orosz vakcinát, a beszerzés feltétele, hogy az orosz készítmény rendelkezzék EU-s forgalmazási engedéllyel!
Egyébként Sinopharmot nem rendelnek.
Emmersson71
@Pegero: Ne feledd: A beszerzés feltétele, hogy az orosz készítmény rendelkezzék EU-s forgalmazási engedéllyel.
Eladott Ország
@Pegero: ma, 18:14 ♦ Te csak a fidesz gazdidat kényeztesd...
i.imgflip.com/4qp6rk.jpg
Emmersson71
@Pegero: Miért is? Ha az EU engedélyezi, akkor jó. Nekem ADDIG nem kell OLYAN vakcina, AMÍG nincsen ENGEDÉLYE!
Hogy van az, hogy most lesz esetleg engedélyezve a Szputnyik? Jaa..mert jóval később indították el a folyamatot Putyinék, azt is hiányos adatokkal, alig 200 emberen tesztelve. A kínairól nem is szólva..ott 100 alatt van a Fázis 3 alanyainak száma!

Köszi, én jól elvagyok a nyugati oltásommal ;)
csak úgy....
@Pegero: a te baromságaidat szokta viktor olvasgatni ? -akkor minek erölködsz ennyire?
merkel és orbán egy lapon sem említhetö, az öreglánynak több esze van mint a szélkrédlikakasotoknak! orbánnak kína és a ruszki olyan mint rákosinak az efftársak,közben angélának nem kell menni kínába koszorózni és putyinnal tudnak beszélgetni tolmács nélkül...
Pokróc
Elfogyot a fizer ,a Kosuth téren kell reklamálni , kaptok szar kínai szart . +érdemlitek ! Szemét embergyűlölő banda .
.-(((((((((((((((((((((((((((((((((
csak úgy....
@Pegero: akkor valóban nagy seggfej lehetek ,persze a te információdtól orbán szintén !:)
ti betegesen és látványosan fideszesek ,észre sem veszitek magatokon,hogy egyre nevetségesebbek!? azt a kibaxott fölsöbbrendüséget ,amit te és a hibbant társaid leadtok,annak remélem ti is isszátok majd a levét ,mert orbán nem örök ,ti viszont ökrök.
tudode
Úgy tűnik a felcsúti nemzetvezető megnyitotta a NER laboratóriumát, ltesztelve a nyáját
.
----- Orbán szerint Magyarország egy igazi laboratórium
nepszava.hu/1000178_orban-szerint-magyarorszag-egy-igazi-laboratorium
----------------------------------
.
Élesben!
csak úgy....
@Pegero: örülök,hogy te mint fideszes udvaribolond is úgy látod!
Namely
@Macskaszem: "Ez jó jel, nem hisznek már az orbáni agymosásnak."
De az nem túl jó jel, hogy helyette a nyugati agymosásnak hisznek. :D
nezelodo
@Namely: Igazad lehet, mert pl a megtévesztettek visítva menekülnek pl. haza Ausztriából a havi bértámogatásként a járvány miatti pauza idején ott fizetett gyalázatos 1000 Euró elől, az itthoni vaskos bértámogatásért. Nem kell nekik az ingyenesen hetente adott néhány db. covid teszt sem, inkább itthon költenek rá tízezreket, hogy jutalomként hallgathassák mit művel az oltás ellenes baloldal.
Alighanem nagyon hiányzik viszont nekik a Sorosozás, nem is értik miért maradt abba, vagy megtért az öreg, vagy megint befizette az Orbánt egy oxfordi liberális szeánszra? Szóval sorakoznak a kérdések...
RonaGyuri
A terhelési támadás árnyékában

bár igazából inkább magyarázat féle példa a nehézségek zömére

Mottó:
egy a létezőben ismert kabarétréfa cipóboltosa mondja
a vadonatúj cipője tönkremenetele miatt dohogó vevőnek:
Uramisten. csak nem viselni próbálta?

Természetesen ott is most is a dilettáns készítőkről van szó, amit jól példát Nyunyóka-anyóék tegnapi vonatkozó kinyilatkozása. Amiben
egyfelől közölték, hogy „A védőoltásokra időpont-foglalást biztosító informatikai rendszert terheléses támadás érte”,
másrészt a védelmi intézkedések feloldásának harmadik fokozatába tartozó lazításokról meséltek.
Az elsőre persze egyértelmű, hogy használni akarták, amire nem alkalmas, de ezt a hozzáértésbéli hiátust a másik is okadatolja.
Az un. „védettségi igazolvány”-okról zagyváltak. Népességnyilvántartási szakemberként ez nekem evidens, de józan ésszel is könnyen észrevehető. Mármint a vonatkozó mondatok bugyutasága.
Az MTI szerint: „Az új szolgáltatásokhoz védettségi igazolvány kell, amit be kell mutatni a személyazonosságot igazoló okmánnyal együtt. Az életkor igazolásához is szükséges szolgáltatások igénybe vételéhez szükség van egy ezt igazoló okmányra is.”
Túl azon az evidencián, hogy nem új, csak újonnan a tiltásoktól felszabadított szolgáltatásokról van szó a szöveg egyértelműen a hozzáértés totális hiányát okadatolja.
Nem, nem tudom, hogy a védettségi igazolvány tartalmazza-e (ha nem az még nagyobb baromság), azt igen, hogy a személyazonosságot igazoló okmányok mindegyikén szerepel a születési idő. Így az életkor külön igazolására csak akkor lehet szükség, ha az azt ellenőrzőnek nehézsége van az elemiszámtannal. Lehet magukból indultak ki??? =))
ómió
"Rohamoztak" a proletárok? Már a "Krekó doktrinát" is leszarják?
Emmersson71
@Pegero: Vitamint..ostoba fidesznyikek ellen :P
Emmersson71
@ómió: Dehogy rohamoztak! O1G, dajcstompika vagy kupaklala nem volt ott :P
Pláne Kövér elvtársad :)
ómió
@Emmersson71: Az efftársaidat feketén-fehéren akkor ismerheted fel, amikor együtt harsogod velük az Internacionálétokat! Még, ha gyakran kapsz is kedvet az efftársi proli státuszotok másrahazudására! Szóval, ne erőlködj! Még megárt a hazudozóizmaidnak!
Namely
@nezelodo: ez a cikk miről szólt? A vakcinák miatti oltási hisztériáról. Tehát nem a bértámogatásról, sorosozásról, stb.
:)
De azért köszi, a hozzászólásod jól mutatja a mai magyar közélet állapotát: "vagy egyetért valaki teljesen, nem mond ellent semmiben, vagy ellenség!"
nezelodo
@Namely: Szoltál ez ügyben a kormány politikusainak is, mert akkor rendben van. Hogy ellentmondjak, az oltási regisztráció kapcsán küldözgetett e-mailban is az oltásellenességről kaptunk híreket, mi, akiket beoltottak, saját akaratunkból.
Amúgy az, hogy "De az nem túl jó jel, hogy helyette a nyugati agymosásnak hisznek. :D" Ez a bejegyzés oltásról szól??? Vagy nem olvastad mit írtál?
Namely
@nezelodo: "Szoltál ez ügyben a kormány politikusainak is, mert akkor rendben van. "
mi van??? nem veled beszélgetek? Vagy a kormány tehet róla, hogy te mindenkit ellenségnek látsz, akivel nem egyezik 100%-ban a véleményed?
"Hogy ellentmondjak, az oltási regisztráció kapcsán küldözgetett e-mailban is az oltásellenességről kaptunk híreket, mi, akiket beoltottak, saját akaratunkból."
Sajnos nem értelek, én ilyet nem kaptam, pedig engem, aki átestem a brit változaton (is), bombáznak mail-ekkel rendesen.
"Ez a bejegyzés oltásról szól??? Vagy nem olvastad mit írtál?"
igen, az az oltásról szól :) arról, hogy nyomják egyfolytában, hogy "oltakozz", meg "csak így lehet újra szabadság", és persze azt is, hogy "az a jó vakcina, amit az ő lobbijuk gyárt".
Erre írtam, hogy a 2 oldal abban különbözik, melyik agymosásnak hisz: valaki a kínai fost löveti magába, valaki meg az amerikait.
És van a harmadik oldal, ennek vagyok én (is) a képviselője: mi megvárjuk, amíg rajtatok kikísérletezik a cuccot, és akkor majd beoltatjuk magunkat. Egy kipróbált szerrel, NEM reklám, politikai oldalhoz való tartozás alapján.
nezelodo
@Namely: Na látod, mindegyik fújja a magáét, erőltetik egyiket, másikat, igaziból egyik vakcináról sincs alapos, igen megbízható statisztika. Öntik a nyakunkba erőszakosan a kiállásukat, holott nekik sincs a kezükben szakmailag alátámasztott adat. Ha meg valaki kételkedik, megkapja a baloldali oltástagadó cimkét. Akkor ki is politizálja át ezt az egyébként kizárólag egészségügyi kérdést?
Na az meg, hogy ellenségnek látnék mindent? Igen a hatalmas marhaságokat utálom, amiről ordít, hogy semmi köze az egészségünk megvédéséhez, és ez bizony a kormány kommunikációjának a jelentős részét teszi ki. Hogy így lássam, nem kell hozzá nyugati agymosás, mert nem vagyok és már nem is leszek ott, és a gyerekeimet is lebeszélem róla, nehogy elmerüljenek az ottani "fenékig tejfölben".
Namely
@nezelodo: "Akkor ki is politizálja át ezt az egyébként kizárólag egészségügyi kérdést?"
Mindkét oldal, de ezt már fent is írtam.
"Hogy így lássam, nem kell hozzá nyugati agymosás"
Mindkét oldal egyfolytában terel. Nemcsak itt, ott is. Ez egy tisztán tudományos kérdés lett volna, politikai ügy lett belőle, és a vicces az, hogy a tisztelt választók a felelősek ezért (kattintások, amikre a populista politikusok nagyon adnak).
"gyerekeimet is lebeszélem róla"
ha értelmes szakmájuk van, akkor mindenképpek jó, ha kimennek pár évre. Az ottani tapasztalatok tudják csak az itteni gondolkodást megváltoztatni.
Mert jól látszik, hogy magától nem fog, a rabló oldalak váltják egymást, aki pedig változtatna ezen, megragad úgy 5%-on.
Emmersson71
@Pegero: Honnan tudod, próbáltad? Légy a "laboratóriumunk", nyelj le egy keveset a nemzetért!
Emmersson71
@Pegero: Nem hiszem! A kerekesszékben azért nem igazán élsz és virulsz...mondjuk, hogy vegetálsz.
Emmersson71
@Pegero: Tán még úszol és síel is a kerekesszékeddel :)
kokopelli
@Les miserables: Deutschland nem rendel,hanem gyárt az oroszoknak ! Az "ARD" (tv-adó) már hetekkell ezelőtt
bejelentette! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.